دادستان کرمانشاه: گزارش جامعی از وضعیت تخریب ساختمانهای جدیدالاحداث تهیه میکنیم
دادستان کرمانشاه آخرین وضعیت مناطق زلزله زده کرمانشاه و اقدامات مربوط به تقویت نظم و امنیت اجتماعی و نحوه دسترسی آسیب دیدگان به کمکهای دولتی و مردمی را تشریح کرد.
به گزارش شما نیوز ، گفتوگوی روابط عمومی دادستانی کل کشور با دادستان کرمانشاه را در زیر میخوانید:
جناب آقای صادقی یکی از مهمترین شرایط این روزها در منطقه زلزله زده برقراری نظم و انسجام در کمک رسانی و نظارت مناسب بر این روند است. بفرمایید که چه اقداماتی در این خصوص در حیطه وظایف خود انجام دادهاید؟
در ابتدا این واقعه را خدمت همه مردم عزیز ایران و خانواده های زلزله زده و مصیبت دیده تسلیت عرض می کنم. در خصوص برقراری نظم و ثبات مناسب در منطقه با هدف امکان خدمات رسانی و امداد رسانی مناسب و سریع، باید عرض کنم که از همان ابتدا نظارت بر این روند در دستور کار دادستانی قرار گرفت. ناهماهنگی ناشی از شرایط بحرانی در ساعات اولیه شاید قابل توجیه باشد ولی استمرار آن پذیرفته نیست و در این راستا تامین امنیت کافی برای اموال زلزله زدگان تکلیفی بر عهده پلیس دستگاه های ذی ربط است که با افزایش پوشش های اننتظامی و تقویت گشت های پیاده و سواره باید زمینه های فرصت طلبی به کلی از بین برود که اقدامات مناسب انجام شده است.
مطابق ماده ۶۵۸ قانون مجازات اسلامی ارتکاب سرقت در مناطق بحران زده از بلا های طبیعی تا ۵ سال حبس تعزیری دارد.
دستگاه های امنیتی، انتظامی و قضایی حسب قانون با افرادی که به قصد سوء استفاده به سمت مناطق زلزله زده حرکت می کنند بدون مماشات برخورد خواهند کرد.
بر همین اساس تدابیر مناسب برای حفاظت از محموله های ارسالی در طول مسیر ار نقطه ورود به استان تا رسیدن به مقصد اتخاذ شده است و از جابه جایی غیر معمول اموال داخل مناطق زلزله زده نیز جلوگیری می شود.
_وضیعت کمک رسانی های مردمی در منطقه چگونه است. برخی ها می گویند حضور نامنظم مردم در محل زلزله زده موجب کندی کار و امداد رسانی می شود.
گزارش های واصله حاکی از جمع اوری کمک های مردمی توسط افراد متعدد در سطح شهرستان کرمانشاه است، ضمن احترام و تشکر از گروهای مختلف مردمی اعلام می دارد فقط جمعیت هلال احمر و سایر نهادهای مسئول، مرتبط و تشکل های مردم نهاد مجوز دار مجاز به جمع اوری کمک های مردمی هستند. همه عزیزانی که قصد کمک دارند نیز بهتر است کمک های خود را به این مراکز تحویل دهند تا به نحو مناسب توزیع شود.
_یکی از دغدغه های مطرح در این چند روز مربوط به ساختمان های غیر مقاوم جدید الاحداث و ساخت و ساز غیر استاندارد و غیر مقاوم در برابر زلزله بوده است. نظر شما در این مورد چیست و ایا اقدام خاصی در این باره انجام داده اید؟
این واقعه تلخ در واقع تلنگری دوباره در خصوص توجه جدی به ایمنی و استحکام ساخت و ساز ها بود، زیرا تخفیف از استاندارد های ضروری موجب به بار امدن تلفات و خسارت های جبران ناپذیر می شود.
در همین رابطه مقرر شده است دادستان های شهرستان های اسلام اباد غرب، سر پل ذهاب، ثلاث بابا جانی و دالاهو در خصوص تخریب اماکن جدید الاحداث که مجری یا ناظر پروژه، دستگاه های دولتی بوده اند؛ گزارش جامعی از حجم و دامنه تخریب ها تهیه و با اخذ نظریه کار شناسی چنانچه استفاده از مصالح نامرغوب، نادیده گرفتن استاندارد های تعریف شده و ضعف نظارت در جریان تکمیل بنا در ایجاد خسارت یا توسعه و شدت تخریب تاثیر گذار بوده گزارش آن در اسرع وقت به دادسرای مرکز استان ارسال تا به استحضار دادستان کل کشور رسیده شود.
_در خصوص مدیریت واحد و هماهنگ برای توزیع کمک ها نظرتان چیست؟
در این خصوص نیازسنجی میدانی و مدیریت واحد و هماهنگ مناسبی در توزیع کمک ها و سرعت در توزیع کمک ها انجام نشده است که امیدواریم هر چه سریع تر انسجام بیشتری در این باره شاهد باشیم.
_در پایان اگر صحبت و موضوع خاصی مد نظر دارید بفرمایید.
به هر حال زلزله یک مخاطره طبیعی و غیر قابل پیش بینی است، در مقابل همراهی و همدلی مردم نجیب ایران در نقاط مختلف کشور در مقابل این زلزله ستودنی است.
در کنار این همدلی ستودنی باید گفت شرایط در مناطق آسیب دیده به تدریج به سمت و سوی پایداری حرکت می کند.
مورد دیگری که باید به آن اشاره کنم ضرورت پرهیز از برداشت کمک های امدادی بیش از نیاز و ذخیره کردن آن است که متاسفانه از سوی عده ای مشاهده شده است و قطعا چندان اصولی و اخلاقی نیست ودر کنار آن مسدود کردن مسیر عبور کمک های ارسالی است که به وجهه عمومی این خطه آسیب جدی می زند و اعتماد مردم را برای ارسال کمک های بعدی و رسیدن ان به نیازمندان واقعی سلب میکند. امیدوارم شاهد چنین مواردی نباشیم.