![شمانیوز](/images/logo_header.png)
سرمایهگذاری ۳۰۰۰ میلیارد تومانی احیاء سپاهان در معدن مس پارت
![سرمایهگذاری ۳۰۰۰ میلیارد تومانی احیاء سپاهان در معدن مس پارت](https://cdn.shomanews.com/thumbnail/hhqJe8UMPRvv/LJuSk844dp1AauVSDARFxQNsC4gBAQPzcRzGw6jmw-VtifFcV1tStDZjaPCCOwB7s4ozQKcbCVmogOVBmfOx7bbWVsxBHFOX-M-_UgDb51mqXgUlZ5hSPLnIKUwa4wT7CNuXdKfHp3DtIXLbM3rOpw,,/%D9%85%D8%B9%D8%A7%D8%AF%D9%86+%D8%A7%D8%AD%DB%8C%D8%A7+%D8%B3%D9%BE%D8%A7%D9%87%D8%A7%D9%86.jpg)
شرکت احیاء سپاهان با سرمایهگذاری ۳۰۰۰ میلیارد تومانی، پروژه احداث کارخانههای کنسانتره مس را در معدن مس پارت آغاز کرده است. محمود شهشهانیپور، مدیرعامل این شرکت، در بازدید از این معدن از افزایش ذخایر به ۵ میلیون تن و برنامه تولید ۲۰ هزار تن کنسانتره با عیار ۲۲ درصد خبر داد.
به گزارش شمانیوز، شرکت احیاء سپاهان در شرایطی که صنعت مس به عنوان یکی از استراتژیکترین صنایع معدنی کشور در حال توسعه است، گام بلندی برای بهرهبرداری از ظرفیتهای معدنی کشور برداشته است. این شرکت با خرید ۶۰ درصد سهام شرکت احیا کاریز پارت و سرمایهگذاری کلان، برنامهای جامع برای توسعه معدن مس پارت در محدوده قاسمآباد را دنبال میکند.
افزایش ذخایر و سرمایهگذاری کلان در معدن مس پارت
محمود شهشهانیپور، مدیرعامل شرکت احیاء سپاهان، در جریان بازدید از این معدن به همراه جمعی از سهامداران و کارشناسان بازار سرمایه، اعلام کرد: این شرکت در اواخر سال ۱۴۰۲ اقدام به خرید ۶۰ درصد از سهام شرکت احیا کاریز پارت کرده است که ۴۰ درصد باقیمانده از این سهام در اختیار مالکان قبلی است.
به گفته شهشهانیپور، میزان سرمایهگذاری در این پروژه بالغ بر ۳۰۰۰ میلیارد تومان یا معادل ۳۵ میلیون دلار برآورد شده که بهمنظور احداث کارخانههای تولید کنسانتره مس در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به موقعیت جغرافیایی معدن اظهار داشت: این منطقه شامل دو محدوده معدنی قاسمآباد و اسفیز کدکن است که هر یک از دو مسیر مختلف در فاصله ۷۰ تا ۸۰ کیلومتری از مشهد قرار دارند.
وی افزود: در مدت کوتاهی حدود ۳۰ کیلومتر جادهسازی در این منطقه انجام شده که حتی برای مسئولان استانداری که از این پروژه بازدید داشتند، غیرقابل باور بود.
افزایش ذخایر معدنی و اصلاح پروانه بهرهبرداری
مدیرعامل شرکت احیاء سپاهان با اشاره به بررسیهای زمینشناسی صورت گرفته، عنوان کرد: میزان ذخیره هر یک از این معادن ۴۰ میلیون تن با عیار بیش از نیم درصد برآورد شده است. پروانه اولیه بهرهبرداری ۳۰۰ هزار تن بود که پس از انجام اکتشافات جدید، میزان ذخایر تا ۱.۳ میلیون تن افزایش یافت.
وی خاطرنشان کرد: برای رفع ابهامات و جلوگیری از مشکلات حقوقی، پروانه بهرهبرداری به ۵ میلیون تن اصلاح شده است. پرداخت حقوق دولتی بر اساس حجم پروانه بهرهبرداری، بدون توجه به میزان برداشت، از چالشهای پیش روی ماست، اما این تصمیم را بهمنظور تسهیل در فرآیندهای اجرایی اتخاذ کردیم.
برنامهریزی برای احداث کارخانههای کنسانتره
شهشهانیپور در خصوص احداث کارخانه کنسانتره اظهار داشت: هدف این شرکت، تولید ۲۰ هزار تن کنسانتره با عیار ۲۲ درصد است. برای دستیابی به این میزان تولید، نیاز به استخراج حدود یک میلیون تن سنگ معدنی داریم.
وی همچنین از انتخاب محل احداث کارخانه خبر داد و افزود: زمینی وسیع در منطقهای پایینتر از معدن بین دو روستای دیزباد و قاسمآباد خریداری شده که در آینده مسیر عبور کارخانه خواهد بود. کارخانه به صورت مدولار و با واحدهای تولیدی سری احداث خواهد شد.
مدیرعامل احیاء سپاهان با اشاره به مراحل اجرایی پروژه گفت: هماکنون در مرحله انتخاب پیمانکار و اخذ مجوزهای لازم هستیم و امیدواریم که در ابتدای سال آینده عملیات کلنگزنی و ساخت کارخانههای کنسانتره آغاز شود.
استخراج اولیه و بهرهگیری از تجهیزات موجود
وی با اعلام خبر استخراج اولیه در این معدن، گفت: تا کنون ۱۰ تا ۲۰ هزار تن مس استخراج شده است که این میزان بهمنظور دریافت پروانه صنعتی انجام گرفته است. وی تأکید کرد که شرط صدور پروانه صنعتی، داشتن حداقل دپوی ۲ تا ۳ هزار تنی مس است که این هدف محقق شده است.
شهشهانیپور افزود: با توجه به تجهیزات و ماشینآلات بلااستفادهای که در منطقه سنگآهن داریم، بخشی از این تجهیزات را به عنوان آورده به این معدن منتقل خواهیم کرد.
چشمانداز آینده صنعت مس و ارزش افزوده سرمایهگذاری در این بخش
مدیرعامل شرکت احیاء سپاهان با اشاره به آینده صنعت مس اظهار داشت: در گذشته، توسعه فولاد در چین باعث افزایش قیمت سنگآهن از ۱۰ تا ۱۵ دلار به ۱۰۰ دلار شد. اما اکنون در عصر دیجیتال، همه چیز به مس وابسته است. بنابراین، پیشبینی ما این است که قیمت مس نهتنها کاهش نخواهد داشت، بلکه در آینده ارزشافزوده بیشتری نسبت به سنگآهن خواهد داشت.
وی در پایان با تأکید بر اهمیت استراتژیک صنعت مس افزود: این پروژه میتواند ارزشافزوده بالایی برای مجموعه احیاء سپاهان ایجاد کند و موقعیت شرکت را در صنعت معدنکاری کشور تقویت کند.