امضاء تفاهم نامه توسعه سرمایهگذاری، تولید و به کارگیری اتانول زیستی در سبد سوخت کشور
سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی تفاهم نامه توسعه سرمایه گذاری، تولید و به کارگیری بایواتانول زیستی در سبد سوخت کشور را امضاء کردند.
این تفاهم نامه در مراسم بهره برداری از طرح ها، پروژه های متنوع سازی سبد سوخت کشور به امضای فرشاد مقیمی معاون وزیر صمت و رئیس هیات عامل ایدرو و محمد صادق عظیمی فر معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران رسید.
توسعه دانش فنی، توسعه تولید و سرمایه گذاری ، توسعه به کارگیری سوخت های زیستی و حمایت از تولید، توسعه و به کارگیری بایو اتانول زیستی در سبد سوخت از جمله مفاد تفاهم نامه منعقد شده است.
رئیس هیات عامل ایدرو در این مراسم با بیان اینکه برای متنوع سازی سبد سوخت در یک کشور نیاز به یک نقشه راه است، گفت: وزارت صمت و ایدرو برای کاهش ناترازی انرژی و همچنین کاهش آلودگی هوا موضوع نوسازی و بازسازی صنایع و اسقاط خودروهای فرسوده را بطور جد پیگیر هستند.
فرشاد مقیمی افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون بالغ بر 328 هزار دستگاه خودرو فرسوده در کشور اسقاط شده است در صورتی که این امر در سال 1402 تنها 78 هزار دستگاه بود.
به گفته معاون وزیر صمت با اسقاط این تعداد خودرو در سال جاری بالغ بر 2.6 میلیارد لیتر صرفهجویی در مصرف سوخت صورت گرفته که ارزش صادرات بالقوه این میزان صرفه جویی بالغ بر 2.9 میلیارد دلار است.
مقیمی در ادامه با اشاره به توجه جهان به سوخت بایواتانول خاطرنشان کرد: پیش بینی شده که تا سال 2030 میزان تولید بایواتانول در جهان به 190 میلیارد لیتر برسد که نشان از اهمیت آن در سبد سوخت جهانی است و ما هم باید به آن توجه کنیم.
وی با تاکید بر اینکه اکنون در کشور دانش فنی ساخت زیست پالایشگاه در کشور وجود دارد، گفت: شرکت سوخت سبز زاگرس از شرکت های تابعه ایدرو در حال حاضر توانایی تولید 200 هزار لیتر سوخت زیستی بایواتانول را دارد، در حالی که برای تغییر سبد سوخت نیاز به روزانه 6 میلیون لیتر است.
محمدصادق عظیمیفر، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراوردههای نفتی ایران با اعلام آغاز سیاستگذاریهای مؤثر برای متنوعسازی سبد سوخت کشور گفت: ساخت ۱۰۰ جایگاه جدید سیانجی و اضافه شدن بایواتانول در دستور کار قرار گرفته است.
عظیمی فر با اشاره به اینکه در بحث مصرف سوخت مردم مقصر نیستند، بلکه عامل اصلی مدیران و سیاستهای کلان است، اظهار داشت: در شش ماه گذشته روند اسقاط خودروهای فرسوده در وزارت صمت شتاب گرفته است که قابل تقدیر است.
امضاء تفاهم نامه های جداگانه با شرکت ایران خودرو و شرکت زامیاد برای تولید خودروهای دوگانه سوز و افتتاح 12 جایگاه گاز فشرده طبیعی سیانجی در کشور از دیگر برنامه های مراسم بهره برداری از طرح ها، پروژه های متنوع سازی سبد سوخت کشور بود.