ورود سیمان به رینگ بورس، راهکار ایجاد هماهنگی
پیشنهاد انجمن، ورود سیمان به رینگ بورس کالا بوده است. امیدوارم با ایجاد هماهنگی بیشتر بین تولیدکنندگان سیمان بتوان از صادرات سیمان با نرخ ارزان جلوگیری کرد.
به گزارش خبرنگار شمانیوز و به نقل از دنیای معدن: گروه سیمانی دوشنبه سبزی را پشت سر گذاشتند و برخی نمادهای این گروه با صف خرید به معاملات دیروز پایان دادند. به گفته بعضی فعالان صنعت سیمان، حجم تقاضای سیمان از سوی مشتریان صادراتی افزایش داشته؛ اما قیمتهای صادراتی پایین است و این صادرات برای اقتصاد کشور ثمری ندارد. گفته میشود نرخ سیمان صادراتی از سوی بعضی شرکتها حتی از نرخهای فروش داخلی هم کمتر است.
عبدالرضا شیخان دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در گفتو گویی در این خصوص بیان کرد: شایعه افزایش نرخ، کاهش تخفیفات فروش و بهبود روند تحویل سیمان، احتمالا از جمله علل جذابیت سهمهای گروه سیمانی بوده است.
وی افزود: افزایش نرخ سیمان در دست بررسی است و هنوز تصمیم نهایی اتخاذ نشده است. وی در پاسخ به انتقادهای که به صادرات سیمان با نرخ پایین مطرح میشود گفت: قطعا صادرات سیمان با قیمت پایین غیر منطقی است. ظرف یک سال گذشته، بیش از ۵۰ جلسه جهت هماهنگی بین شرکتهای سیمانی و تعیین قیمت منطقی برای سیمان صادراتی برگزار شد و حتی کف قیمت برای صادرات سیمان در مرزهای مختلف تعیین شد؛ ولی به دلیل عدم همبستگی بین شرکتهای سیمانی کف قیمت رعایت نمیشود و با توجه به کمبود نقدینگی بعضی شرکت ها، در ایجاد هماهنگی و رعایت کف قیمت صادرات، موفقیت چندانی حاصل نشده است.
شیخان در رابطه با علت این ناهماهنگی اظهار داشت: رقابت منفی، مانع اصلی بر سر راه اصلاح نرخ سیمان صادراتی بوده است. در دوران وزارت آقای نعمت زاده تلاش شد اقداماتی در راستای کنترل صادرات صورت گیرد؛ اما به دلیل برخی مخالفتها و مقاومتها با محدودیت صادرات، این موضوع به نتیجه نرسید. پیشنهاد انجمن، ورود سیمان به رینگ بورس کالا بوده است. امیدوارم با ایجاد هماهنگی بیشتر بین تولیدکنندگان سیمان بتوان از صادرات سیمان با نرخ ارزان جلوگیری کرد.