به گزارش خبرنگار شمانیوز و به نقل از روابط عمومی مجتمع مس سرچشمه: این گروه در روزهای ۹ و ۱۰ ماه مه با سهامداران صنعت مس جهانی دیار کرد تا مسائل اصلی مؤثر بر بازار جهانی این فلز را به بحث بگذارد. تولید معدنی جهان در ۲۰۱۸، عمدتاً به خاطر محدود شدن تولید در ۲۰۱۷ و نیز پایین آمدن غیر معمول سطح وقفههای عرضه در ۲۰۱۸ تا ۲.۵ درصد افزایش یافت. علاوه بر بازگشایی معدن کاتانگا در جمهوری دموکراتیک کنگو، هیچ ظرفیت معدنی مس جدید مهم دیگری در سال ۲۰۱۸ وارد خط تولید نشد. در سال جاری انتظارمی رود که تولید اضافی از محل راه اندازی معدن بزرگ کوبره دو پاناما در پاناما، توسعه معدن توکوئه پالا در پرو، و راه اندازی طیفی از معادن کوچک تا متوسط دیگر باعث جبران افت چشمگیر تولید در اندونزی، که در اثر انتقال عملیات روباز گراسبرگ به عملیات زیر زمینی و انتقال معدن باتو هیجائو به فاز هفتم و مسائل قانونی و مالیات بندی که تأثیری منفی بر عملیاتهای زامبیا خواهند داشت-به وقوع خواهد پیوست، شود. گروه مطالعات بین المللی مس گفت: برای سال ۲۰۲۰ عرضه اضافی از معادنی که ارتقاء یا توسعه آنها در ۲۰۱۹ آغاز شده، همراه با بهبود تولید در اندونزی رشدی
حدوداً ۱.۹ درصدی را بوجود خواهند آورد.
تولید مس پالایش یافته در این میان، انتظار میرود که تولید مس پالایش یافته حدود ۲.۸ درصد در سال جاری و حدود ۱.۲ درصد در سال ۲۰۲۰ افزایش یابد. در ۲۰۱۸، تولید مس پالایش یافته جهانی به خاطر وقفههای مکرر نا معمول کارخانههای ذوب و تعطیلیهای موقتی ایجاد شده در اثر ارتقاءهای فنی و مدرنیزه کردنها با محدودیت روبرو شد. در سال جاری، ظرفیت الکترولیتی توسعه یافته در چین، ارتقاء تولید الکترووینینگ در جمهوری دموکراتیک کنگو و بهبود مسائل عملیاتی ۲۰۱۸ و عملیات نگهداری در کارخانههای ذوب در استرالیا، برزیل، اندونزی و لهستان، در کنار عوامل دیگر به نحوی چشمگیر باعث جبران کاهش پیش بینی شده تولید در بعضی از کارخانهها در چین و اروپا، در اثر تعطیلیهای برنامه ریزی شده نگهداری، و افت تولید در شیلی و زامبیا، به خاطر مسائل عملیاتی درکارخانههای ذوب، خواهد شد.
رشدی ۲.۸ درصدی برای سال جاری انتظار میرود، اما در ۲۰۲۰ تولید مس پالایش یافته الکترولیتی برنامه ریزی شده احتمالاً در اثر کمبود کنسانتره محدود میشود و در نتیجه میزان رشد تولید پالایش یافته جهان تا سطح ۱.۲ درصد تنزل خواهد یافت. انتظار میرود که تولید ثانویه از قراضه پس از کاهش اندکی که در ۲۰۱۸ داشت در ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ بهبود یابد. چین بیشترین سهم را در رشد تولید پالایش یافته جهان در سالهای ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ خواهد داشت.
مصرف ظاهری مس پالایش یافته گروه مطالعات بین المللی مس انتظار دارد مصرف مس پالایش یافته ظاهری جهان حدود ۲ درصد در سال جاری و حدود ۱.۵ درصد در سال ۲۰۲۰ افزایش یابد. این گروه اظهار داشت که رشد پایدار در تقاضای مس ادامه خواهد یافت، چون مس از ضروریات فعالیتهای اقتصادی ست و ضرورت آن برای فناوریهای مدرن حتی بسیار بیش از پیش میباشد. توسعه زیر ساختها در کشورهای بزرگی نظیر چین و هند و گرایش جهانی به سمت انرژی پاکتر همچنان از عوامل پشتیبانی از رشد تقاضا باقی خواهند ماند. چین به عنوان بزرگترین عامل رشد جهانی مصرف مس نقش خود را حفظ خواهد کرد. اگر چه رشد تقاضای واقعی چین برآورد شده از سوی بعضی
از تحلیلگران حدود ۲.۶ درصد در سال جاری میباشد، تقاضای ظاهری این کشور طبق پیش بینیها رشدی ۲ درصدی خواهد داشت. چشم انداز اتحادیه اروپا و ژاپن برای سالهای ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ چشم اندازی راکد خواهد بود، اما تقاضا در ایالات متحده در سال جاری به رشد خود ادامه خواهد داد در صورتی که در سال ۲۰۲۰ تغییر محسوسی نخواهد داشت. انتظار میرود که مصرف جهانی، به غیر از چین، حدود ۱.۷ درصد در سال جاری رشد داشته باشد و در سال ۲۰۲۰ این رشد عمدتاً بهه خاطر افزایشهای مصرف در خاور میانه، هند و بعضی دیگر از کشورهای آسیایی تا ۲ درصد دیگر افزایش یابد. پیش بینیهای تراز مس پالایش یافته جهانی نشان میدهد که بازار در ۲۰۱۹ با کسریای ۱۹۰ هزار تنی و در ۲۰۲۰ با کسریای ۲۵۰ هزار تنی روبرو خواهد شد.