برگزاری پنجمین همایش مالی اسلامی با حمایت بانک توسعه تعاون
پنجمین همایش مالی اسلامی با معرفی ابزارها و راهکارهای نوین در حوزه مالی اسلامی با حمایت بانک توسعه تعاون برگزار شد.
به گزارش شمانیوز به نقل از روابط عمومی بانک توسعه تعاون، پنجمین همایش مالی اسلامی بهعنوان یکی از مهمترین رویدادهای مطرح در بازارهای مالی باهدف بررسی جدیدترین راهکارها و معرفی ابزارهای نوین مالی همهساله به همت انجمن مالی اسلامی ایران برگزار میگردد.
با توجه به نقش این همایش در توسعه نظری مباحث بازارهای مالی و مکانیزمهای تأمین مالی؛ بانک توسعه تعاون نیز بهعنوان یکی از حامیان همایش حضور یافت. در این همایش که با حضور مدیران و کارشناسان بانک توسعه تعاون، غلامرضا مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس کمیته فقهی سازمان بورس اوراق بهادار تهران، سید عباس موسویان عضو شورای فقهی بانک مرکزی، علی صالحآبادی رئیس انجمن مالی اسلامی ایران، شاپور محمدی رئیس سازمان بورس اوراق بهادار تهران، موسی بزرگ اصل رئیس سازمان حسابرسی، مدیران بانک مرکزی، شرکت فرابورس و شرکت بورس انرژی در دانشگاه الزهرا (س) برگزار شد، ضرورت توجه بیشتر به ابزارهای مالی اسلامی در بازار سرمایه و بازار پول مورد تأکید قرار گرفت.
در این همایش «اوراق ودیعه» بهعنوان یک ابزار جدید مالی برای امانت گذاشتن سپرده در بانکها با در نظر گرفتن حفظ ارزش پول در شرایط تورمی از سوی غلامرضا مصباحی مقدم معرفی شد.
مصباحی مقدم رئیس کمیته فقهی سازمان بورس اوراق بهادار تهران در تبیین اوراق ودیعه گفت: رشد نقدینگی سالانه که درنتیجه تصمیمات سیاستی اتفاق میافتد، موجب کاهش مال مردم و آسیب دیدن مال مردم میگردد و نهاد مدیریتی پولی و مالی باید درصدد ضمانت و جبران برآید.
وی افزود: اوراق ودیعه راهکاری فقهی باهدف ضمان حفظ ارزش مال مردم است که موجب مهار نقدینگی و افزایش قدرت خرید مردم میشود.
همچنین شاپور محمدی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، حجم بازار در حال گردش مبتنی بر ابزارهای مالی اسلامی را ۱۱۶ هزار میلیارد تومان اعلام نمود و گفت: سهامی که در بازار سرمایه کشور معامله میشود نیز اسلامی است که ارزش آن ۱۵۰۰ هزار میلیارد تومان است.
وی بابیان اینکه اسناد خزانه اسلامی ازجمله ابزار مهمی برای دولت محسوب میشود، گفت: اسناد خزانه اسلامی ابزاری برای تأمین مالی و راهکاری در جهت پیشبرد اهداف سیاستگذار پولی و مالی است.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار داشت: مکانیزم و ساختار عملیات بازار باز بهعنوان ابزار قابلاستفاده برای قبض و بسط نقدینگی تهیه گردیده و سیاستگذار پولی با اجرای آن ابزار کلیدی در اختیار دارد.
وی خاطرنشان کرد: فروش تعهدی سهام توسط کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار طراحی و تصویبشده است.
در نشست تخصصی این همایش نقش «اوراق گام» در تأمین مالی و رونق تولید توسط اعضای شورای فقهی بانک مرکزی، انجمن مالی اسلامی، مدیران بانک مرکزی و پژوهشکده پولی و بانکی و شرکت فرابورس ایران موردبحث و بررسی قرار گرفت.
همچنین «مدیریت ریسک در کارآفرینی کسبوکارهای نوین (استارتآپها)»، «فینتک اسلامی در بازارهای مالی»، «جایگاه بازار بینبانکی در پوشش ریسک نقدینگی بانکها و کمک به رونق تولید»، «مسیرهای نوین تأمین مالی در بازار سرمایه» و «تأمین مالی گروهی؛ الگویی جهت رونقبخشی به تولید» از مقالات ارائهشده در این همایش بود.