اختصاصی شمانیوز/ نگاهی به برخی اقدامات بانک ایران زمین در سال 98؛
تلاش برای شکوفایی اقتصاد
با توجه به اینکه سال 98 با عنوان رونق تولید نامگذاری شده است، حمایت از رونق تولید و کسب و کارهای نوین از اولویت های مهم بانک ایران زمین در سال جاری بوده است.
با توجه به اینکه سال 98 با عنوان رونق تولید نامگذاری شده است، حمایت از رونق تولید و کسب و کارهای نوین از اولویت های مهم بانک ایران زمین در سال جاری بوده است. بر این اساس این بانک که جزء پیشتازان بانکداری دیجیتال است، در راستای حمایت از صنایع تولیدی و همچنین رونق تولید و شکوفایی اقتصاد، در پروژه های زیادی در سال جاری شرکت کرده است . از مهمترین اقداماتی که اخیرا با مشارکت بانک ایران زمین در کشور انجام شده است ، می توان به ساخت پروژه های بزرگی همچون تولید ترانسفور ماتورهای قدرت و توزیع، تولید انواع سیمان در تیپ های 2 و 5، تولید داروهای خاص سرطانی، تولید تراکتور تولید کنسانتره میوه و صدها اقدامات مشابه دیگر اشاره کرد که اکنون به بهره برداری رسیده است.
160 پروژه برای دیجیتالی شدن
از طرفی با توجه به اینکه امروزه بیشتر بانکها تمایل دارند جزء پیشتازان بانکداری دیجیتال باشند، بانک ایران زمین در راستای سیاست های کلان تعیین شده در سال جاری به سوی بانکداری دیجیتال حرکت کرده است که این اقدام می تواند به رشد و توسعه کشور کمک شایانی کند. بر همین اساس بسته های مختلف و متنوع برای مشتریان در راستای حمایت از رونق تولید و همچنین حرکت به سمت دیجیتالی شدن در سال 98 تدوین شد.
در واقع بانک ها در شرایط فعلی به خوبی می دانند که تنها راه بقای آنها پیروی از این الگوی تغییر بنیادین است. بر همین اساس بیش از 160 پروژه برای دیجیتالی شدن بانک ایران زمین از سه سال قبل آغاز شده است که امسال تعداد قابلتوجهی از پروژههای مرتبط با بانکداری دیجیتال این بانک ایران به نتیجه رسید. این در حالی است که بانک ایران زمین در سال ۱۴۰۰ یک بانک دیجیتال با مفهوم واقعی آن خواهد بود. به عبارت دیگر بانک ایران زمین با پلنی با نام پرواز 1400 قصد دارد که تا سال 1400 اکثر سرویس های خود را در حوزه دیجیتال به مشتریان ارائه کند. اگرچه در بخش فرآیندها پیچیدگی زیادی وجود دارد و در ابتدا باید این فرآیندها را ساده سازی کرد.
گذار از شیوه ارتباط سنتی
از سوی دیگر در سال جاری اقدامات زیادی برای گذار از شیوه ارتباط سنتی بین مشتری و بانک صورت گرفت. در همین خصوص مدیرعامل بانک ایران زمین با بیان اینکه شیوه ارتباط بانک با مشتری تغییر کرده است، اظهار کرد: در گذشته ارتباط ما با مشتری مستقیم و فیزیکی بود، اما امروز شاهد آن هستیم که 97 درصد تراکنشهای مالی خارج از شعب انجام میشود و این موضوع نشان از یک تحول بزرگ دارد.
عبدالمجید پورسعید با بیان اهمیت ارتباط بین مشتری و بانک، گفت: ما در حال گذار از شیوه ارتباط سنتی بین مشتری و بانک هستیم، شعب بانک و بانکداران ارائهکننده خدمت به مشتری با نقشهای جدید همچون مشاوران مالی در شعب حضور خواهند داشت، و این نیازمند تلاش بیشتر همکاران برای بالابردن دانش بانکی خود و مشتریان خواهد بود. به گفته وی، برنامه ریزی های انجام گرفته تا پایان سال 1398 سرمایه بانک ایران زمین تا 150 درصد افزایش خواهد یافت.
بانکداری باز با ایرانزمین بوم
بانک ایرانزمین همچنین با بسترسازی و اقدامات گستردهای که در حوزه بانکداری باز انجام داده بهعنوان یکی از پیشتازان این عرصه نوین بانکداری خودش را معرفی کرده است. بر این اساس این بانک در سال جاری با ایجاد پلت فرم بانکداری باز با نام «ایرانزمین بوم» (izboom) گامی در توسعه بانکداری دیجیتال برداشت تا امکان توسعه خدمات فینتکها و شرکتهایی که در حوزه عملیات مالی فعالیت دارند را برای ارائه خدمات مطلوبتر به مشتریان خود فراهم کند.
ایرانزمین بوم یک اکوسیستم کامل بانکداری باز است که مشتریان، فین تکها (کسبوکارهای مالی) و بانکها را به هم متصل میکند. درواقع بانکداری باز این امکان را به فینتکها میدهد تا از طریق API، نرمافزارهای خود را توسعه داده و بعد از بررسی، کارشناسی و تأیید بانک ایرانزمین، این نرمافزارها را از طریق izboom به صورت اپ استور، API استور و ویجت استور در اختیار مشتریان بانک قرار میدهند تا نیازهای بانکی و مالی آنها بدون دخالت بانک و توسط فین تکها برآورده شود.
بر این اساس با پیاده سازی ایرانزمین بوم، بسیاری از محدودیتهای ساختاری، زمانی و هزینهای بانک برای ارائه خدمات از طریق واسطههای فینتکی برداشته شد به طوری که در حال حاضر فینتکها با شناخت بهتر و بیشتری که از بازار هدف دارند، با صرف هزینه کمتر و در مدتزمان کوتاهتری میتوانند بستر مناسب برای ارائه خدمات موردنیاز مشتریان را فراهم کنند. خدماتدهی از سوی فینتکها ضمن اینکه موجب افزایش درآمدهای کارمزدی میشود، رضایتمندی مشتری را در دریافت خدمات از طریق پرداخت کارمزد در پی خواهد داشت.
افتتاح «مرکز نوآوری ایران زمین»
همچنین افتتاح «مرکز نوآوری ایران زمین» با هدف ایجاد امکان جذب و حمایت از طرحهای خلاق، ارزشآفرین و نوآورانه از دیگر اقداماتی بود که این بانک در سال98 انجام داده است. مرکز نوآوری ایران زمین محلی مناسب و کاربردی برای جذب و حمایت این ایده ها و پردازش بر روی آن در جهت پیشرفت گروه ایران زمین و نهایتاً تقویت بخش علمی و نخبه کشور بوده است. اگرچه مرکز نوآوری ایران زمین جوان است و اساساً نوع فعالیت آن هم جوان و نو پا است. به گفته اینالویی معاونت فناوری اطلاعات بانک ایران زمین، در مرکز نوآوری ایران زمین ما این پتانسیل را داریم که از ایده های نوآورانه استارت آپی در هر حوزه استقبال کنیم و در صورتی که ایده ها امکان سرمایه گذاری داشته باشد، ما سرمایه گذاری خواهیم کرد تا این ایده ها را به نتیجه برسانیم.
ایجاد مرکز مستقل آموزشی
این بانک همچنین با توجه به اهمیت نیروی انسانی در سازمان ها و اهمیت آموزش این نیروها در رشد و توسعه فعالیت ها، در صدد ایجاد مرکزی مستقل جهت آموزش توسعه سرمایه انسانی است. در همین خصوص علی فتاحی مدیر امور سرمایه انسانی و آموزش بانک ایران زمین با بیان این که مهمترین ثروت ها در سطح جهانی شامل منابع طبیعی، فیزیکی و انسانی است که در هزاره سوم سرمایه انسانی مهمترین این منابع مشخص شده است، گفت: در بانک ایران زمین نیز با توجه به اهمیت این منبع به آموزش و تحصیلات کارمندان تاکید می شود. به طوری که 70درصد از کارمندان این بانک از تحصیلات بالای لیسانس برخوردار بوده و ما بقی برای کسب مدارج بالاتر در حال تحصیل حین کار هستند.
در واقع بانک ایران زمین با استفاده از آخرین دستاوردهای فناوری، در حال حرکت از سوی روش های سنتی به سمت روش های مدرن است. به طور کلی این بانک در سال 98 توانست رتبهای قابل قبول را در میان بانکهای خصوصی بدست بیاورد و نقشی فعال و مؤثر در توسعه اقتصاد کشور ایفا کند، که همگی نشان از تلاشی بیوقفه و همه جانبه در تمامی سطوح دارد که این امر قابل تقدیر و تشکر است.
گزارش : معصومه افلاکی