تشکیل ستاد فرادستگاهی در دولت برای حمایت از زنان سرپرست خانوار
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور با اشاره به تأثیر قابل توجه زنان در توسعه اقتصاد ملی از تشکیل ستاد فرادستگاهی برای حمایت از توانمندسازی این گروه از اقشار جامعه خبر داد.
به گزارش شمانیوز و به نقل از پایگاه خبری اقتصاد وطن: معصومه ابتکار امروز در آئین مبادله موافقت نامه طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار که با حضور محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، گفت: در این طرح شاخص «نفر-ساعت» مدنظر نیست بلکه باید مشاغلی برای افراد ایجاد کنیم که هم پایدار و هم دارای درآمد بالا باشند.
ابتکار با اشاره به تکالیف قانونی برای توانمندسازی زنان سرپرست خانوار افزود: تکالیف متعددی از جمله در قانون برنامه ششم توسعه بر عهده دستگاهها قرار گذاشته شده به این ترتیب که بر اساس بند ت ماده ۸۰ قانون و سیاستهای اختصاصی رئیس جمهور در حوزه زنان و خانواده تکالیفی برای توسعه و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار بر عهده نهادها و دستگاههای مختلف گذاشته شده است.
ابتکار با تاکید بر اینکه در این خصوص ستادی تشکیل شده است تا تکالیف بین دستگاهی نیز مشخص شود، ادامه داد: در حوزه توانمندسازی زنان سرپرست خانوار پیش از هر چیز باید بانک اطلاعات واحد با حمایت دستگاههای مختلف تجمیع و راه اندازی شود.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور اظهار داشت: باید تکالیف همه دستگاهها برای حمایت بر توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار مشخص شود تا با تعیین شرح وظایف مشخص هر دستگاه، گامهای جدی تری برداشته شود.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از زنان سرپرست خانوار علاوه بر تأمین معیشت فرزندان خود، معیشت والدین خود را نیز بر عهده دارند، ادامه داد: باید از ظرفیت این گروه از اقشار جامعه نه با رویکردهای حمایتی بلکه با رویکردهای توسعهای استفاده کنیم و در این زمینه حمایت نظام بانکی را نیز طلب میکنیم.
ابتکار با اشاره به اینکه امروز ۷۵ درصد صنایع دستی کشور توسط زنان تولید میشود و این را با قطعیت اعلام میکنیم، گفت: همچنین در بخش کشاورزی حداقل ۴۰ درصد از فرآوردههای کشاورزی چه به صورت مستقیم و چه به صورت غیرمستقیم توسط زنان تولید میشود.
وی همچنین از سهم ۸۰ درصدی زنان در تولید فرش دستباف خبر داد و گفت: فرش دستباف امروز سهم جدی در صادرات کشور دارد که توسط زنان تولید و به بازارهای جهانی عرضه میشود.
ابتکار با بیان اینکه مشکل بیمهای قالیبافان تقریباً برطرف شده است، به سهم زنان در اقتصاد ملی اشاره کرد و گفت: امروز این گروه از اقشار جامعه سهم قابل توجهی در اقتصاد ملی میتوانند داشته باشند.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در پایان تاکید کرد: امیدواریم در شرایطی که جنگ اقتصادی برای ناامید کردن مردم ایران به راه افتاده با هم افزایی بین دستگاهی به توانمندسازی اقتصادی کمک کنیم.