با هدف حفظ محیط زیست؛
شرکت شناسا بر روی استارتاپ "جاروب" سرمایهگذاری کرد
شرکت شناسا در راستای توسعهی فعالیتهای خود و بر اساس استراتژیهای کلان این مجموعه و با بررسی روند سرمایهگذاریهای فناورانه و نوآورانه، در آخرین روزهای سال 98 اقدام به سرمایهگذاری در تأسیس استارتاپ «جاروب» به عنوان یکی از کسب و کارهای نوآور فعال در حوزه مدیریت پسماند کرد.
به گزارش شمانیوز به نقل از روابط عمومی بانک پاسارگاد، این مجموعه با اتخاذ استراتژی ورود به زنجیرهی ارزش حوزهی مدیریت پسماند، از آذرماه 1398 بر اساس اولویتهای تعیین شده، در گام نخست، اقدام به شناسایی و ارزیابی کسب و کارهای زیرحوزهی مدیریت تولید و جمعآوری پسماند کرد و در نهایت استارتاپ «جاروب» بهعنوان گزینهی نهایی انتخاب شد و به سبد سرمایهگذاری شرکت سرمایهگذاری شناسا اضافه شد.
مجموعهی شناسا قصد دارد که در ادامه، با هدف تکمیل زنجیرهی ارزش مدیریت پسماند، سرمایهگذاریهای خود را به سایر حلقههای این زنجیره گسترش داده و در توسعهی این اکوسیستم کسب و کاری و اجتماعی که جزو نیازهای اولویتدار و مهم ایران و جهان است، نقشی تأثیرگذار ایفا کند.
بر اساس این گزارش، «جاروب» سامانهای برای جمعآوری زباله خشک در شهر تهران است که در قالب اپلیکیشن و سایت امکان ثبت درخواست شهروندان برای تحویل زبالههای خشک را مهیا میکند. جاروب با بهرهگیری از تکنولوژی روز دنیا، لجستیک قدرتمند و سرمایه انسانی مجرب و با انگیزه در جهت سامانبخشی به سیستم جمعآوری پسماند کشور فعالیت خواهد داشت.
بنیانگذاران «جاروب» دکتر مهدی فیروزان و مهندس امیر نیکمرام با گذشت 14 ماه از آغاز فعالیت این برنامه معتقد هستند ایدههای بزرگی برای تحقق اهدافشان دارند. امیر نیکمرام همبنیانگذار جاروب میگوید: از میان دو راه سود یا رشد که پیشروی هر استارتآپی است ما مسیر رشد را انتخاب کردیم. از طرفی مکانیزم توسعهی استارتآپها بعد از رسیدن به محصول برای بالندگی و رشد، جذب منابع مالی لازم برای توسعهی کسب و کار است. «جاروب» نیز توانمندی و استعداد بالایی برای جهش و رشد دارد و از این قاعده مستثنی نیست.
مهدی فیروزان نیز از دلایل انتخاب مجموعهی شناسا برای جذب سرمایه میگوید. او که تجربهی همکاری شهر کتاب مجازی (bookcity online) با شرکت فناپ را موفق، شیرین و لذتبخش میداند، ادامه میدهد: این تجربهی موفق و استراتژیک باعت شد که از پیشنهاد شناسا استقبال کنم. شناسا دارای ریشههای محکمی در گروه مالی پاسارگاد است که از طرفی تعامل سازندهاش با بازیگران جدی زیستبوم کارآفرینی و با تجارب ارزنده، ساختاری محکم، قابل اتکاء و در عین حال روزآمد را برای یک شریک استراتژیک شکل دادهاست.
فیروزان در خصوص ایدهی شکلگیری «جاروب» توضیح میدهد: ایدهی اولیهی سامانهای برای جمعآوری پسماند خشک، ابتدا در آبان 97 برای مدیریت پسماند لبنان شکل گرفت. از سویی شهر کتاب سابقهی طولانی پیشگامی در فرهنگسازی و نیل به اهداف توسعهی پایدار را با تجربیات موفقی در حل مسئله مصرف کاغذ از طریق پروژههایی نظیر شهر کتابمجازی و فیدیبو در کارنامهی کاری خود داشت. نتیجه آن شد که مسئلهی مدیریت پسماند کلان شهری مثل تهران و رسیدن به اهداف توسعهی پایدار، به دلیل اهمیت بالا موجب شد که در دی ماه 97 مقصد تغییر کند و استارتآپ «جاروب» برای سامانبخشی به سیستم سنتی جمعآوری پسماند شروع به فعالیت کرد. اسفند 97 اولین نسخه از اپلیکیشن جاروب آماده شد. طی سال 98 جاروب به دنبال ایجاد مزیت رقابتی به مسئلهی فرهنگسازی پرداخت. جمعآوری زباله خشک مدارس تهران نخستین گام اجرایی «جاروب» و نتیجهی آن تجربهی موفق کار با نوجوانان بود. طی این مسیر نظرسنجیها و کمپینهای متنوعی برقرار شد که نیازهای مخاطبان را مشخص کرد. اتاق فکر جاروب از ابتدا تا امروز معتقد به فعالیت اجرایی و فرهنگی توامان است. فیروزان در خصوص سابقهی فعالیت این مجموعه، به کمپینهای برگزار شده از سال 97 اشاره کرد.
در ادامه حامد ساجدی مدیرعامل شناسا در گفتگویی در خصوص این سرمایهگذاری توضیحاتی ارائه میدهد. وی خاطرنشان میکند: اهمیت ویژهی ارتقای سبک زندگی و توجه به سرمایههای طبیعی از رویکردهای دیرپا در شناسا بوده و هست. ساجدی در خصوص علت انتخاب این حوزه برای ادامه میدهد: با توجه به افزایش جمعیت و جایگاه محیط زیست در زندگی روزمره، موضوع مدیریت پسماند در تمامی کشورهای جهان مورد توجه ویژه قرار گرفته است. دکتر ساجدی میافزاید: با بررسی روند سرمایهگذاری در کشورهای توسعه یافته، شاهد سرمایهگذاری در این حوزه هستیم و شرکت شناسا با توجه به روندهای جهانی و نیز در نظر گرفتن شرایط مختلف کشور ایران، برنامهی جامع مدیریت پسماند را تدوین کرده است. وی به این نکته اشاره میکند که در شناسا با بررسی مزایا و چالشهای حوزهی پسماند، زنجیرهی ارزش این حوزه شامل مدیریت تولید پسماند و فرآیند جمعآوری آن، بازیافت و فروش مجدد پسماند، غربالگری پسماند و آموزش و فرهنگسازی مورد توجه است. ساجدی اضافه میکند: تصور ما بر این است که به کارگیری فناوریهای روز و مدلهای کسب و کاری نوآورانه در این زمینه میتواند راهگشا و ارزشآفرین باشد و جاروب در این راستا مورد توجه شناسا قرار گرفت.
یژگیهای مطمئن و افقهای روشن جاروب، توسعهی فنی، زیرساختهای لازم، رشد کسب و کار، نیروهای متخصص جاروب و از همه مهمتر اهداف محیط زیستی پایدار آن باعت شد که مجموعهی شناسا، جاروب را انتخاب و با تمام قدرت از آن پشتیبانی کند.