شمانیوز در گفتگو با حدادی بررسی کرد؛
چرا بانکها و موسسات قرضالحسنه از اهداف و رسالت اصلی خود فاصله گرفته است؟
نماینده مردم ساوجبلاغ در مجلس یازدهم در رابطه با تخطی بانکهای قرض الحسنه از اهداف و رسالت اصلیشان دلایل مختلفی را مطرح کرده است.
علی حدادی نماینده مردم ساوجبلاغ در مجلس یازدهم در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری و تحلیلی شمانیوز، درباره تخطی برخی بانکها و موسسات اعتباری از اعطای تسهیلات قرضالحسنه و کمرنگ شدن نقش حمایتی آنها از مشاغل و اقشار آسیبپذیر اظهار کرد: متأسفانه چون نظارت جدی و کاملی بر بانکها وجود ندارد، امروز نظام اقتصادی و نظام تولیدمحور نمیتوانند در راستای ایجاد تولید و جهش تولید حرکت کنند.
وی افزود: یکی از ضعفهای بانک مرکزی در ایجاد یا اعطای مجوزهایی است که به تأسیس موسسات مالی داده میشود و همین مسئله در استمرار نظارتی بانک مرکزی خدشه وارده کرده است.
نماینده مردم ساوجبلاغ در مجلس یازدهم ادامه داد: همچنین متأسفانه برخی موسسات خصوصی و دولتی از شعارها و اهداف تأسیس خود فاصله گرفتهاند و اعطای تسهیلات قرضالحسنه و حمایتی از مشاغل در برنامههای آنها کمرنگ شده است.
حدادی با بیان اینکه اولویت اول مجلس یازدهم رسیدگی به مشکلات اقتصادی یادآور شد: یکی از مشکلات جدیای که در کف جامعه وجود دارد، نیاز مردم به وامهای قرضالحسنه است، ولی متأُسفانه بانکهایی که با این فرض ایجاد شدهاند از اهداف اصلی خود منحرف شدهاند و خدمات قرضالحسنه را برای کف جامعه از دستور خارج کردهاند.
وی با بیان این مطلب که ضعف در نظارت عامل اصلی وجود مشکلات بانکی است، عنوان کرد: اگر بخواهیم بانکها در ارائه درست تسهیلات درست حرکت کنند و به دغدغهها و مشکلات مردم رسیدگی لازم را داشته باشند؛ اولاً مدیران باید کارآمد و پرتلاش باشند و ثانیاً نظارت جدی و مستمر باید انجام شود. انشاءالله مطالبه گری لازم را درهمین راستا مجلس یازدهم خواهد داشت.
این نماینده مجلس یازدهم تصریح کرد: زمانی سلامت جامعه تحقق مییابد که به فکر کف جامعه بود و مشکلات جدیای که در کف جامعه وجود دارد را باید بانکهای ما درک کنند و خودشان را در این راستا قرار دهند.
حدادی با بیان اینکه در مجلس یازدهم مشکلات بانکها و انحراف آنها از اعطای تسهیلات قرضالحسنه مورد بررسی قرار خواهد گرفت، گفت: مجلس یازدهم برای اصلاح روند بانکها در مورد فعالیت قرضالحسنه، ریلگذاری اصلی خواهد کرد و به مطالبهگر جدی تبدیل میشود.
وی با اشاره به این موضوع که بانکها و موسسات اعتباری از رسالت اصلی خود فاصله گرفتهاند و به سمت بنگاهداری حرکت کردهاند، افزود: در حالی که بانکهای داخلی باید نقشه راهی را برای فعالیتشان ترسیم کنند، این نقشه راه به خاطر ضعف سیستم مدیریتی در بانکها تا به امروز ترسیم نشده است و هرچه هم میگویند فقط جنبه شعاری دارد.