شمانیوز
شما نیوز

چه تفاوتی میان شیر سویا با شیر گاو است؟

چه تفاوتی میان شیر سویا با شیر گاو است؟

شیر سویا یکی از نوشیدنی‌هایی است که این روزها در انواع مختلف طعم‌دار، غنی‌شده با املاح و ویتامین‌ها و… در بسیاری از فروشگاه‌ها و مغازه‌ها عرضه می‌شود.

به گزارش شمانیوز به نقل از روابط عمومی و امور بین المل شرکت صنایع شیر ایران (پگاه)، شیر سویا یکی از نوشیدنی‌هایی است که این روزها در انواع مختلف طعم‌دار، غنی‌شده با املاح و ویتامین‌ها و… در بسیاری از فروشگاه‌ها و مغازه‌ها عرضه می‌شود.

برخی افراد به این تصور که این شیر با شیر گاو مخلوط شده یا با این عقیده که این شیر نسبت به شیرهای لبنی خواص و ارزش یکسانی دارد آن را جایگزین شیر معمولی می‌کنند و حتی به کودکان و نوزادان خود هم می‌خورانند، اما پرسش اینجاست که چه تفاوتی میان شیر سویا با شیر گاو است؟

شیر سویا مخلوطی از شیر و سویا نیست بلکه شیره سویا است و سویا یک دانه گیاهی و پروتئینی است که هرگز جانشین شیر نمی‌شود وحدود یک چهارم کلسیم شیر حیوانی را دارد. در صورتی که شیر هر شش ماده غذایی شامل آب، پروتئین، چربی، قند، مواد معدنی و ویتامین‌ها را با نسبتی متناسب با نیاز انسان در خود دارد.

عصاره لوبیای سویا

لوبیای سویا گیاهی است که در اصل بوی علفی می‌دهد و مزه بدی دارد. اما فناوری روز توانسته عامل بدبویی و طعم بد سویا را حذف و آن را برای مصارف خانگی و صنعتی آماده کند.

ابتدا دانه‌های سویا را تمیز و سپس خیس می‌کنند و بر اثر خیساندن تا حدی قندهای نامطلوب سویا که بسیار نفاخ هستند، خارج می‌شود. در مرحله بعد دانه‌ها را خرد و به وسیله بخار آنزیم‌زدایی می‌کنند.

هدف از این کار غیرفعال‌کردن مواد نامطلوبی است که مانع جذب پروتئین‌های موجود در سویا می‌شوند. در این فرآیند حرارتی تا حدودی بوی علفی سویا کم شده و در مرحله آخر از طریق سانتریفیوژ، شیر یا عصاره سویا از فیبر آن جدا می‌شود.

این فرآورده حاصله از سویا یک محصول کاملا گیاهی است و با شیرگاو مخلوط نمی‌شود و تنها شباهت آن با شیر لبنی در رنگ شیری آن است. این شیر از نظر طعم و مزه و خواص تغذیه‌ای شباهت چندانی به شیرگاو ندارد و طعم آن مشابه طعم غلات است.

تفاوت شیر سویا با شیر گاو

– شیرسویا محلولی پروتئینی و حاوی چربی، کربوهیدرات و ویتامین‌هایی چون B1،B6،E و همچنین لسیتین و فیبر است. این شیرحدودا یک‌چهارم کلسیم شیر گاو را دارد .

حساسیت به شیر سویا

شاید در اینجا این پرسش مطرح شود، چرا عده‌ای از افراد با خوردن شیر سویا دچار حساسیت می‌شوند؟

عدم تحمل سویا حالتی است که در آن دستگاه گوارش فرد نمی‌تواند پروتئین شیر سویا یا غذاهایی را که در تهیه آنها از سویا استفاده شده هضم کند. این مشکل در کودکان و نوزادان بسیار شایع است و نشانه‌های آن در نوزادان مبتلا که مادرانشان از غذاهای حاوی سویا استفاده کرده باشند، پدید می‌آید.

شایع‌ترین علائم در نوزادان و کودکان، استفراغ، گریه مکرر و اسهال و در بزرگسالان سردرد، گیجی، منگی، تعرق زیاد، تحریک‌پذیری، تپش قلب و گاهی تنگی‌نفس است.

خطرناک‌ترین علامت این بیماری شوک حساسیتی آنافیلاکسی است که با افت فشارخون، ضربان سریع قلب، تب و از دست‌دادن هوشیاری بروز می‌کند. این اختلال، درمان دارویی و قطعی ندارد و فقط باید از غذاهای حاوی سویا پرهیز کرد.

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی