شمانیوز
شما نیوز

در اختتامیه نمایشگاه کاریکاتورهای گنجینه کاخ نیاوران عنوان شد

علیزاده: فتوکپی از کاریکاتور در دهه 60 ممنوع بود/ کشیدن طنز روزگار از سختی زندگی

 علیزاده: فتوکپی از کاریکاتور در دهه 60 ممنوع بود/ کشیدن طنز روزگار از سختی زندگی

جواد علیزاده کاریکاتوریست معاصر در اختتامیه نمایشگاه کاریکاتورهای گنجینه مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران گفت: همیشه در سختی های زندگی به دنبال طنز سختی روزگار بودم، مثلا در اوایل دهه 60 گرفتن فتوکپی از آثار کاریکاتور ممنوع بود و اگر می خواستیم به تعداد 50 تا 60 کپی از یک کاریکاتور تهیه کنیم، باید همه این تعداد را بار دیگر می کشیدیم.

به گزارش شمانیوز، نمایشگاه کاریکاتورهای گنجینه مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران به همراه نمایش گزیده آثار جواد علیزاده کاریکاتوریست معاصر که در تالار آبی این مجموعه فرهنگی برپا شده بود، عصر روز یکشنبه 28 فروردین 1401 با برگزاری بزرگداشت این هنرمند پیشکسوت و با حضور هنرمندان به کار خود پایان داد.

در این مراسم جواد علیزاده نیز با تشریح سبک زندگی حرفه ای و کاری خود در طی نیم قرن؛ از برگزاری این رویداد از مدیریت مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران قدردانی کرد و گفت: نسل ما به نوعی خود یک موزه هستند و این مقوله خود نوعی طنز زندگی است.

این پیشکسوت کاریکاتور با تعریف خاطراتی از سختی های 50 سال کار در هنر کاریکاتور عنوان کرد: من همیشه در سختی های زندگی به دنبال طنز سختی های روزگار بودم، به عنوان مثال در اوایل دهه 60 اجازه گرفتن فتوکپی از آثار کاریکاتور نبود و اگر می خواستیم به تعداد 50 تا 60 کپی از یک کاریکاتور تهیه کنیم، به دلیل همان محدودیت ها، باید همه این تعداد را بار دیگر می کشیدیم.

 

جلالی: خلق کرامت هنرمندان با تولید آثار خط و نقاشی

مریم جلالی مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران در این مراسم عنوان کرد: یکی از اهداف این مجموعه تاریخی و فرهنگی، جذب و حضور فرهیختگانی است که معنا تولید می کنند.

وی با اشاره به روز ولادت کریم اهل بیت حضرت امام حسن مجتبی (ع) و با تأکید بر مؤلفه اکرام و کرامت ادامه داد: دهکده نی آوران به معنای قدیمی نیاوران، به حضور صاحب نظران در عرصه تولید کلمه، خط، زاویه در این مجموعه فرهنگی و تاریخی افتخار خواهد کرد؛ زیرا معتقدیم این فرهیختگان نیز با تولید آثار خود به خلق کرامت اقدام می کنند.

جلالی با تشریح برگزاری نمایش گزیده آثار جواد علیزاده کاریکاتوریست معاصر در مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران گفت: استاد علیزاده بر هنر ایران حق استادی دارند و بسیاری از هنرمندان کاریکاتور از شاگردان او هستند و این مجموعه فرهنگی تاریخی تلاش کرد تا به اندازه سرانگشتی، با برگزاری این مراسم و نمایشگاه، قدرشناسی از این هنرمند را ایفا کند.

مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران خاطرنشان کرد: هر لحظه ای که هنرمند به خلق اثر اقدام می کند آن لحظه دارای برکتی است که اثر جاودانگی پیدا می کند و تا ابد باقی می ماند.

 

بابایی: رسانه پویا و زنده یعنی هنر کاریکاتور

در ادامه این مراسم شهرام بابایی رئیس خانه کاریکاتور ایران نیز عنوان کرد: در فرهنگ ایرانی مرسوم است که حرف جدی با طنز و شوخی گفته شود زیرا جاذبه بیشتری خواهد داشت.

وی با قدردانی از مدیریت مجموعه فرهنگی تاریخی نیاروان برای برگزاری این نمایشگاه ارزشمند به همراه بزرگداشت استاد جواد علیزاده ادامه داد: هنر کاریکاتور و کارتون یک رسانه پویا و زنده است و در جامعه نقش اساسی ایفا می کند و این ظرفیت را دارد تا بسیار سریع مفاهیم آن گسترش و انتقال یابد.

بابایی با تأکید بر دغدغه مند بودن هنرمندان و به روز بودن آنان در عرصه های اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و هرچه مرتبط با مردم است، گفت: استاد علیزاده با 50 سال کار و آثار در عرصه کاریکاتور و تربیت شاگردان بسیار، از جمله هنرمندان تأثیرگذار این عرصه است که در حوزه نشر نیز با چاپ مجله طنز و کاریکاتور از دهه 60 در این هنر، زحمات بسیاری کشیده اند.

در مراسم بزرگداشت استاد جواد علیزاده در مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران که با حضور هنرمندان کاریکاتوریست برگزار شد، پیشکسوتان این هنر از جمله استاد احمد عربانی کاریکاتوریست، پویانما، نویسنده و کارگردان - داوود شهیدی کاریکاتوریست و طنزنویس و همچنین کاریکاتوریست های جوان و صاحب سبک از جمله هادی حیدری - نقاش و کارتونیست مطبوعاتی نیز به تشریح خصوصیات اخلاقی و هنری استاد علیزاده پرداختند.

در ادامه مراسم اختتامیه نمایشگاه کاریکاتور، آیین تجلیل از استاد جواد علیزاده با حضور مریم جلالی مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران، وحید رحمتی مدیر مجموعه تاریخی فرهنگی سعدآباد و اساتید هنر کاریکاتور با اهدای لوح تقدیر و تصویر کاریکاتوری از این هنرمند پیشکسوت انجام شد.

گفتنی است، جواد علیزاده، از کارتونیست‌ های ایرانی است که فعالیت خود را از سال ۱۳۵۰ با مجله‌ «کاریکاتور» به مدیریت محسن دولو آغاز کرد. او ماهنامه‌ «طنز و کاریکاتور» را از سال ۱۳۶۹ تا به امروز منتشر کرده که رکورد طولانی‌ترین دوره‌ انتشار یک مجله‌ کاریکاتور و طنز را در اختیار دارد. علیزاده در زمینه های مختلف کارتون مانند کارتون های مطبوعاتی، طنز، پرتره، کاریکاتور سیاه، طنز سیاه، کمیک استریپ، ورزشی، سورئال، فلسفی و طنز 4 بعدی (طنز درباره نظریه نسبیت انیشتین) فعالیت دارد. او همچنین برنده‌ جوایز متعدد و مهمی در عرصه جهانی و داخلی است.

ا

ا

ال

 

خبرنگار: علی رمضانپور 

جزئیات خبر
آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۲ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی