قیمت پراید
قیمت پراید در بازار امروز 1 آذر | جدول قیمت پراید
امروز (دوشنبه 1 آذر ماه) قیمت انواع پراید در بازار آزاذ تهران، اعلام شد.
به گزارش شما نیوز: قیمت پراید در روزهای اخیر با افزایش قیمت روبرو شد؛ هر چند که واردات خودرو به کشور، آزاد شده ولی قیمت پراید چندان تغییری نکرده است. در روزهای اخیر قیمت پراید با روندی صعودی روبرو بود و قیمت پراید به بالای 150 میلیون تومان رسیده است. در حال حاضر، قیمت پراید 151 آپشنال به 183 میلیون تومان رسیده است و به نظر می رسد که روند صعودی قیمت این خودرو در هفته اول آذر ماه ادامه داشته باشد.
امروز (دوشنبه 1 آذر ماه) طبق مشاهدات میدانی از بازار خودرو قیمت خودروهای خانواده پراید امروز اندکی کاهش یافت است. در بازار امروز معاملهکنندگان قیمت پراید ۱۵۱پلاس مدل ۹۹ را ۱۷۶میلیون تومان اعلام کردند که نسبت به دیروز یک میلیون تومان کاهش قیمت داشته است.
قیمت پراید SE ۱۵۱ مدل ۱۴۰۰ نیز ۲میلیون تومان کاهش یافته است و به ۱۷۳ میلیون تومان رسید. قیمت پراید SE ۱۵۱ در رنج ۱۶۶میلیون تومان قرار گرفت که به معنای کاهش ۲میلیون تومانی این مدل خودرو در بازار است. قیمت پراید ۱۵۱ پلاس مدل ۱۴۰۰، پراید ۱۳۲ SE مدل ۹۸، پراید ۱۳۱ SE مدل ۹۹ و پراید ۱۱۱ SE مدل ۹۹ نیز ثابت ماند.
شما در جدول زیر می توانید قیمت انواع پراید در بازار را مشاهده کنید:
مشخصات فنی پراید
بررسی های فنی نشان می دهد که حدود 90 درصد از وزن یک خودرو را فولاد تشکیل می دهد و باقی آن پلاستیک و آلیاژهای مختلف است که با محاسبات روشن می توان قیمت پراید را تعیین کرد. در مورد خودرو پراید با وزن 915 کیلوگرم، حدود 800 کیلو فولاد به کار رفته است که با قیمت ورق داخل که کیلویی 35 هزار تومان است، 28 میلیون تومان ورق برای آن استفاده شده است. 20 درصد هزینه سربار را هم که به مبلغ فوق اضافه کنیم کمتر از 33 میلیون تومان هزینه مواد اولیه و سربار این خودرو جاودانه بازار ایران است.
هزینه متوسط بلند مدت پلتفورم این خودرو عملا باید صفر در نظر گرفته شود (به دلیل تولید به مدت بیش از 5 دهه) و قطعات حساس چندانی هم در آن به کار نرفته است و حدود 20 تا 30 درصد هزینه مواد و فناوری به کار رفته در آن است که نشان می دهد قیمت تمام شده خودرو پراید نمی تواند بیش از 50 میلیون تومان باشد که با سود خودروساز نهایتا باید 60 میلیون تومان به بازار عرضه شود.
اما به دلیل بازی ارزی ذی نفعان گیرنده دلار 4200 تومانی و قیمتگذاری بی منطق دولت برای خودروسازان، هم اکنون قیمت پراید با دو متغیر کاهش شدید عرضه (تا قبل از اعلام توقف تولید و به تبعیت از توقف عرضه مدل های جایگزین) و بازی با نرخ ارز به 150 میلیون تومان رسیده است. در صورتی که واردات خودرو آزاد شده و دلار 4200 تومانی نیز حذف شود، مردم خواهند شنید که قیمت پراید به حداکثر 70 میلیون تومان (10 میلیون بالاتر از نرمال به دلیل چسبندگی قیمتی) رسید.
علت گران شدن پراید
تا پیش از مخالفت رسمی وزیر صمت با آزادسازی واردات خودرو، قیمت پراید ۱۵۱ میلیون تومان بود اما حالا برخی سایتها مانند اقتصادآنلاین قیمت این خودرو را تا ۱۵۵ میلیون تومان هم گزارش دادهاند. سایت موج نیز اعلام کرده که این خودرو ۱۵۴ میلیون تومان در بازار است. علت گرانی سه میلیون تا چهار میلیون تومان پراید در یک هفته چیست؟
عدم عرضه جدید پراید، جوابگو نبودن عرضه خودروهای مشابه آن، نوسان قیمت دلار، وجود تقاضای بالا برای خرید این خودرو ارزانتر از بقیه خودروها و در نهایت اظهارات اخیر وزیر صمت مبنی بر مخالفت با آزادسازی واردات خودرو، پراید را گرانتر از قبل کرده است.
هفته گذشته، وزیر صمت به صراحت از مخالفت با آزادسازی واردات خودرو صحبت کرده بود که تجارتنیوز گزارش داد اگر این اظهارات به معنای لغو احتمالی آزادسازی واردات خودرو باشد شوک جدیدی برای بازار خودرو محسوب میشود و احتمالا قیمت خودرو را متاثر میکند.
پیش از این پیشبینی میشد پس از آزادسازی واردات خودروهای خارجی و کاهش قیمت این خودروها در بازار، این ارزانی به پراید هم سرایت کند اما هفته گذشته با اظهارات وزیر صمت این سناریو تقریبا رنگ باخت.
علاوه بر این، قرار بود در این روزهای نبود پراید در خط تولید، خودروهای جایگزین بتوانند تقاضا برای پراید را پاسخ دهند اما به نظر میرسد خودروسازان در تحقق این هدف ناکام ماندهاند.
کمبود تقاضای 3 میلیونی در بازار خودرو
آن طور که تاکنون اعلام شده میزان تقاضا در بازار خودرو تا سالانه به سه میلیون دستگاه هم میرسد اما خودروسازان حتی به یک میلیون خودرو تولیدی هم دست نیافتهاند. هر چند آنها اعلام کردهاند که میزان خودروهای معوق در طرحهای پیشفروش را به کمترین حد ممکن طی سالهای اخیر رساندهاند اما طبق آخرین گزارش سازمان بازرسی میزان خودروهای ناقص در پارکینگ به ۱۴۰ هزار خودرو میرسد.
ناتوانی خودرو سازان در تامین قطعات خودرو نیز به بحران فعلی دامن زده است. در همین حال که بازار به دلیل بیپاسخ ماندن به تقاضاهای موجود تحت فشار است، قیمت دلار نیز نوساناتی داشته که به نظر میرسد این نوسانات به بازار خودرو هم سرایت کرده است.
بدین ترتیب در صورت تداوم وضعیت فعلی یعنی اگر گشایشی در آزادسازی واردات خودرو صورت نگیرد، قیمت دلار همچنان نوسان داشته باشد، خودروهای جایگزین پراید وارد بازار نشوند، احتمالا کاهش قیمت پراید کمی از دور از دسترس باشد. آیا ممکن است بازار پراید طبق انتظار عمل کند یا اینکه با وعدهها و اقدامات جدید این بازار متاثر خواهد شد؟
از ماست که لعنت برماست...پراید اشغال عهد بوقی ۱۸۳ میلیون