شمانیوز
شما نیوز

گفتگو با همسر | گفت وگو زن و شوهری

آموزش گفتگو با همسر درباره ناراحتی ها | با این روش ناراحتی خود را به همسرتان بگویید

آموزش گفتگو با همسر درباره ناراحتی ها |  با این روش ناراحتی خود را به همسرتان بگویید

در این مطلب آموزش داده می شود که چطور درباره ناراحتی هایتان با همسرتان گفتگو کنید.

بسیاری از زوج ها قادر به برقراری ارتباط سازنده با یکدیگر نیستند. اغلب زنان و شوهرها نمی دانند چگونه مسائل و مشکلات زندگی خود را با یکدیگر مطرح و آن را حل کنند.

زمانی که از همسرتان ناراحت هستید به جای مشاجره یا دوری از او، برای حل اختلاف با روشی صحیح رفتار و ناراحتی‌های خود را بیان کنید.

همیشه هم فکری، صحبت و صلح راحت‌تر از مشاجره است. همین باعث می‌شود که شما بتوانید بسیاری از مشکلات خود را برطرف کنید؛ اما گاهی اوقات صحبت کردن در مورد ناراحتی، کار سختی است و نمی‌توانید آن را به انجام برسانید؛ مخصوصا اگر این ناراحتی در مورد زندگی و همسرتان باشد. در این قسمت به شما آموزش می‌دهیم که چگونه از راه موثر در مورد ناراحتی‌های خود با همسرتان صحبت کنید.

مهم‌ترین نشانه‌های هشدار در مشاجرات همسران

اگر با همسرتان نمی‌توانید درباره موضوعی خاص با آرامش صحبت کنید.

اگر به دلیل هر اختلافی فریاد می‌زنید و به یکدیگر توهین می‌کنید.

اگر همیشه با یکدیگر ترش‌رویی می‌کنید و حرف نمی‌زنید.

اگر همیشه و مداوم از یکدیگر عصبانی هستید و طولانی مدت با یکدیگر حرف نمی‌زنید.

چگونه احساسات و ناراحتی خود را با همسر به اشتراک بگذاریم؟

راهکارهای زیر به شما کمک می‌کند تا حین به اشتراک گذاشتن احساسات با همسرتان، احساس راحتی بیشتری داشته باشید.

اول از همه احساس خود را چه غلط و چه درست، بپذیرید

هیچ گاه سعی نکنید احساس خود را قضاوت کنید. این که شما عصبانی هستید، دلیل نمی‌شود که خشمگین شوید و رفتار خشونت آمیز از خودتان نشان دهید. احساسات منفی را بشناسید و با خودتان کنار بیایید اما رفتار مناسب نشان دهید.

احساس خود را با نوشتن یا صحبت کردن توضیح دهید

یکی از کارهایی که به شما کمک می‌کند تا با همسرتان بهتر صحبت کنید، این است که اول خودتان احساستان را بشناسید. سپس سعی کنید با نوشتار یا صحبت کردن برای او توضیح دهید که چه احساسی دارید.

احساس خود را نامگذاری کنید

لیستی از کلمات مربوط به احساسات مختلف را آماده کنید. به یاد داشته باشید که احساسات نام دارند. ناراحتی، عصبانیت، آسیب دیدگی، شادی، لذت، خجالت و غیره، همگی اسامی از احساسات هستند. پس از لابلای آن، نام احساس خود را پیدا کنید.

به حرف های همسرتان گوش کنید

به حرف های همسرتان گوش کنید تا بتوانید به دنیای همسرتان وارد شوید و از چشم او به موضوع پیش آمده نگاه کنید. او زمانی که متوجه شود شما به حرفهایش گوش می‌کنید به صحبت کردن ترغیب می‌شود. برای گوش کردن بهتر به شکل غیر تدافعی و غیر رقابت جویانه از خودتان سوال کنید او روی چه مسئله‌ای در حرف‌های خود تاکید دارد.

از فن معاوضه استفاده کنید

بسیاری از مشاجرات ما با همسرمان به دلیل درک نکردن نقطه نظرهای اوست پس هرگاه در حال بحث بر سر موضوعی هستید و یکی از شما آزرده یا عصبانی شد، از تحمیل نقطه نظرهای خود دست بر دارید و جای خود را به عنوان گوینده یا شنونده عوض کنید با این کار تنش میان شما و همسرتان کاسته می‌شود و می‌توانید یک گفتگوی طبیعی با همسر خود داشته باشید.

از فن خلع سلاح استفاده کنید

برای درک بهتر دیدگاه همسرتان و یافتن موضوعی که باعث ناراحتی شما و یا همسرتان شده است، از گفتگوهای حاشیه‌ای پرهیز نمایید و به جای دفاع از گفته‌های خود روی گفته‌های همسرتان متمرکز شوید و از این طریق اختلاف پیش آمده را حل کنید.

تمرین کنید

اگر اهل ابراز احساسات خود نیستید، ممکن است کمی کار برایتان سخت باشد اما با تمرین و برداشتن قدم‌های کوچک، کارتان راحت پیش خواهد رفت.

به احساسات زودگذر و تغییرات خود توجه کنید

البته منظور ما در مورد آدم‌های مودی یا بلاتکلیف نیست. بلکه یک انسان به طور طبیعی گاها (نه به طور مکرر) احساساتش تغییر پیدا می‌کند. پس این تغییرات هم مد نظر داشته باشید.

منطق را از احساسات جدا کنید

گاهی اوقات احساساتی می‌شوید اما فکر می‌کنید که کاملاً منطقی فکر کرده‌اید. سعی کنید باورها، اعتقادات و احساسات را از یکدیگر جدا کنید تا بفهمید که دقیقاً چه خواسته‌ای دارید.

احساسات عمیق را هم به اشتراک بگذارید

فقط به احساسات ظاهری توجه نکنید. باید به عمق احساسات خود رجوع کنید و ببینید که این صدمه و آسیب از کجا می‌آید. سعی کنید صمیمیت خود را با همسرتان افزایش دهید و از احساساتتان با او صحبت کنید.

از سرپوش گذاشتن روی ناراحتی خود بپرهیزید

برای خاتمه دادن به دعوا روی ناراحتی خود سرپوش نگذارید و احساسات خود را با جملاتی مانند “من واقعاً دارم اذیت می شوم”، “سردرد گرفتم”، “استرس دارم”، “از اوضاع پیش آمده می‌ترسم” یا “کم کم دارم احساس می‌کنم خسته و فرسوده شده‌ام”نشان دهید.

درخواست آتش بس کنید

هنگام مشاجره با همسرتان به طور صریح درخواست آتش‌بس کنید و بگویید: "تمامش کنیم و بعداً با هم گفتگو کنیم، من الان واقعاً به این کار احتیاج دارم یا “این دعوا مرافعه ی ما را به هیچ کجا نمی رساند، من احتیاج دارم یک کم استراحت کنم".

شرایط مشاجره را عوض کنید

هنگامی که با همسرتان مشاجره می‌کنید و او فریاد می زند بهتر است فضای گفتگو را عوض کنید یا با لحنی آرام بگویید: خواهش می‌کنم فریاد نزن و لطفاً صدایت را پایین بیار یا لطفاً از موضوع بحث دور نشو یا می‌توانی این حرف‌ها را بدون هیچ قضاوتی دوباره بزنی.

مشکلات را از دیدگاه دیگری ببینید

برای خاتمه دادن به مشاجرات زن و شوهری تلاش کنید تا مشکلات را از دیدگاه دیگری ببینید . برای این کار می‌توانید به همسرتان بگویید اجازه بده ببینم می‌توانم این مسأله را از نگاه تو ببینم یا من حرف تو را نمی‌فهمم. کمکم کن بفهمم.

احساس همسرتان را قضاوت نکنید

اگر می‌خواهید همسرتان هم همین رفتار صمیمی را با شما داشته باشد، بسیار مهم است که در برابر احساسات او حالت تدافعی نگیرید، از او غافل نشوید و قضاوتش نکنید.

معذرت خواهی کنید

به جای پافشاری بر روی عقیده اشتباه خود معذرت خواهی کنید. این واژه می‌تواند بسیار تأثیرگذار و آرام بخش باشد. برای تاثیرگذار نمودن معذرت خواهی بگویید: "نمی خواستم آزارت بدهم، بدجوری تحت فشار بودم ،عذر می‌خواهم. می‌دانم چه قدر آزار دیدی، خواهش می‌کنم مرا ببخش".

از قانون احساس می‌کنم...، به جای فکر می‌کنم ... استفاده کنید

هنگامی که به جای فکر می‌کنم ...، از عبارت احساس می‌کنم...، استفاده کنید، یعنی دارید احساسات خود را بیان می‌کنید. شاید احساستان درست نباشد اما اگر بدانید اکنون چه حسی دارید، همین باعث می‌شود که حالت تدافعی تان از بین برود.

احساس خود را مستقیم بیان کنید

همسر شما نمی‌تواند احساساتتان را بخواند. پس شما باید با کلمات، احساسات خود را بگویید و توقع ذهن خوانی نداشته باشید.

سایر جزئیات که باید به خاطر بسپارید

حتماً احساسات خود را در طول روز با یکدیگر به اشتراک بگذارید.

سعی کنید گفتگوهای جدی و عمیق در مورد رابطه‌تان داشته باشید.

از بیان خواسته‌های خود نترسید و همه این کارها را در کمال صلح و آرامش به انجام برسانید.

هنگام تصمیم گیری، احساسات و نظرات خود را بیان کنید.

همیشه برای اشتباهات یا کارهایی که ناخواسته مرتکب شده‌اید، توضیح داشته باشید و سعی کنید از لحاظ کلامی به همسر خود نزدیک باشید.

تصورات اشتباهی که مانع از صحبت کردن زوجین با یکدیگرمی‌شود

افکار و تصورات اشتباه زیر در بین همسران وجود دارد که مانع از صحبت کردن آنها با یکدیگر می‌شود:

تصور اشتباه اول: اگر با همسرم صحبت کنم، ضایع می‌شوم.

تصور اشتباه دوم: اگر درباره ناراحتی و احساسم به همسرم بگویم او را بیشتر از خود رانده‌ام و فاصله من از همسرم بیشتر می‌شود.

تصور اشتباه سوم: اگر به حرف‌های همسرم گوش کنم، فکر می‌کند که با او موافق هستم.

تصور اشتباه چهارم: اگر به تقصیرات خود اعتراف نمایم، همسرم از این اعتراف علیه خودم استفاده می‌کند.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین