شمانیوز
شما نیوز

از سوی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی ایران پیشنهاد شد:

ایجاد شبکه منسجم و پایگاه داده‌های علوم‌زمین کشورهای عضو شانگهای

ایجاد شبکه منسجم و پایگاه داده‌های علوم‌زمین کشورهای عضو شانگهای

ین نشست با حضور نمایندگانی از کشورهای عضو شامل ایران، چین، قزاقستان، قرقیزستان، پاکستان، روسیه، تاجیکستان، ازبکستان و همچنین کشورهای ناظر بلاروس، ارمنستان و ترکیه برگزار شد.

به گزارش روابط‌عمومی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، پیرو برگزاری مجمع اقتصادی اوراسیا (Euro-Asia Economic Forum- 2023) در شیان چین، دکتر جعفر عمرانی معاون زمین‌شناسی در این نشست و نیز در مجمع "همکاری‌های بین‌المللی علوم زمین و سرمایه‌گذاری معدن‌کاری سبز اوراسیا- 2023 میان کشورهای عضو شانگهای" شرکت کرد.

بر اساس این گزارش، این نشست با حضور نمایندگانی از کشورهای عضو شامل ایران، چین، قزاقستان، قرقیزستان، پاکستان، روسیه، تاجیکستان، ازبکستان و همچنین کشورهای ناظر بلاروس، ارمنستان و ترکیه برگزار شد.

مجمع همکاری‌های بین‌المللی علوم‌زمین و سرمایه‌گذاری معدن کاری سبز اوراسیا- 2023 با افتتاحیه مجمع اقتصادی اوراسیا آغاز و پیرو آن نشست سران سازمان‌های زمین‌شناسی کشورهای عضو شانگهای در سالن بزرگ همایش‌های شهر شیان آغاز شد و تعدادی از وزرای اقتصادی و مسئولان اصلی این پیمان به ایراد سخنرانی پرداختند.

در مراسم افتتاحیه این نشست، میزگردی متشکل از 11 کشور عضو و ناظر در محل سازمان زمین‌شناسی دفتر شیان برگزار شد و کلیه نمایندگان این کشورها به ارائه نقطه نظرات خود پراختند.

شایان ذکر است، در کنفرانس مجمع همکاری‌های بین‌المللی علوم‌زمین و سرمایه‌گذاری معدن‌کاری سبز کشورهای عضو شانگهای نماینده ایران مسائلی در مورد نقش علوم زمین در جامعه بشری با توجه مسائل محیط زیست و تغییرات اقلیم و ارتباط آن‌ها با علوم زمین و به ویژه معدن‌کاری را ارائه کرد.

دکتر جعفر عمرانی معاون زمین‌شناسی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور به نمایندگی از ایران پیشنهاد ایجاد یک شبکه منسجم و همچنین پایگاه داده‌های کشورهای عضو را ارائه کرد، همچنین ارائه نماینده ایران شامل دو قسمت "تاریخچه زمین‌شناسی ایران" و "معرفی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی ایران" بود و در انتها زمینه‌های سرمایه‌گذاری خارجی در اکتشاف، معدن و صنایع معدنی در ایران نیز به طور خلاصه ارائه شد.

طی روزهای پایانی این نشست، جلسه مهمی در سازمان زمین‌شناسی چین دفتر شیان برگزار شد و به تفصیل در مورد زمینه‌های همکاری بین سازمان زمین‌شناسی ایران و سازمان زمین‌شناسی چین بحث و تبادل‌نظر شد و در آن از طرف نماینده ایران به ویژه در زمینه پروژه‌های تحولی و نوع همکاری بین سازمان‌های دو کشور نظراتی ارائه شد.

این گفت‌وگو بر انتقال دانش فنی و انواع زمینه‌های همکاری استوار بود و سازمان زمین‌شناسی چین  علاقه‌مندی خود را به تداوم همکاری -که در سال 2015 و پس از امضای یک تفاهم‌نامه بین دو سازمان آغاز شده-اعلام کرد  و پیشنهاد شد برای شروع مجدد همکاری، یک تفاهم‌نامه جدید شامل سرفصل‌های منطبق بر راهبردهای اخیر سازمان زمین‌شناسی امضا شود که مواردی از جمله پروژه‌های تحولی، نقشه‌های زمین‌شناسی سه‌بعدی، دانش تفسیر داده‌های ژئوفیزیک هوایی‌و...را در بر می‌گیرد.

همچنین متن صورتجلسه مورد توافق 11 کشور که مبتنی بر ارتقای همکاری بین این کشورها در زمینه علوم زمین بود؛ تایید و به امضا رسید. این صورتجلسه دربرگیرنده تقویت ارتباطات استراتژی توسعه ملی علوم‌زمین، همکاری‌های بین‌المللی در ارزیابی بالقوه منابع معدنی و بررسی‌های زمین‌شناسی، تقویت به اشتراک‌گذاری اطلاعات بین‌المللی علوم‌زمین، تقویت تبادل و آموزش استعدادهای بین‌المللی علوم‌زمین، مهارت‌ها و بازدیدهای دانشگاهی میان کشورهای عضو است.

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی