شمانیوز
شما نیوز

پاییز

مردم منتظر یک پاییز گرم باشند / امسال پاییز جهنمی خواهیم داشت

مردم منتظر یک پاییز گرم باشند / امسال پاییز جهنمی خواهیم داشت

جزئیات هواشناسی روزهای آینده از زبان کارشناس سازمان هواشناسی: پاییز از نیمه دوم آبان شروع می‌شود!

به گزارش شمانیوز: منتظر پاییز جهنمی باشید روزهای گرم در پاییز هم ادامه می یابد زمانِ شروع پاییز امسال از مهرماه نیست! منتظر پاییز جهنمی باشید .طبق پیش بینی هواشناسی  روزهای گرم‌تر تا نیمه دوم آبان ادامه می یاد و از این زمان  پاییز شروع می‌شود!

رییس سازمان هواشناسی کشور با تاکید بر تداوم افزایش روزهای گرم در  فصل‌های آینده اظهار کرد: برای فصل پاییز بارش‌های نرمال و حتی بیش از حد نرمال پیش‌بینی می‌شود و با توجه به روند تولید گاز‌های گلخانه‌ای در دنیا می‌توانیم انتظار افزایش دما و روزهای گرم‌تر نسبت به حد نرمال را داشته باشیم.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا اظهار داشت: بر اساس پیش‌بینی‌ها، پاییز امسال دیرتر از حد معمول آغاز می‌شود.

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان گفت: باتوجه پدیده آب و هوایی امسال پاییز دیرتر شروع و میانگین بارش کشور کمتر از میانگین بلندمدت پیش‌بینی می‌شود.

صادق ضیاییان درباره پدیده‌های آب و هوایی «ال نینو» و «لانینا» اظهار کرد: نوسان جنوبگان (انسو) دارای سه فاز است. نوسان جنوبگان در منطقه حاره و روی اقیانوس شکل می‌گیرد. مناطق حاره از سواحل قاره آمریکا تا جزایر اندونزی امتداد پیدا می‌کند بنابراین پدیده نوسان جنوبگان در منطقه‌ای از جهان رخ می‌دهد و اثرات آن در نقاط دیگری جهان از آشکار می‌شود. به همین دلیل به آن «دورپیوند» می‌گویند. دورپیوندهای زیادی در سطح جهان وجود دارد که یکی از آن‌ها «لانینا» است.

او ادامه داد: اتفاقا تاثیر دورپیوندهای دیگر روی کشور ما بیشتر است. جمع همه دورپیوندها با هم شرایط آب و هوایی فصول ایران را رقم می‌زنند. در اغلب مواقع زمانی که در حال گذر از یک فاز «اِنسو» به سمت فاز دیگرهستیم، شرایط آب و هوایی کشورمان تغییر می‌کند. در حال حاضر از فاز مثبت یا «ال‌نینو» در حال گذر به سمت فاز منفی یا «لانینا» هستیم. در این شرایط نمی‌توان تاثیر دقیق این جریان دورپیوند بر آب و هوای کشور را محاسبه کرد.

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی اضافه کرد: بر اساس مطالعات انجام شده از ابتدای بررسی تاثیر جریانات دورپیوند روی کشور، این جریانات در بهترین شرایط طی پاییز و زمستان حدود ۶۰ درصد بر وضعیت جوی کشور اثرگذار بوده‌اند بنابراین با احتساب این شرایط احتمال می‌رود پاییز در سال جاری دیرتر شروع شود و احتمال خشک بودن یا بارندگی اندک یا کمتر از نرمال بودن میانگین بارش وجود دارد. در کل انتظار داریم که مجموع بارش‌ها در فصل پاییز کمتر از میانگین ۳۰ سال اخیر باشد.

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی گفت: بارش های کمتر از نرمال در اغلب مناطق کشور در پاییز امسال پیش‌بینی می‌شود، با این حال آنچه در روزهای گذشته در برخی رسانه ها و فضای مجازی به عنوان «پیش بینی پاییز سخت با خشکسالی شدید و وسیع» عنوان شده، بیشتر یک مطلب ژورنالیستی بود که با آب و تاب فراوان به آن پرداخته شد.

صادق ضیاییان افزود: پیش بینی های فصلی، در حقیقت پیش‌بینی‌هایی هستند که به صورت احتمالی بیان می شوند و قطعی نیستند.

وی بیان‌داشت: از سویی دقت این پیش بینی ها بالا نیست و در بهترین حالت احتمال وقوع آنها حدود ۶۰ درصد است.

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی تصریح‌کرد: آنچه در روزهای گذشته در برخی رسانه ها و فضای مجازی به عنوان پیش بینی پاییز سخت با خشکسالی شدید و وسیع عنوان شده، بیشتر یک مطلب ژورنالیستی بوده که با آب و تاب فراوان به آن پرداخته شده است، در حالی که واقعیت چنین چیزی نیست و نمی‌توان قطعیتی برای آن متصور بود.

وی خاطرنشان‌کرد: مطابق آنچه نقشه‌های هواشناسی نشان می‌دهد، بارش‌ها در پاییز امسال گرایش به «کمتر از نرمال» دارد و کمتر از میانگین بارش بلندمدت ۳۰ ساله خواهد بود؛ هرچند در مناطق مختلف کشور متفاوت خواهد بود.

پیش‌بینی بارش‌ها در پاییز

ضیاییان ادامه‌داد: مطابق نقشه‌های موجود، در بازه زمانی نیمه شهریور تا نیمه مهرماه میانگین بارش در سواحل غربی دریای خزر، شمال غرب کشور و سایر مناطق نرمال خواهد بود.

وی اضافه‌کرد: از نیمه مهر تا نیمه آبان‌ماه بارش‌ها در دو سوی رشته‌کوه‌های البرز، شمال غرب و شمال شرق کشور، نرمال تا کمتر از نرمال، در امتداد کوه‌های البرز کمتر از نرمال و در سایر مناطق کشور نیز کمتر از نرمال پیش‌بینی شده است و بارش‌های موثری در این مناطق دریافت نمی‌شود، به‌طوری که احتمال بارش های فراتر از نرمال در اغلب مناطق کشور ۳۵ درصد پیش‌بینی می‌شود.

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی خاطرنشان کرد: در بازه زمانی نیمه آبان تا نیمه آذرماه، میانگین بارش‌ها در شمال غرب کشور و سواحل دریای خزر نرمال است و در سایر مناطق به‌ویژه امتداد رشته کوه‌های زاگرس گرایش به کمتر از نرمال دارد.

وی اظهار داشت: هرچند پیش‌بینی بارش از هم‌اکنون برای دوره زمانی نیمه آذر تا نیمه دی‌ماه سخت است، اما به‌نظر می رسد بارش‌هایی در محدوده نرمال در این ایام داشته باشیم.

ضیاییان گفت: این پیش‌بینی ها قطعی نیست و تغییرپذیر خواهد بود، با این حال در پایان ماه می‌توان پیش‌بینی‌های دقیق‌تری ارائه داد.

بارش‌های نرمال در سال جاری

وی افزود: هرچند زمستان پارسال کم بارش بود، اما به طور کلی از ابتدای امسال تاکنون بارش‌ها در سطح کشور نرمال بود.

این مقام مسئول سازمان هواشناسی ادامه‌داد: به طور طبیعی، بین چهار تا پنج درصد بارش‌های کشور در فصل تابستان دریافت می‌شود که عمده آن نیز مربوط به سواحل جنوبی دریای خزر است.

وی با اشاره به پدیده مونسون یادآور شد: این سامانه اکنون فعال است و در روزهای گذشته بارش‌هایی را به همراه داشت. این بارش‌ها امروز و طی روزهای آینده نیز مناطق جنوبی کشور به‌ویژه جنوب استان فارس، هرمزگان و جنوب سیستان و بلوچستان را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • ناشناس

    اتفاقن بارندگی بیشتره پاییز

  • ناشناس

    عالیی

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین