شمانیوز
شما نیوز

وام

نرخ سود وام افزایش می یابد؟ | تاثیر افزایش سود وام بر تورم

نرخ سود وام افزایش می یابد؟ | تاثیر افزایش سود وام بر تورم

یک کارشناس اقتصادی، گفت: با افزایش نرخ بهره بین بانکی تامین منابع از بازار بین بانکی برای بانک‌ها پرهزینه‌تر از قبل شده است؛ بنابراین، برای بانک به صرفه‌ است که نرخ سود سپرده را افزایش دهد تا سپرده‌گذاران بیشتری را جذب کند.

به گزارش شما نیوز: اقشار مختلف مردم نسبت به دریافت وام از بانک ها تمایل دارند تا بتوانند کمبود نقدینگی خود را با وام جبران کنند. وام انواع مختلف دارد که دریافت هر کدام از آنها متفاوت است. مردم برای دریافت وام باید پروسه ای طولانی را طی کنند و این موضوع، برای متقاضیان دریافت وام خسته کننده و تا حدودی غیر قابل تحمل است. 
نرخ بهره بین بانکی افزایش یافته و به گفته یک کارشناس اقتصادی افزایش نرخ این شاخص باید به کل اقتصاد سرایت کند. آیا نرخ سود وام و تسهیلات نیز افزایش می‌یابد؟
جدول تغیرات نرخ سود بین بانکی نشان می‌دهد که نرخ سود در این بازار از ۱۹.۱ درصد در اوایل مهرماه سالجاری به ۱۹.۸۶ درصد در اواخر این ماه رسیده است.

نرخ تسهیلات افزایش می یابد

یک استاد دانشگاه در پاسخ به این پرسش مبنی بر اینکه آیا افزایش نرخ بهره بین بانکی، موجب افزایش نرخ سود سپرده و تسهیلات می‌شود؟ اظهار داشت: با افزایش نرخ بهره بین بانکی باید منتظر بود که نرخ تسهیلات و سپرده نیز افزایش یابد.
«کامران ندری» در ادامه، افزود: افزایش نرخ بهره در بازار بین بانکی ابتدا روی نرخ سود سپرده تاثیر می‌گذارد و سپس افزایش نرخ تسهیلات را به دنبال دارد.
وی بیان کرد: با افزایش نرخ بهره بین بانکی تامین منابع از بازار بین بانکی برای بانک‌ها پرهزینه‌تر از قبل شده است؛ بنابراین، برای بانک به صرفه‌ است که نرخ سود سپرده را افزایش دهد تا سپرده‌گذاران بیشتری را جذب کند. همچنین اگر سپرده گذاران قصد دارند سرمایه‌های خود را از بانک خارج کنند، بانک می‌تواند با پیشنهاد نرخ سود بالاتر این انگیزه را در سپرده گذاران ایجاد کند که منابع خود را در بانک نگه دارند.
ندری اما از یک مشکل در اقتصاد کشور می‌گوید و به گفته او مشکل اینجا است که در ایران، نرخ بهره تسهیلات و سپرده به صورت دستوری توسط شورای پول و اعتبار تعیین می‌شود. وقتی نرخ بهره بازار بین بانکی بالا می‌رود؛ به طور طبیعی و منطقی بانک باید نرخ سود سپرده و تسهیلات را بالا ببرد. اما مصوبات و دستورات بانک مرکزی این اچازه را به بانک نمی‌دهد.
او توضیح می‌دهد: منطق اقتصادی می‌گوید وقتی نرخ بهره بین بانکی افزایش می‌یابد باید به کل اقتصاد سرایت پیدا کند؛ در نرخ بهره سپرده، نرخ بهره تسهیلات و حتی روی نرخ بهره اوراق نیز خود را نشان دهد که به آن کانال نرخ بهره می‌گویند. سیاست‌گذار پولی از طریق این کانال تورم را کنترل می‌کند.
ندری در پایان، گفت: افزایش نرخ بهره در حد یک تا دو درصدی در حدی نیست که بتواند تورم افسار گسیخته را مهار کند.
گفتنی است، در مجموع طبق علم اقتصاد با افزایش نرخ بهره بین بانکی، باید نرخ سود سپرده و تسهیلات نیز افزایش یابد و در نهایت از طریق کانال نرخ بهره تورم کنترل شود؛ اما در شرایط فعلی از یک سو میزان افزایش نرخ بهره بین بانکی زیاد است و از سوی دیگر نرخ تورم در ایران به حدی زیاد است که برای کنترل آن باید نرخ بهره بین بانکی به میزان قابل توجهی افزایش یابد.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۲ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی