بورس
وضعیت بورس امروز 22 آبان ماه | بورس سقوط کرد
امروز (شنبه 22 آبان ماه) شاخص کل بورس در پایان معاملات بازار سرمایه با افت روبرو شد.
به گزارش خبرنگار شما نیوز: در آخرین روز کاری هفته گذشته (چهارشنبه 19 آبان ماه) شاخص کل بورس در پایان معاملات چهارمین روز هفته گذشته، صعودی شد. روز چهارشنبه (19 آبان ماه) شاخص کل بورس در پایان معاملات بازار سرمایه با رشد 8 هزار و 855 واحدی روبرو شد و در ارتفاع 1 میلیون و 456 هزار و 530 واحدی قرار گرفت. در حال حاضر، بورس در شرایط مطلوبی قرار ندارد و این عوامل، موجب نگرانی سهامداران بورس را فراهم کرده است و آیا در روزهای آینده، اعتماد به بورس بر می گردد؟!
امروز (شنبه 22 آبان ماه) شاخص کل بورس در پایان معاملات بازار سرمایه با افت 17 هزار و 301 واحدی روبرو شد و در ارتفاع 1 میلیون و 439 هزار و 177 واحدی قرار گرفت. در پایان معاملات امروز، شاخص کل هم وزن، نیز با افت 3 هزار 342 واحدی روبرو شد و در ارتفاع 387 هزار و 942 واحدی قرار گرفت.
گفتنی است، نمادهای فارس، فولاد، شستا، شپنا، شتران، وبملت و کگل بیشترین تاثیر در افت شاخص امروز بازار سرمایه داشتند. همچنین، شپنا، شستا، وبملت، فملی، شبندر، برکت و فولاد پُر تراکنش ترین نمادهای امروز بازار سهام بودند.
لازم به ذکر است، ارزش معاملات امروز بازار سهام 43 هزار و 518 میلیارد تومان بود و ارزش کل بازار به 57 هزار و 514 میلیارد و 554 میلیون تومان رسید.
گفتنی است، در پایان معاملات امروز (شنبه 22 آبان ماه) شاخص کل فرابورس با افت 169 واحدی به عدد 20 هزار و 478 واحدی رسید و نمادهای زاگرس، آریا، صبا، غصینو، فرابورس، ذوب و شگویا بیشترین تاثیر در افت شاخص فرابورس داشتند. همچنین، فجهان، توسن، کرمان، آریا و مدیریت پُر تراکنش ترین نمادهای امروز بازار فرابورس بودند.
پیش بینی بورس تا پایان سال 1400
«سجاد امیری» کارشناس بازار سرمایه به علت ایجاد روند نزولی معاملات بورس در هفته گذشته و همچنین عوامل تاثیرگذار در ایجاد چنین روندی اشاره کرد و افزود: به طور قطع یکی از علل مهم کاهش شاخص بورس در بازار، انتظار سرمایهگذاران از تصمیمات قطعی دولت جدید و اجرای هر چه زودتر آنها است.
وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر به تدریج در بازارهای موازی رکودی در حال شکل گیری است که سبب ایجاد مشکل برای چرخش پول در اقتصاد کشور می شود؛ بنابراین زمانی که نقدینگی وجود نداشته نباشد به مراتب شاخص بورس هم از توانایی لازم برای طی کردن این مسیر صعودی برخوردار نیست.
این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه روند اصلاحی شاخص بورس تا کجا می تواند ادامه یابد، گفت: به طور قطع، بازار سرمایه تا پایان سال جاری خود را همگام با تنظیم نرخ دلار و میزان تورم در کشور جلو خواهد برد و به آرامی روند صعودی خود را ادامه خواهد داد.
وی با بیان اینکه مطالعات انجام شده حاکی از آن است که شاخص بورس در زمانی که کشور وارد دوران رکود می شود، در انتظار رشد اقتصادی و نیز تولید ناخالص ملی خواهد ماند، افزود: در صورت ایجاد رشد تولید، معاملات بورس به سمت خروج از رکود پیش می رود که در کنار آن صورت های مالی و اخبار شرکت ها منجر به ایجاد روندی منطقی در معاملات بورس می شود.
امیری اظهار داشت: احتمال می رود در انتهای سال ۱۴۰۰ و ابتدای سال جدید شرکت ها فروش خوبی را از خود نشان دهند و تکانی اساسی در معاملات بازار ایجاد شود.
شروط رشد بورس
«نیما آزادی» کارشناس بازار سهام، گفت: در چند وقت اخیر که رکود بر بازار حاکم بود هم شرکتها گزارشات شش ماهه خیلی خوبی روانه بازار کردند و P/E تحلیلی خیلی از سهمها به ۵٫۵ رسید که عدد فوقالعاده خوبی است. این در حالی است که تابستان سال گذشته میانگین P/E بازار به ۳۷ واحد رسیده بود.
وی ادامه داد: اما در چند وقت اخیر با بهبود شرایط و ثبات قیمت دلار، روند بازار همانطور که قابل پیشبینی بود به ثبات رسیده که باعث استقبال نسبی از بازار هم خواهد شد.
آزادی در خصوص وضعیت بازار فردا بیان کرد: این وضعیت میتواند ادامهدار باشد البته به شرط آنکه مسئولان برای اینکه بخواهند در بخشهای دیگر مثل اوراق افزایشی اعمال کنند، به صورت مصنوعی فشار عرضه را اضافه نکنند.
وی ادامه داد: کلیت بازار مثبت است و توصیهام این است که سهامداران هر سهمی را نخرند. سهامهایی که سودآوری بهتری دارند و نسبت P/E و P/S پایینتری دارند، در اولویت هستند.
گزارش: اختصاصی شما نیوز