شمانیوز
شما نیوز

آقایان با این ۱۷ روش موثر ریش موهایشان را سریعتر درمان کنند

آقایان با این ۱۷ روش موثر ریش موهایشان را سریعتر درمان کنند

اغلب آقایان قبل از رسیدن به سن 50 سالگی دچار ریزش مو میشوند که میتوان ریزش مو مردان را با مراقبت از مو ، رژیم غذایی سالم و مراجعه به متخصص درمان کرد.

ریزش مو یا آلوپسی (به انگلیسی: alopecia) یک واژه عمومی به معنی کاهش موی سر یا هر قسمتی از بدن به هر علتی است. آلوپسی علل متفاوتی مانند هورمونی، خودایمنی، عوارض داروها، کم‌خونی و ژنتیک و دیگر عوامل دارد. اغلب آقایان قبل از رسیدن به سن 50 سالگی دچار ریزش مو میشوند که میتوان ریزش مو مردان را با مراقبت از مو ، رژیم غذایی سالم و مراجعه به متخصص درمان کرد.طاسی به وضعیت نداشتن مو یا از دست دادن آن در نواحی‌ای که مو در آن نواحی اغلب رشد می‌کند به خصوص در سر، اطلاق می‌شود. کچلی نوعی عفونت پوست و ریزش مو ناشی از عامل قارچی است.

 

چه چیزی باعث ریزش مو در  مردان می شود؟ روش ها درمان و پیشگیری چیست؟

تصورات زیادی در مورد عواملی که باعث ریزش مو در مردان می شود، وجود دارد این تصورات اغلب می تواند برای افرادی که از مشکل ریزش مو رنج می برند، گیج کننده باشد و این خیلی اهمیت دارد که هر مردی قبل از گشتن به دنبال راه علاج، دلیل ریزش موهایش را پیدا کند. برای کمک به مردانی که مشکل ریزش مو دارند ، در این بخش از سلامت نمناک دلایل اصلی ریزش مو را توضیح داده ایم و برخی شایعات در مورد اینکه چرا مردان مشکل ریزش مو دارند را نیز، برطرف کرده همچنین روش های درمان این مشکل آزاردهنده مردان رانیز بیان کرده ایم.

 

علل اصلی و مهم ریزش مو در مردان و 3 الگو یا مدل ریزش موی مردان:

ژنتیک:

در اکثر موارد ،علت ریزش مو در مردان، ریزش موی آندورژنتیک یا الگوی ریزش مردانه است موی مردان به طور طبیعی ،درست بعد از رسیدن به سن بلوغ شروع به کم پشت شدن می کند ، هر چه قدر سن مرد بالاتر می رود ،این روند ادامه پیدا می کند و در حدود 20%از مردان، نزدیک به سن بیست سالگی ، نشانه هایی از ریزش مو را نشان می دهند. این رقم در چهل سالگی به 40%و در پنجاه سالگی به 50% می رسد. سه عامل به الگوی ریزش مردانه ربط دارند، ژن، هورمون، زمان.

اگرچه الگوی ریزش مردانه به طور ژنتیکی از یکی از والدین به ارث رسیده است، هنوز ثابت نشده است که این ژن کچلی چگونه منتقل شده است برای مثال ممکن است یکی از افراد خانواده مشکل کچلی داشته باشد، در حالی که دیگری موهای خیلی پرپشتی دارد. این احتمال وجود دارد،، که شما ناقل ژن کچلی باشید ولی خودتان این مشکل را نداشته باشیدهم چنین این احتمال که شما استعداد کچلی را بیشتر از سمت مادر نسبت به سمت پدر به ارث برده باشید نیز، مورد قبول است. مهم است که به یاد داشته باشید ،که ژن کچلی به تنهایی نمی تواند موجب ریزش مو در شما شود، وجود هورمون ها و گذشت زمان ، چیزهایی هستند، که به ژن، این قابلیت را می دهد تا خودی نشان دهد.

هورمون ها:

دی هیدرو تستسترون یا DHT هورمونی ،در رابطه با تستسترون است، که مسئول راه اندازی روند کچلی است و این هورمون زمانی به وجود می آید ،که تستسترون نسبت به آنزیم آلفا ردوکتاز پنج واکنش نشان می دهد زمانی که فولیکول های مو ،در معرض DHT قرار می گیرند ، شروع به کوچک شدن می کنند مویی که از این فولیکول ها رشد می کنند، نازک و کوتاه تر است و بعد از گذشت مدتی، رشد تمامی موهایی که از این فولیکول ها به وجود آمده اند ، متوقف می شود.مردان، معمولا زمانی متوجه ریزش موهایشان می شوند که ، بیش از نیمی از موها در یک ناحیه ی مشخص در معرض DHT قرار گرفته اند.

 

زمان :

اثر گذاری DHT، بر روی فولیکول های مو یک شبِ اتفاق نمی افتد مدت زمانی طول می کشد، تا این هورمون بر روی فولیکول مو تاثیر کند و اثر خودش را نشان دهد ، میزان وجود DHT، ژن شخص، و سن همگی به اینکه ریزش مو چه قدر سریع اتفاق می افتد ، ربط دارند .مردان با ریزش موی شدید، قسمت بیشتر موهایشان را قبل از 30 سالگی از دست می دهند ، در حالی که بقیه مردان تا اواخر 30 یا 40 سالگی مشکلی نمی بینند به طور کلی ، کسانی که مشکل الگوی ریزش مردانه دارند، متوجه دوره های ریزش موی آهسته یا سریع و یا دورانی اصلا بدون ریزش مو، خواهند شد.

ریزش مردانه با سیستم الگوی نوروود:

این یک سیستم برای کمک به بخش بندی ریزش موی ژنتیکی در مردان است ، این سیستم به طور ساده ، مراحل مختلف الگوی ریزش مردانه را نشان می دهد. سیستم ، دو طرح اساسی و اصلی از ریزش مو دارد ، یکی که از شقیقه شروع می شود، و یکی دیگر که از فرق سر شروع می شود. تصوراتی در مورد دلایل و عوامل موثر ریزش مو در مردان:کدام واقعیت کدام شایعه؟ اکنون که ما دلایل ریزش مو در مردان را طرح ریزی کرده ایم، می توانیم هر گونه باور غلط یا شایعه را رد کنیم.

 

دلایل ریزش مو در مردان

گردش خون ضعیف:

گردش خون ضعیف در سر، علت ریزش موی مردان نیست اگر اینگونه بود، موی پیوند زده شده هرگز رشد نمی کرد، همانطور که می توانید در نتایج قبلی پیوند مو را ببینید، در بیشتر مواقع موی پیوند زده شده، رشد کرده است.

 

کلاه و کلاه ایمنی:

پوشیدن کلاه معمولا، اگر تنگ نباشد و موجب اصطکاک نشود، باعث ریزش مو نمی شود این تصور به این دلیل ،می تواند به وجود آمده باشد، که بیشتر مردانی که مشکل ریزش مو دارند ، کلاه بر سر می گذارند ولی حقیقت ندارد.

بهداشت ضعیف پوست سر :

این فرضیه به وسیله ی هیچ شواهد علمی ثابت نشده است و اگر این گونه بود، کسانی که در کشورهای فقیرتر زندگی می کنند، جایی که شستشو کمتر رایج است، باید همگی کچل باشند.هم چنین می تواند، به این معنی نیز باشد، افرادی که در یک نقطه از سر مشکل ریزش مو دارند ، برنامه ریزی کرده اند که به آن قسمت از سر آب و شامپو نزنند، که البته غیر ممکن است.

بهداشت بیش از حد پوست سر:

همانند بهداشت ضعیف پوست سر، این نیز حقیقت ندارد ریزش مو در مردان ،حتی قبل از اینکه شستشوی سر و استفاده از شامپو به طور منظم به عنوان یک کار معمولی جا بیفتد، نیز وجود داشته است و هیچ شواهدی وجود ندارد که ثابت کند از زمانی که مردان شروع به شستن موهایشان به طور دائم کرده اند، تعداد افرادی که از مشکل ریزش مو رنج می برند ، افزایش پیدا کرده است.

استفاده دائمی از سشوار:

استفاده از سشوار به طور نادرست، ممکن است موجب سوختن مو و افتادن آن شود به غیر از موارد خیلی شدید، موی جدیدی از فولیکول رشد می کند و جایگزین موی سوخته می شود.

اضطراب:

اضطراب می تواند باعث ریزش مو شود ،ولی این باور وجود دارد که کسی بدون وجود ژنِ الگوی ریزش مردانه ، نمی تواند به دلیل اضطراب ریزش مو داشته باشد اضطراب می تواند، موجب نوعی از ریزش مو به نام تلوژن افلوویوم شود، ولی این نوع ریزش، مانند الگوی ریزش موی مردانه برگشت ناپذیر نیست.

مشکلات تیروئید:

تیروئید شما، ممکن است نسبتا کوچک باشد، ولی تیروئد، کمک رسان اصلی برای عملکردهای متابولیک بدن شما است.هیپوتیروئید ،یک مشکل رایج و روشن است که نشان می دهد تیروئید شما کم کار است ، که می تواند موجب انواع گوناگونی از مشکلات سلامتی شود. (مانند سرطان)

عفونت ها:

موارد خیلی زیادی از عفونت ها هستند، که به ریزش مو ربط داده شده اند ، که یکی از آن ها عفونت قارچی است.گران نباشید، برخلاف اسمش هیچ کرمی در کار نیست، ولی قارچ هایی هستند، که نسبتا می توانند در هر جایی از بدن مانند پوست کف سر رشد کنند و باعث ریزش موی سر در قسمت هایی شوند.

رژیم غذایی ضعیف:

اینکه رژیم غذایی ضعیف، می تواند باعث مشکلات سلامتی مختلف و از جمله موی ضعیف شود، اصلا پنهان نیست هم چنان که روزنامه دیلی میل انگلستان اشاره کرده است، مو از پروتئین ساخته شده است ، پس اگر هیچ پروتئینی در رژیم غذاییتان نیست، این خبر بدی است ریزش مو ،همچنین می تواند نشانه کمبود آهن یا ویتامینC باشد.

داروهای درمان ریزش موی سر مردان

در حالی که بسیاری از داروها به هدفی که برای آن استفاده می شوند، می رسند، عوارض جانبی ای نیز دارند، که ریزش مو یکی از آنها است. Everyday health موارد مختلفی از داروها را نام برده که باعث ریزش مو می شوند مانند، رقیق کننده های خون، داروهای تپش قلب و ضد افسردگی.

روشهای درمان برای ریزش موی مردان:

1. داروها:

( توصیه می شود حتما با مشورت پزشک مصرف شود تا عوارضی مثل تشدید ریزش مو نداشته باشد)

اداره کل غذا و داروی آمریکا دو دارو برای درمان الگوی طاسی مردان، را تائید کرده است:

مینوکسیدول(روگین):روگین به صورت مایع و فوم روی پیشخوان ها موجود است برای رویش مو و جلوگیری از ریزش مو ،روزی دوبار روی پوست سر استفاده کنید.

فیناستراید:فیناستراید، به صورت قرص است و دوبار در روز مصرف می شود این دارو ،فقط با تجویز دکتر قابل خریداری است . در مورد هر دوی این داروها ، ممکن است یک سال طول بکشد تا نتیجه دیده شود، و شما باید مدام از این داروها استفاده کنید، تا اثرات آن باقی بماند.

2. کاشت مو بهترین روش درمان ریزش مو

دو مرحله ی مهم در کاشت مو ،کاشت فولیکول و برداشت فولیکول مو هستند.

کاشت فولیکول مو(FUT) :این روش سنتی تر است و در آن قسمتی از پوست پشت سر ،در جایی که تعداد زیادی مو وجود دارد، برداشته می شود و موها دوباره در قسمت هایی از سر که ریزش مو دارند، قرار داده می شود.

برداشت فولیکول مو(FUE):در این روش ،فولیکول مو مستقیما از پوست کف سر برداشته می شود و روی قسمت های بدون موی سر کاشته می شود.

نکته مهم :برای انجام کاشت مو حتما به مراکز تخصصی و تایید شده مراجعه کنید.

3.لیزر درمانی:

لیزر درمانی ،به عنوان روشی شناخته شده است که تورم در فولیکول های مو را که باعث توقف رشد مو شده است ،کاهش می دهد.تحقیقات کمی بر روی اثر گذاری لیزر، بر روی ریزش مو انجام شده است ،ولی تحقیقی در سال 2016 نشان داده است، که لیزر درمانی در حد کم ، برای درمان الگوی ریزش مردانه ، بی خطر و تاثیر گذار است که تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

4. سیگار را ترک کنید:

اگر شما سیگاری هستید، احتمالا در مورد تمام اثرات منفی ای که سیگار کشیدن بر روی سلامتی شما دارد، شنیده اید اما آیامی دانید که سیگار کشیدن، باعث ریزش مو در قسمت بالای چروک های صورت و خاکستری شدن زودرس موها می شود؟تحقیقات نشان می دهد ،که رابطه ای بین سیگار کشیدن و ریزش مو وجود دارد اگر می خواهید از طاس شدن خود جلوگیری کنید، ترک سیگار ایده ی خوبی به نظر می رسد.

5. ماساژ پوست سر:

ماساژ سر، نه تنها حسی فوق العاده است ، بلکه به حل ریزش مو هم کمک می کند ماساژ پوست سر، فولیکول های مو را تحریک می کند در یک تحقیق کوچک، مردان ژاپنی سالم، که برای مدت 24 هفته ، 4 دقیقه در روز، ماساژ پوست سر گرفته اند، در آخر موهای ضخیم تری داشتند.

6. روغن ها:

شواهدی موجود است ،که روغن نعنا به رشد مو کمک می کند روغن رزماری نیز ،به طور سنتی برای افزایش چرخش خون در پوست سر استفاده می شده است طبق تحقیقی در سال 2013، عصاره برگ رزماری، رویش مجدد مو در موش ها را سریع تر می کند. روغن نارگیل، روغن کرچک، و روغن زیتون نیز خیلی پیشنهاد می شوند، ولی تحقیقات درباره ی فواید آنها، بر رویش مو محدود است.

7. یک رژیم متعادل:

  • یک رژیم متعادل خوب، می تواند موهای شما را در بهترین حالت خود قرار دهد مطمئن شوید که رژیم شما شامل انواع سبزیجات، میوه، گندم کامل، چربی های غیر اشباع و پروتئین های کم چرب است ،و ورودی شیرینی به بدن خود را محدود کنید ؛ ویتامین ها و موادهای معدنی، به خصوصی، نیز به سلامت موی شما ارتباط دارند.سعی کنید ،این نوع از غذاها را وارد رژیم غذاییتان کنید غذاهای غنی از آهن، مانند گوشت گاو کم چربی، لوبیا، سبزیجات برگ سبز، گندم های غنی شده با آهن، و تخم مرغ.

  • غذاهای سرشار از اسید چرب امگا3، مانند سالمون، ماهی خالدار، ماهی تن، بذر کتان، زرده تخم مرغ، شاهدانه و گردو.

  • غذاهایی با پروتئین بالا :به طور مثال تخم مرغ، گوشت های کم چربی، غذاهای دریایی

8. نخل اره ای:

نخل ارهای ،گیاهی است که توت های ریزی دارد و اغلب بخشی از درمانی است که برای پروستات بزرگ شده استفاده می شود در حالی که تحقیقات در مورد اثر نخل ارهای برای درمان ریزش مو خیلی محدود است، یک تحقیق، اثرات مثبتی بر روی مردانی که با فرمول موضعی درمان شده اند، نشان داده است.

9. بیوتین:

بیوتین ،یک ویتامین است که به طور طبیعی در این غذاها یافت می شود:آجیل ها- سیب زمینی شیرین- تخم مرغ- پیاز و جو دو سر ؛ شواهدی وجود دارد ،که مصرف مکمل های بیوتین، شدت ریزش مو را کاهش می دهد، ولی بیشتر تحقیقات بر روی زنان انجام شده است.

10. آب پیاز:

تحقیقات در سال 2002 ،نشان می دهد که استفاده آب پیاز ،به عنوان درمان موضعی در افرادی که ریزش موی تکه تکه در ناحیه های مخلتف دارند ،نسبت به آب شیر نتیجه شگفت انگیزتری در رشد مجدد مو دارد.

11. بهیرنگراج:

بهیرنگراج، که آفتاب گردان تقلبی نیز نامیده می شود، از تیره آفتاب گردان است که در طب سنتی هندی (آیو وردا) به عنوان گیاهی که موجب رشد مو می شود ، شهرت دارد تحقیقات بر روی موش ها، نشان داده است که عصاره گیاه،نسبت به ماینوکسیدول اثر بهتری بر رشد مجدد مو داشته است اگرچه، برای تائید این اثرات بر روی انسان ،تحقیقات بیشتری نیاز است.

12. چای سبز:

یکی دیگر از درمان های گیاهی که مدعی درمان ریزش مو است، چای سبز است.یک تحقیق بر روی موش های مرکب پلی فنولیکی، نشان داده است ،که چای سبز یک درمان طبیعی برای درمان ریزش مو است ،ولی هیچ تحقیقات انسانی برای تائید این اثرات انجام نشده است.

13. گل بامیه:

ختمی چینی در هند به طور وسیع برای رشد مو داد و ستد می شود تحقیقات بر روی موش ها اثرات مثبتی نشان داده است، ولی هیچ تحقیقی بر روی انسان انجام نشده است.

14. با موهایتان ملایم رفتار کنید:

سعی کنیدهنگام شانه زدن و فرم دادن به موهایتان، تا می توانید ملایم باشید پیچ و تاب دادن موها و محکم کشیدن موها به طور مداوم ، می تواند منجر به ریزش مو شود.اگر در مورد ریزش مو نگران هستید از موارد زیر اجتناب می کنید:

  • مدل موهای سفت مانند، گیس بافت، بافت کف سر، بافتن مو و دم خرگوشی

  • درمان هایی با روغن داغ

  • مواد شیمیای مورد استفاده ،برای فر کردن دائم و صاف کردن مو

  • اتوهای داغ فر یا صاف کننده

  • دکلره کردن موهایتان

اگر مجبورید از مواد شیمیایی یا سفید کننده بر روی موهای خود استفاده کنید، حتما از یک فرد حرفه ای کمک بگیرید و این کار را خودتان در منزل انجام ندهید.

15. آزمایش بدهید:

در کنار ژنتیک، چندین شرایط پزشکی وجود دارد، که می توانند موجب ریزش مو شوند شما می توانید با درمان این شرایط پنهان ، ریزش موهایتان را مدیریت کنید. شرایط زیر می توانند موجب ریزش مو شوند:

  • دیابت

  • سل جلدی

  • بیماری لیکن(پیدا شدن لکه بر روی پوست بدن)

  • سارکوئیدوز(پیدا شدن زخم و آماس در ریه و پوست و استخوان)

  • پسوریازیس پوست سر( بر اثر خارش پوست سر)

  • ریزش مو به صورت تکه ای

  • مشکلات تیروئید

  • اختلالات خوراکی( به دلیل تغذیه ضعیف)

  • کم خونی و فقر آهن

  • اختلال کشیدن مو که به عنوان سندروم کندن مو بر اثر فشار روانی شناخته می شود.

  • بیماری سلیاک

  • سفلیس( بر اثر عفونت جنسی)

اگر هر کدام از این شرایط را دارید، یا در کنار ریزش مو ، نشانه های دیگری نیز دارید ، حتما با پزشک مو مشاوره کنید و درمان مورد احتیاج خود را بگیرید ،با بهتر شدن وضعیتتان، شرایط ریزش موهایتان هم بهتر می شود.

16. اضطرابتان را کاهش دهید:

اضطراب، واقعا مشکلاتی در بدن شما به وجود می آورد که موی شما نیز شامل آن می شود ریزش مو ،می تواند بر اثر یک زندگی پراضطراب باشد .

راهکارهایی برای کاهش اضطراب:

  • تمرین منظم

  • گوش دادن به موسیقی

  • یوگا و مدیتیشن(تفکر عمیق)

  • خواب کافی، نیز خیلی ضروری است.

  • 17. داروهایتان را متوقف کنید، یا تغییر دهید:

  • بعضی درما ن ها، به خصوصی منجر به ریزش مو می شوند، مانند:

  • شیمی درمانی و پرتو درمانی

  • رقیق کننده های خون

  • داروهای درمان افسردگی

  • داروهای درمان فشار بالا

  • داروهای قلبی

  • داروهای درمان نقرس

  • ایزوترتینوئین(آکوتان) درمان آکنه

 

منبع : نمناک

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین