کدام دسته از رنگ موها برای مغز خطرآفرینند؟
گرفتن رنگ موی جدید می تواند هیجان انگیز باشد. با این حال ، بیشتر مارک ها حاوی مواد مضر هستند که ممکن است اثرات خطرناکی بر روی موهای شما داشته و باعث واکنش های آلرژیک شوند
پارافنیلن دی آمین (PPD) ماده رایجی است که در بیشتر رنگهای مو یافت می شود. PPD می تواند باعث واکنش های آلرژیک در میان افراد دارای پوست های حساس شود. اما آیا راهی برای درمان حساسیت به رنگ مو وجود دارد؟ در ادامه با ما همراه باشید تا درمان های خانگی را که می توانند مشکلات آلرژی شما را آرام کنند پیدا کنید.
آیا مواد تشکیل دهنده رنگ مو باعث آلرژی می شوند؟
ما از محصولات رنگ مو استفاده می کنیم تا موهایمان را زیبا و براق نشان دهیم. اما این محصولات ممکن است حاوی مواد شیمیایی باشند که می توانند باعث واکنش آلرژیک (مانند درماتیت تماسی) شوند.
ماده اصلی موجود در این محصولات که باعث این واکنش می شود پارافنیلن دی آمین (PPD) است. این معمولاً در جوهر چاپگر و جوهر موقت تاتو استفاده می شود. رنگ مو بسته بندی شده معمولاً با اکسید کننده ای فروخته می شود که تا حدی PPD را اکسید می کند. این اثر احتمالاً باعث ایجاد آلرژی می شود.
همراه با PPD ، یک ترکیب شیمیایی دیگر به نام (para toluenediamine (PTD به فرمولاسیون های رنگ مو اضافه می شود. گرچه PTD می تواند نسبت به PPD خفیف تر باشد ، اما می تواند باعث آلرژی شود.
درمان خانگی حساسیت به رنگ مو, آلرژی به رنگ مو
شدت علائم ممکن است متفاوت باشد. آنها می توانند بلافاصله ظاهر شوند یا ظرف 48 ساعت پس از استفاده از رنگ مو خود را نشان دهند.
علائم شامل:
• بثورات قرمز بر روی بدن شما
• احساس سوزش روی پوست سر ، صورت و گردن شما
• تاول
• تورم صورت و گردن
• التهاب پا ، دست ، پلک و لب
علائم خفیف را می توان با شستن مو با یک شامپوی ملایم برای از بین بردن رنگ اضافی برطرف کرد. استفاده آرام از مرطوب کننده ها و استروئیدهای موضعی می تواند در مراقبت از قسمت ملتهب پوست کمک کند.
گاهی اوقات ، می توانید واکنش شدیدی به این محصولات نشان دهید. آنها می توانند باعث آنافیلاکسی شوند ، وضعیتی که با خستگی ، تورم گلو و افزایش دشواری در تنفس مشخص می شود. آنافیلاکسی نیاز به توجه فوری دارد ، یا ممکن است کشنده باشد.
استفاده از درمانهای خانگی خاص می تواند به کاهش شدت علائم کمک کند.
1. عسل
درمان خانگی حساسیت به رنگ مو, آلرژی به رنگ مو
درمان حساسیت به رنگ مو با عسل
عسل یکی از قدیمی ترین داروهای سنتی مورد استفاده برای بیماری های پوستی است. از آنجایی که خاصیت تعدیل سیستم ایمنی دارد ، ممکن است به کاهش ضایعات و بثورات در ارتباط با درماتیت آتوپیک و تماسی کمک کند.
یک قاشق غذاخوری عسل روی گاز استریل بزنید. گاز را روی بثورات بمالید. هر روز 3-4 بار تکرار کنید تا آلرژی بهبود یابد.
2. آلوئه ورا
درمان خانگی حساسیت به رنگ مو, آلرژی به رنگ مو
آلوئه ورا قرمزی و تورم حساسیت به رنگ مو را از بین می برد
آلوئه ورا اثر درمانی بر روی پوست دارد. این ماده دارای خواص ترمیم کننده زخم و ضد التهابی است که می تواند قرمزی و تورم مربوط به آلرژی به رنگ مو را از بین ببرد. این گیاه همچنین می تواند باعث بهبود سریعتر شود.
ژل آلوئه ورا را روی بثورات بمالید. بگذارید یک شب بماند و صبح روز بعد آن را بشویید. می توانید این کار را روزانه تکرار کنید.
3. روغن جوجوبا
درمان خانگی حساسیت به رنگ مو, آلرژی به رنگ مو
روغن جوجوبا به ترمیم پوست کمک می کند
روغن جوجوبا خاصیت ضد التهابی و ترمیم کننده زخم دارد. این می تواند به بهبود ضایعات ملتهب مرتبط با آلرژی به رنگ مو کمک کند. این روغن همچنین غنی از استرهای مومی است که می تواند به ترمیم پوست کمک کند.
یک قاشق غذاخوری روغن جوجوبا را با روغن حامل (مانند روغن زیتون) مخلوط کنید.
این را روی پوست سر و سایر مناطق آسیب دیده خود بمالید. بگذارید یک شب بماند و صبح بشویید. این روغن را می توانید حداقل 2 بار در هفته استفاده کنید.
4. روغن نارگیل
درمان خانگی حساسیت به رنگ مو, آلرژی به رنگ مو
درمان حساسیت به رنگ مو با روغن نارگیل
روغن نارگیل به عنوان درمانی برای تحریک پوست به طور گسترده ای استفاده می شود. این خاصیت ضد التهابی و ضد درد دارد. این خواص می تواند به کاهش التهاب ، قرمزی و درد کمک کند که معمولاً با حساسیت به رنگ مو همراه است.
یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل بکر به پوست سر خود بمالید. بگذارید یک شب بماند و صبح روز بعد موهای خود را کاملاً با شامپو بشویید. این کار را 2 بار در هفته انجام دهید.
5. روغن درخت چای
درمان خانگی حساسیت به رنگ مو, آلرژی به رنگ مو
یکی از راههای کاهش تورم و بثورات پوستی استفاده از روغن درخت چای می باشد
روغن درخت چای دارای خواص ضد التهابی است که می تواند به کاهش تورم و بثورات ناشی از درماتیت تماسی (واکنش احتمالی به رنگ مو) کمک کند.
مخلوط روغن درخت چای و روغن جوجوبا را در قابلمه گرم کنید. این مخلوط روغن گرم را روی بثورات بمالید. بگذارید یک شب بماند و صبح با یک شامپوی ملایم بشویید. این کار را 2 بار در هفته انجام دهید.
6. نعناع فلفلی
درمان خانگی حساسیت به رنگ مو, آلرژی به رنگ مو
با استفاده از نعناع فلفلی خارش پوست ناشی از حساسیت به رنگ مو تسکین می یابد
نعناع فلفلی خاصیت ضد خارش دارد. از این رو ، ممکن است به تسکین بثورات خارش دار ، قرمز و پوسته پوسته شده مرتبط با آلرژی به رنگ مو کمک کند.
یک فنجان آب را گرم کنید و برگ های نعناع را اضافه کنید. مخلوط را برای مدتی کنار بگذارید تا خنک شود. آن را روی بثورات بمالید و بعد از 20 دقیقه بشویید. این کار را 2-3 بار در هفته انجام دهید.
7. چای بابونه
بابونه دارای خواص ضد التهابی و ضد درد است. این ممکن است به کاهش التهاب ، قرمزی و درد ناشی از واکنش آلرژیک به PPD در رنگ مو کمک کند.
یک فنجان چای بابونه تهیه کنید و آن را کنار بگذارید تا خنک شود. از ترکیب خنک برای شستن پوست سر و موهای خود استفاده کنید. بگذارید موهایتان با جریان هوا خشک شود.
این کار را می توانید 2-3 بار در هفته انجام دهید.
8. روغن زیتون
درمان خانگی حساسیت به رنگ مو, آلرژی به رنگ مو
با استفاده از روغن زیتون می توان علایم ناشی از حساسیت به رنگ مو را کاهش داد
روغن زیتون سرشار از آنتی اکسیدان و سایر ترکیبات فنلی است. این ترکیبات دارای خواص ضد التهابی هستند که می تواند در کاهش علائم آلرژی به رنگ مو موثر باشد.
یک قاشق غذاخوری روغن زیتون گرم به پوست سر و سایر مناطق آسیب دیده بمالید.
بگذارید یک شب بماند و صبح کاملاً با شامپو بشویید.
روش دیگر ، شما می توانید حدود یک ساعت آن را بگذارید و سپس با شامپو بشویید. این کار را 2 بار در هفته تکرار کنید.
9. روغن کنجد
کنجد موجود در روغن کنجد دارای خواص ضد التهابی است. با تسکین بثورات قرمز و خارش دار و تورم می تواند به درمان آلرژی به رنگ مو کمک کند.
2 قاشق غذاخوری روغن کنجد را کمی گرم کنید و آن را روی پوست سر و سایر مناطق آسیب دیده خود بمالید. بگذارید یک شب بماند و صبح روز بعد کاملا بشویید. همچنین می توانید دوباره حدود یک ساعت قبل از شستن مو با شامپو آن را بمالید. این کار را 2 بار در هفته انجام دهید.
این داروهای خانگی ممکن است به درمان آلرژی به رنگ مو کمک کنند. اما همانطور که می دانیم ، پیشگیری همیشه بهتر از درمان است. در بخش زیر ، نکات خاصی را آورده ایم که می توانید دنبال کنید.
اقدامات احتیاطی در حساسیت به رنگ مو
• همیشه قبل از استفاده از محصول ، تست پچ را انجام دهید. این در به حداقل رساندن احتمال واکنش آلرژیک کمک می کند.
• اگر حتی خفیف ترین واکنش آلرژیک به رنگ شیمیایی مو را مشاهده کردید ، بلافاصله استفاده از آن را متوقف کنید.
• اگر می خواهید خال کوبی انجام دهید ، مطمئن شوید که به جوهر حساسیت دارید یا خیر.
• افرادی که به PPD یا PTD حساسیت دارند همچنین می توانند به مواد دیگر مانند بنزوکائین ، بیهوشی و غیره حساسیت داشته باشند. از این رو پزشک ، دندانپزشک و آرایشگر خود را در جریان قرار دهید تا از بروز هرگونه مشکل، جلوگیری شود.
• درمان آلرژی به رنگ مو کار سختی نیست. برای تسکین علائم می توانید این درمان های خانگی را دنبال کنید. همچنین می توانید از مواد رنگرزی طبیعی ، مانند حنا ، روی پوست سر استفاده کنید که آلرژی ایجاد نمی کند. هنگام دست زدن به رنگ مو ، از پوشیدن دستکش اطمینان حاصل کنید. اگر آلرژی شما شدید شد ، سریعاً به پزشک مراجعه کنید.
چه مدت طول می کشد تا حساسیت به رنگ مو درمان شود؟
اگر نسبت به رنگ مو واکنش آلرژیک خفیف داشته باشید ، مدت آن 7-10 روز ادامه خواهد داشت. با این حال ، اگر مورد جدی تری از آلرژی داشته باشید ، ممکن است یک وضعیت تهدید کننده زندگی شناخته شود که به آنافیلاکسی معروف است. در چنین مواردی ،فوراً به پزشک مراجعه کنید.
آیا رنگ مو می تواند باعث احساس بیماری شود؟
رنگ مو با استفاده از ترکیبات شیمیایی فرموله می شود که می تواند باعث سمیت پوست شود. این می تواند منجر به واکنش آلرژیک شود و همچنین ممکن است باعث احساس مریضی شود.
منبع:نمناک