شمانیوز
شما نیوز

درمان گیاهی اگزما با این نوع ادویه

درمان گیاهی اگزما با این نوع ادویه

اگزما یکی از مشکلات رایج پوستی است که در تمام سنین ایجاد می شود. برای تسکین و درمان خارش و قرمزی اگزما می توانید از مواد طبیعی و خانگی استفاده کنید.

اگزما یک اختلال پوستی مزمن است که ممکن است در سنین مختلف اتفاق بیفتد؛ با این حال این مشکل در نوزادان بیشتر از بزرگسالان رخ می دهد.

علائم و نشانه های این بیماری ممکن است شامل خارش مداوم، زخم های پوستی، ترک خوردگی، تاول، پوسته پوسته شدن، تورم، قرمزی و خشکی پوست باشد که می تواند بر روی قسمت های مختلف بدن مانند دست ها، مچ پا، صورت، پشت گردن، زانوها و قفسه سینه تاثیر بگذارد.

 

درحالی که اگزما اغلب ارثی است عوامل زیادی می توانند آن را تحریک کنند از جمله آلرژی، محرک های محیطی، تعریق واسترس عاطفی. وضعیت اگزما می تواند مزمن یا حاد باشد. چنانچه اگزما به موقع درمان نشود می تواند ناراحتی های زیادی را به دنبال داشته باشد.

 

داروهای زیادی در بازار موجود است که متاسفانه بر پایه مواد شیمیایی هستند و بسیاری از آن ها ممکن است علائم را بدتر کنند. استفاده از دارو های طبیعی انتخاب بهتری برای مقابله با اگزما می باشد.

در این قسمت از بهداشت و سلامت می خواهیم برخی از بهترین داروهای خانگی و نکاتی در مورد چگونگی از بین بردن طبیعی اگزما را معرفی کنیم که اثبات شده اند و هیچ عارضه جانبی ندارند.

1- خیار

خیار حاوی درصد بالایی آب می باشد به علاوه آن که دارای خواص ضدالتهابی قوی است که درمانی موثر برای اگزما محسوب می شود. بدین منظور:

    می توانید یک عدد خیار را به صورت ورقه ای برش داده و حدود نیم ساعت در یخچال قرار دهید. سپس هر یک از برش های خیار را به مدت 10-15 دقیقه بر روی ناحیه آسیب دیده پوست خود اعمال کنید. این درمان را 3-4 بار در روز و طی چند ماه استفاده کنید.

    در روشی دیگر، خیار را به برش های نازکی ببرید و آن ها را حداقل برای 2 ساعت در آب خیس کنید. سپس این مخلوط را صاف کرده و مایع به دست آمده را مستقیما روی پوست آسیب دیده بمالید واجازه دهید خود به خود برروی پوست تان خشک شود، درنهایت با آب گرم شستشو دهید. این درمان را چندین بار در روز و طی 2 ماه تکرار کنید.

 

2- جوزهندی

جوز هندی حاوی خواص ضدالتهابی قدرتمندی است که می تواند به کاهش درد و التهاب ناشی از اگزما کمک کند. بدین منظور:

    عسل، جوزهندی و دارچین را به نسبت مساوی با یکدیگر مخلوط کنید تا خمیری ایجاد شود و سپس آن را بر مناطق آسیب دیده پوست خود بمالید و پس از گذشت 30 دقیقه با آب گرم شستشو دهید.

    در روشی دیگر، یک قاشق غذاخوری پودر جوز هندی را با یک قاشق چای خوری روغن زیتون مخلوط کنید تا خمیری غلیظ ایجاد شود و سپس آن را بر مناطق آسیب دیده بمالید و پس از گذشت 15-20 دقیقه با آب خنک شستشو دهید.

 

3- چوب صندل

 

چوب صندل دارای خواص ضد التهابی، ضد میکروبی، خنک کننده و تسکین دهندگی است که به تسکین پوست خشک و تحریک شده کمک می کند. علاوه براین، در از بین بردن زخم ناشی از اگزما موثر است. بدین منظور:

4 قاشق چای خوری کافور و پودر چوب صندل را با آب یا گلاب مخلوط کنید تا خمیری غلیظ ایجاد شود. این خمیر را بر مناطق آسیب دیده پوست خود اعمال کنید و پس از گذشت حدود 10 دقیقه با آب ولرم شستشو دهید. این درمان را 2 بار در روزو طی یک ماه تکرار کنید.

 

4- بابونه

 

در مطلب خواص بابونه در بخش سلامت خواندید که این گیاه دارای فلاونوئید هایی است که دارای خواص ضد التهابی قدرتمندی می باشد که به کاهش قرمزی، تورم، التهاب و خارش کمک می کند. بدین منظور:

    در مرحله اول 2-3 قطره روغن گیاهی بابونه را با یک قاشق چای خوری روغن زیتون مخلوط کنید و روی مناطق آسیب دیده پوست اعمال کنید و به مدت 5 دقیقه به آرامی ماساژ دهید. این روش درمانی را حداقل 2بار درروز تکرار کنید تا زمانی که مشکل برطرف شود.

    یک قاشق غذاخوری از گل های خشک بابونه را در یک فنجان آبجوش بریزید و حداقل به مدت 15 دقیقه صبر کنید تا به خوبی دم بکشند. سپس از صافی رد کرده و اجازه دهید محلول خنک شود. پارچه ی تمیز را در محلول خیس کنید و حدود 10-15 دقیقه بر روی ناحیه آسیب دیده پوست خود بمالید. این روش را 3بار در روز تکرار کنید تا علائم فروکش کند.

 

5- نمک اپسوم

 

محتوای سولفات منیزیم نمک اپسوم حاوی خواص ضد التهابی قدرتمندی است که به تسکین خارش و التهاب کمک می کند. علاوه براین، نمک اپسوم می تواند به حذف سموم از بدن و اثر ضد میکروبی آن به کاهش ضایعات ملتهب اگزما کمک کند. بدین منظور:

ابتدا 1-2 فنجان نمک اپسوم را در وان آب گرم حمام مخلوط کنید و سپس 10-15 قطره روغن گیاهی اسطوخدوس را به آن اضافه کنید و به مدت 15-20 دقیقه درون وان بنشینید و در نهایت پوست خود را خشک کرده و از مرطوب کننده استفاده کنید. این روش درمانی را 2-3 بار در هفته تکرار کنید.

نکته: حمام نمکی اپسوم برای کسانی که مشکل قلبی - عروقی، دیابت یا فشار خون بالا دارند توصیه نمی شود.

 

6- آلوئه ورا

 

آلوئه ورا حاوی خواص ضدالتهابی قدرتمندی است که به تسکین سوزش و خارش اگزما کمک می کند. علاوه بر این خواص ضد میکروبی آن به پیشگیری از عفونت کمک می کند. بدین منظور:

یک برگ آلوئه ورای تازه را تهیه کرده و ژل آن را خارج کنید و همچنین می توانید 2-3 قطره روغن ویتامین E به ژل آن اضافه کنید و سپس ژل را مستقیما روی پوست آسیب دیده خود بمالید و اجازه دهید به طور طبیعی خشک شود و در نهایت با آب گرم شستشو دهید.

این روش را 2 بار در روز و به مدت چند هفته تکرار کنید.

7- چریش

چریش دارای خواص ضد میکروبی، ضد التهابی، ضد درد و ضد باکتری است که می تواند علائم اگزما از جمله التهاب، تورم، قرمزی، درد و خشکی را تسکین دهد. علاوه بر این، چریش منبع بسیار خوبی از ویتامینE و روغن های چرب ضروری است که به مرطوب نگه داشتن پوست آسیب دیده کمک می کند. بدین منظور:

 

    ابتدا حدود 5 قطره روغن چریش را به وان آب گرم حمام اضافه کنید و بیش از 20 دقیقه در آن بنشینید و سپس پوست تان را خشک کرده و از مرطوب کننده استفاده کنید. این روش را 1-2 بار در روز و به مدت 1-2 ماه تکرار کنید.

 

    در روشی دیگر، یک قاشق غذاخوری از روغن کنجد، برگ چریش و ریشه زردچوبه را با یکدیگر مخلوط کنید تا تبدیل به خمیر شود. این خمیر را بر روی مناطق آسیب دیده پوست خود بمالید و پس از خشک شدن با آب گرم شستشو دهید. این روش را 1-2 بار درروز به مدت 2-3 ماه تکرار کنید.

8- زردچوبه

زردچوبه حاوی کورکومین است که دارای خواص ضد باکتری و ضد التهابی قوی است که به درمان خارش و التهاب اگزما کمک می کند. بدین منظور:

 

    ابتدا یک دوم قاشق چای خوری زردچوبه را به یک فنجان آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید به مدت 10 دقیقه دم بکشد و پس از خنک شدن می توانید آن را بنوشید یا برای شستشوی ناحیه آسیب دیده پوست استفاده کنید.

    درروشی دیگر، می توانید یک دوم قاشق چای خوری زردچوبه را با کمی شیر مخلوط کنید تا تبدیل به خمیر شود. از این خمیر روزی 2 بار برروی مناطق آسیب دیده استفاده کنید تا خارش و قرمزی برطرف شود.

 

9- بلغور جو دو سر

 

این ماده دارای خواص تسکین دهنده، ضد التهابی و ضد تحریک کننده قدرتمندی است که می تواند به خارش و کاهش درد اگزما کمک کند. بدین منظور:

 

    ابتدا یک قاشق غذاخوری از بلغور جو دو سر را به 1-2 قاشق غذاخوری شیر سرد اضافه کنید تا تبدیل به خمیر غلیظ شود و سپس مستقیما برروی مناطق آسیب دیده پوست خود بمالید؛ حدود یک دقیقه ماساژ دهید و پس از گذشت 15-20 دقیقه با آب خنک شستشو دهید.

    در روشی دیگر، 1-2 فنجان بلغور جو دو سر را به وان آب گرم حمام اضافه کنید و به مدت حداقل 15- 20 دقیقه درآن بنشینید و در نهایت پوست خود را به آرامی خشک کنید و از یک مرطوب کننده ملایم استفاده کنید.

    هر یک از این روش های درمانی را 3-4 بار در هفته و به مدت 2-3 ماه تکرار کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید.

 

10- روغن نارگیل

 

روغن نارگیل حاوی خواص آنتی اکسیدانی، ضد میکروبی، ضد باکتریایی و ضد قارچی است. علاوه بر این سرشار از مواد مغذی و ویتامین های E, K و اسید لوریک است که به مقابله با خارش و تسکین پوست کمک می کند. بدین منظور:

    روزانه از روغن نارگیل برای تسکین علائم اگزما و بهبود ایمنی کلی بدن استفاده کنید. می توانید 2-3 قطره از آن را ببلعید یا به نوشیدنی و غذاهای خود اضافه کنید.

    برای تسکین فوری یا درد و خارش خفیف روغن نارگیل را مستقیما به پوست آسیب دیده خود بمالید. این درمان را روزانه استفاده کنید تا 100 درصد علائم شما برطرف شود.

روغن نارگیل

سایر نکات

    علاوه بر این روش های درمانی، اطمینان حاصل کنید که پوست خود را به خوبی مرطوب کرده اید.

    از میوه و سبزیجات به مقدار زیاد مصرف می کنید.

    همچنین روزانه باید مقدار زیادی آب بنوشید.

    یک فنجان آب و یک قاشق غذاخوری سرکه سیب مخلوط کنید و بنوشید.

    از ترکیب سرکه سیب و آب به نسبت مساوی می توانید بر مناطق آسیب دیده پوست خود بمالید.

 

    برای خاراندن اگزما از ناخن بلند یا هر وسیله تیز دیگری استفاده نکنید.

    برای بهبود اگزما از خمیر دندان سفید استفاده کنید و آن را مستقیما برروی پوست اعمال کنید.

 

    دو عدد قرص آسپرین را له کرده و با اضافه کردن کمی آب، خمیری درست کرده و هر روز 2 مرتبه به طور مستقیم بر اگزما بمالید.

    برای تسریع روند بهبودی می توانید از مکمل های ویتامین C نیز استفاده کنید.

    برای ماساژ اگزما می توانید از روغن استفاده کنید تا بافت پوست مرده و سخت را نرم کنید و شدت آن را کاهش دهید.

    از غذاهایی که حاوی روی و بتاکاروتن فراوان هستند استفاده کنید تا به بدن کمک کند با اگزما بهتر مقابله کند.

منبع:نمناک

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied