شمانیوز
شما نیوز

ام آر ای

ماجرای گیر کردن یک بیمار در دستگاه ام‌آرآی براثر قطع برق

ماجرای گیر کردن یک بیمار در دستگاه ام‌آرآی براثر قطع برق

نایب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی ایران می‌گوید: شرکت‌های تولیدکننده تجهیزات پزشکی که عمدتا در شهرک‌های صنعتی فعالند، گاهی ۲ روز متوالی برق ندارند و برای تامین برق گازوئیل را لیتری ۱۲ هزار تومان از بازار آزاد بخرند تا بتوانند ژنراتور را روشن نگه دارند و تولیدشان نخوابد.

به گزارش شمانیوز: قطعی‌های مکرر برق که از چند سال گذشته در سراسر کشور آغاز شده و تابستان‌ها به اوج خود می‌رسد، صنعت کشور و مراکز درمانی که مغز و قلب توسعه یک کشور هستند را نشانه گرفته است.

نوسانات و قطعی‌های هرروزه برق که در برخی مناطق ۲ تا ۳ بار در روز تکرار می‌شود، نه تنها به لوازم برقی خانگی آسیب می‌زند، بلکه میزان تولید کارگاه‌های کوچک و کارخانه های بزرگ را با مشکلاتی مواجه کرده و در مراکز درمانی و بیمارستان‌ها نیز موجب اسیب دیدن دستگاه‌های پزشکی می‌شود.

 

در حال حاضر اکثر بیمارستان‌های کشور دارای ژنراتور برق هستند و خیلی از تجهیزات پزشکی نیز به منبع تغذیه UPS متصل‌اند تا در صورت قطعی برق، خدمات‌رسانی به بیماران در بخش‌های مختلف دچار مشکل نشود، اما کارشناسان می‌گویندحتی UPS هم از آسیب‌های قطعی مکرر برق در امان نمی‌ماند.

 

صدماتی که قطعی مکرر برق به بار می‌آورد

ماجرای گیر کردن یک بیمار در دستگاه ام‌آرآی براثر قطع برق | تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی برای تامین برق، گازوئیل آزاد می‌خرندمحمدرضا کمپانی، نایب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی ایران در گفتگو با همشهری‌آنلاین درباره تاثیر نوسانات برق روی کارکرد و سلامت تجهیزات پزشکی توضیح می‌دهد: الان اکثر بیمارستان‌ها برای دستگاه‌های خیلی حساس خود مجهز به UPS و نیز دارای ژنراتور برق هستند اما قطعی‌های مکرر برق نمی‌تواند UPS را هم در امان نگه دارد و درنتیجه دستگاه‌ها صدمه می‌بینند.

 

UPS ها معمولا آنلاین هستند و بعد از رفتن برق، یک قطعی کوچک چند ثانیه‌ای پیش می‌آید و بعد جریان دوباره برقرار می‌شود. کمپانی می‌گوید: البته مهم این است که موقعی که برق قطع می‌شود و مجددا جریان پیدا می‌کند، از آن حد ولتاژیِ معمول بالاتر نباشد. وگرنه همان می‌تواند برای دستگاه آسیب‌زا باشد.

 

نایب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی ایران می‌گوید: دستگاه‌های پزشکی نیمه‌سنگین عمدتا دارای باتری هستند و اگر برق قطع شود، اینها بدون هیچ مشکلی تا دو ساعت کار می‌کنند. البته این موضوع بستگی به عمر باتری و عمر دستگاه دارد. مثلا دستگاه‌های ونتیلاتور (تنفسی)، مانیتور قلب، دستگاه بیهوشی خودشان باتری دارند ولی قطع و وصل مکرر برق می‌تواند به اینها هم صدمه بزند. به خصوص اگر بیمارستان‌ها برای این دستگاه‌ها از محافظ استفاده نکنند.

 

خرید گازوئیل از بازار آزاد برای تامین برق شرکت‌ها!

مشکلات قطعی برق تنها به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی محدود نمی‌شود. تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی نیز در کشور از این موضوع آسیب‌های زیادی می‌بینند. آسیب‌هایی که درنهایت دود آن به چشم همه ازجمله مردم می‌رود.

 

نایب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی ایران در این خصوص توضیح می‌دهد: الان شرکت‌های تولیدکننده تجهیزات پزشکی که عمدتا در شهرک‌های صنعتی فعالند، گاهی ۲ روز متوالی برق ندارند. اینها مجبورند گازوئیل را لیتری ۱۲ هزار تومان از بازار آزاد بخرند تا بتوانند ژنراتور را روشن نگه دارند و برق مورد نیاز خود را تامین کنند. ژنراتور هم ارزان نیست و خیلی از شرکت‌های تولیدی یا کارگاه‌های کوچک ژنراتور ندارند و وقتی برق نیست، کارشان می‌خوابد.

 

کمپانی ادامه می‌دهد: تولیدکننده زمانی که نتواند به موقع تولید کند، نمی‌تواند قراردادهایی که با دولت بسته را هم را به موقع تحویل دهد و در نتیجه تجهیز بیمارستان‌ها عقب می‌افتد.

 

او ادامه می‌دهد: تولید قطعات و ملزومات یکبارمصرف پزشکی به برق متکی هستند و با ماشین‌آلات سنگین تولید می‌شوند و قطعی‌های مکرر برق باعث می‌شود که با کاهش تولید مواجه ‌شویم. کاهش تولید هم تامین مراکز درمانی را به مشکل می‌اندازد و بعد هم افزایش قیمت تمام‌شده را خواهیم داشت. یعنی قطعی برق یک سر دراز دارد.

 

نایب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی ایران می‌گوید: قطعی برق برای یکی دو هفته مشکلی ایجاد نمی‌کند اما وقتی ۳ ماه تابستان و زمستان و ... مرتبا برق می‌رود، قطعا صنعت کشور ازجمله صنعت تولید تجهیزات پزشکی صدمه می‌بیند.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی