ادارات استان تهران
فوری / تعطیلی ادارات تهران ۲۱ و ۲۲ آذر ۱۴۰۳
ادارات استان تهران چهارشنبه و پنج شنبه تعطیل است.
به گزارش شمانیوز: کارگروه اضطرار آلودگی هوای استان تهران امروز ساعت 12 ظهر تشکیل شد. طی مصوبه این کارگروه ادارات استان تهران در روزهای 21 و 22 آذر 1403 تعطیل شدند.
جزییات تعطیلی ادارات تهران چهارشنبه و پنجشنبه
به علت تداوم آلودگی هوا، کلاس درس تمام مقاطع تحصیلی مدارس، دانشگاهها، ادارات، دستگاههای اجرایی، ملی، استانی و نهادهای عمومی و غیر دولتی به استثنای بانکها و مراکز خدماتی و درمانی استان تهران به جز شهرستانهای دماوند و فیروزکوه برای فردا چهارشنبه ۲۱ آذرماه و پنج شنبه ۲۲ آذرماه تعطیل است، رودهن نیز شامل مصوبه تعطیلی میشود.
اصلیترین دلیل آلودگی هوای تهران چیست؟
محمدرضا رستمی، کارشناس محیطزیست در گفتوگو با پانا در پاسخ به این سوال که اصلیترین دلیل آلودگی هوای تهران چیست، گفت: «آلودگی هوا در تهران ناشی از مجموعهای از عوامل است. یکی از اصلیترین دلایل، استفاده گسترده از سوختهای فسیلی و خودروهای فرسوده است. همچنین، تمرکز صنایع آلاینده در اطراف پایتخت و کمبود فضای سبز و زیرساختهای حملونقل عمومی، وضعیت آلودگی را پیچیدهتر کرده است. وارونگی دما در فصلهای سرد نیز به تشدید این بحران کمک میکند.»
وی در رابطه با این موضوع که چه اقداماتی میتواند در کوتاهمدت برای کاهش آلودگی انجام شود، اظهار کرد: «در کوتاهمدت، باید اولویت را به کاهش خودروهای فرسوده و جایگزینی آنها با خودروهای استاندارد داد. در همین حال، باید سیستم حملونقل عمومی به ویژه در مناطق مرکزی شهر گسترش یابد. تشدید محدودیتهای ترافیکی در ساعات اوج و تشویق مردم به استفاده از حملونقل عمومی نیز از دیگر راهکارهای مؤثر است.»
این کارشناس حوزه محیطزیست در پاسخ به این سوال که آیا روندهای نظارتی فعلی کافی است یا خیر، بیان کرد: «متأسفانه، بسیاری از سیاستها هنوز به درستی اجرا نشدهاند و نظارتهای لازم بر آنها صورت نمیگیرد. برای مثال در قانون پاک بسیاری از دستگاهها و نهادها موظفند فعالیتها و اقداماتی موثری در این خصوص انجام دهند، اما مسئله ترک فعل آنها در برخی موارد مطرح میشود، در این باره باید تصمیمات یکپارچهتری اتخاذ شود و همچنین اگر ترک فعلی صورت میگیرد باید به صراحت از سوی سازمان حفاظت محیطزیست به دستگاه قضایی اعلام شود.»
رستمی با تاکید بر اینکه هرچند آلودگی هوا در تهران به یک بحران جدی تبدیل شده است، عنوان کرد: «حتی با این شرایط نیز اگر با تدابیر مناسب اندیشیده شود، میتوانیم وضعیت را بهبود دهیم. اگر همه دستگاهها و مردم به وظایف خود عمل کنند و اقدامات پیشگیرانه و اصلاحی انجام گیرد، میتوان به کاهش آلودگی و بهبود کیفیت زندگی در پایتخت امیدوار بود. البته این فرایند زمانبر است و نیازمند عزم ملی و همافزایی است.»