جزییات جذب ۴۵ هزار دانشجومعلم
رئیس دانشگاه فرهنگیان از جذب ۴۵ هزار دانشجو معلم در سالجاری خبر داد و گفت: ۲۰ هزار معلم جدید از مهر امسال به مدارس وارد میشوند.
به گزارش شمانیوز و به نقل از فارس، حسین خنیفر رئیس دانشگاه فرهنگیان در نشست خبری که در ساختمان مرکزی این دانشگاه برگزار شد، ضمن تبریک روز خبرنگار، اظهار کرد: هم به نوشهای خبر و نیشهای قلم خبرنگاران نیاز داریم؛ از چند چیز مانند برشی کار کردن با خبر پرهیز کنید زیرا مثلا مسؤولی حرفی میزند اما فقط یک بخش آن منتشر میشود و معنای جمله ناتمام میماند.
وی با بیان اینکه در آستانه جذب ۴۵ هزار دانشجومعلم شامل ۲۵ هزار روش پیوسته و ۲۰ هزار روش ناپیوسته هستیم، ادامه داد: تجهیز بیش از ۴۰ آزمایشگاه را در دستور کار داریم زیرا هنوز فیزیک و شیمی را پانتومیم درس میدهیم.
خنیفر با بیان اینکه استخدام در این دانشگاه رسمی است و دوره تحصیلی دانشجومعلمان جزو سنوات کاری آنها محسوب میشود و همچنین پسران به جای دوره سربازی، دوره آموزشی دارند و گفت: ۲۱۲۰ رتبه زیر ۵۰۰ نفر در کنکور، دانشگاه فرهنگیان را انتخاب کردند تا معلم شوند.
وی در خصوص فارغالتحصیلان دانشگاه فرهنگیان، افزود: امسال ۲۰ هزار معلم جدید از فارغالتحصیلان دانشگاه فرهنگیان وارد مدارس میشوند و در مهر سال آینده هم ۳۷ هزار معلم جدید وارد مدارس خواهند شد.
رئیس دانشگاه فرهنگیان با بیان اینکه کف نیاز آموزش و پرورش به ۷۸ هزار نیرو است و تلاش میکنیم تا سال ۱۴۰۱، مشکل این کف حل شود، اضافه کرد: تلاش میکنیم تربیت معلم قیمتی را داشته باشیم و تربیت معلم به هر قیمتی را نداشته باشیم.
وی درباره عدم جذب دانشجومعلم در سالهای گذشته در دانشگاه فرهنگیان، افزود: بنده که آمدم جذب ۲۵ هزار دانشجومعلم داشتیم اما مسؤولان قبلی باید بگویند چرا ردیف استخدامی نگرفتند.
خنیفر با تأیید کمبود امکانات در دانشگاه فرهنگیان گفت: با تعطیلی ۳۰۲ مرکز تربیت معلم و ایجاد ۹۸ پردیس و مرکز، مشکلات امکانات و رفاهی وجود دارد اما رو به توسعه و رشد است.
وی با اینکه در ۶ سال گذشته روند جذب اعضای هیأت علمی انجام نشد، اظهار کرد: تا سال ۱۴۰۴ باید ۲۸۰۰ نفر به عنوان اعضای هیأت علمی جذب شود که اکنون ۸۰۰ عضو هیأت علمی داریم و ۱۰ هزار هیأت علمی غیرموظف داریم؛ هر سال باید ۱۰۰ ردیف جذب هیأت علمی داشته باشیم که امسال ۵۰ ردیف داریم.
رئیس دانشگاه فرهنگیان درباره مشکل شهریه دانشجومعلم گفت: اخذ این شهریه بر اساس قانون است و باید توسط آموزش و پرورش و از طریق معاونت توسعه مدیریت و برنامهریزی حل شود.
وی درباره گلایه دانشگاه خوارزمی و دانشگاههای دیگر برای پرورش معلم و جذب در آموزش و پرورش، بیان کرد: دانشگاه خوارزمی که آنقدر علاقهمند است چرا نامش را از تربیت معلم تغییر داد و هم رشتههایش را تغییر داد اما باید بگویم در ماده ۲۸ از فارغالتحصیلان این دانشگاهها استفاده میکنیم.
خنیفر درخصوص گلایه برخی مهارتآموزان ماده ۲۸ از برگزاری آزمون اصلح گفت: این آزمون بر اساس قانون است البته اگر کسی قبول نشود به استخدام آموزش و پرورش در میآید ولی باید بعداً در این آزمون شرکت کرده و پذیرفته شود؛ همچنین ۹۵ درصد از شرکتکنندگان در همان آزمون اول قبول میشوند.
وی در پاسخ به این پرسش که مگر قرار نبود تا مهارتآموزان گواهینامه صلاحیتهای حرفهای را نگرفتهاند، معلم نشوند، پاسخ داد: سخن از زبان ما میگویید؛ تا زمانی که معلم و آموزش و پرورش در اولویت یازدهم دولت است، مشکلات همچنان پابرجاست.
رئیس دانشگاه فرهنگیان درباره عملکرد مقایسهای فارغالتحصیلان تربیت معلم و دوره یکساله، گفت: یک تحقیق و نظر ۹۵ درصد افراد در یکی از گردهماییهای تربیت معلم این بود که فارغالتحصیل تربیت معلم عملکرد بهتری دارند اما باید تحقیقات متعدد را در چند سال متوالی در این خصوص انجام داد.
وی درباره تحصیل دانشجومعلمان ایثارگر اظهار کرد: در دانشگاه فرهنگیان سهمیه ایثارگران به ندرت است ولی معتقدم باید بیش از اینها باشد.