
آغاز «جشن نیکوکاری» از 12 اسفند/راهاندازی سامانه «سیستم آنی پرداخت نیکوکاری» از امروز
به گفته مدیر کل کمیته امداد استان تهران، «جشن نیکوکاری» از چهارشنبه 12 تا 14 اسفندماه مصادف با سالروز تاسیس این نهاد برگزار میشود.
به گفته مدیر کل کمیته امداد استان تهران، «جشن نیکوکاری» از چهارشنبه 12 تا 14 اسفندماه مصادف با سالروز تاسیس این نهاد برگزار میشود.
به گزارش خبرنگار «اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محسن ولیئی در نشست خبری امروز خود که در محل کمیته امداد استان تهران برگزار شد، به ارائه گزارش عملکرد 10 ماهه پرداخت و گفت: کمیته امداد امام خمینی (ره) به عنوان دومین نهاد جوشیده از انقلاب اسلامی پس از کمیته انقلاب اسلامی در 14 اسفندماه تاسیس و 37 سال از عمر آن میگذرد که این نهاد در حال حاضر در استان تهران دارای 70 هزار خانوار معادل 132 هزار نفر مددجو است.
وی در ادامه از مستمری مددجویان به علت کمبود مبلغ آن به عنوان «کمک معیشت» یاد کرد و گفت: حدود 86 هزار خانوار در 10 ماهه نخست سال جاری از خدمات کمیته امداد استان تهران معادل 156 هزار خانوار بهرهمند شدهاند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان تهران در مورد بعد خانوارهای تحت پوشش اظهار کرد: 19 هزار و 206 خانوار یک نفره، 20 هزار و 56 خانوار 2 نفره، 13 هزار و 358 خانوار 3 نفره، 7400 خانوار 4 نفره و 3720 خانوار 5 نفره و سایرین بیش از 5 نفر هستند.
ولیئی درخصوص مشکلات اصلی مددجویان تحت پوشش کمیته امداد استان تهران نیز اظهار کرد: حدود 60 درصد مددجویان استان تهران دارای مشکلات مالی و اقتصادی، 14 درصد مشکلات جسمی و فیزیکی، 11 درصد مشکلات آموزشی و فرهنگی و سایرین دارای مشکلات اجتماعی، قضایی، روحی روانی و... هستند.
وی همچنین اظهار کرد: از این 70 هزار خانوار تحت پوشش کمیته امداد استان تهران 44 درصد به علت فوت سرپرست، 24 درصد به علت طلاق، 19 درصد به از کارافتادگی سرپرست، 3 درصد بیماری سرپرست، 3 درصد زندانی بودن سرپرست و سایرین به دلیل عواملی چون متارکه، معلولیت، مفقودی و یا سرباز بودن سرپرست و یا بدسرپرستی تحت پوشش قرار گرفتهاند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان تهران در ادامه توانمندسازی خانوادههای تحت پوشش را از مهمترین خدمات این نهاد برشمرد و گفت: در سال جاری 35 درصد از کل بودجه کمیته امداد استان تهران صرف توانمندسازی خانوادههای تحت پوشش شده است.
ولیئی افزود: در اسفندماه سال جاری و فروردینماه 95 بازدید از تمامی خانوادههای تحت پوشش را به صورت خانه به خانه در راستای نیازسنجی و شناسایی استعدادهای آنها در دستور کار خود قرار دادهایم تا در سال 95 بتوانیم اقدامات گستردهتر و مثمرثمرتری را برای توانمندسازی خانوادههای تحت پوشش به انجام برسانیم.
وی ادامه ادامه داد: در سال جاری حدود 2000 تسهیلات بانکی در راستای توانمندسازی به مددجویان ارائه شده و علاوه بر آن 927 مورد از وام اشتغال و خودکفایی نیز از محل تسهیلات کمیته امداد خمینی (ره) و صندوق قرضالحسنه امداد ولایت به مددجویان پرداخت شده است.
راهاندازی 2 شعبه «صندوق قرضالحسنه امداد ولایت» در 14 اسفند
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان تهران درخصوص «صندوق قرضالحسنه امداد ولایت» تصریح کرد: در 14 اسفندماه سال جاری مصادف با سالروز تاسیس کمیته امداد امام خمینی (ره) 2 شعبه از این صندوق با مجوز بانک مرکزی در استان تهران راهاندازی خواهد شد.
ولیئی ادامه داد: رقم وام اشتغال و خودکفایی این صندوق تا سقف 30 میلیون تومان با اقساط 8 ساله با سود 2 درصد خواهد بود و تسهیلات بانکی این صندوق نیز دارای سود 4 درصد است؛ علاوه بر آن برای سایر موارد غیر از اشتغال چون درمان، آموزش و... نیز تا سقف 5 میلیون تومان وام پرداخت خواهیم کرد.
وی درخصوص افرادی که میتوانند از تسهیلات این صندوق بهرهمند شوند نیز عنوان کرد: تسهیلات این صندوق به مددجویان تحت پوشش ارائه خواهد شد و به نیازمندان غیرتحت پوشش تسهیلات صندوق امداد ولایت را دریافت نخواهند کرد و فقط میتوانند از تسهیلات بانکی این صندوق بهرهمند شوند؛ چنانچه منابع مالی صندوق اجازه دهد، ارائه خدمات و ارائه تسهیلات به غیرمددجویان نیازمند را نیز گسترش خواهیم داد زیرا هدف از تاسیس این صندوق جذب منابع مالی خیرین است.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان تهران در ادامه اظهار کرد: در 10 ماهه سال جاری 2906 مورد وام اشتغال و خودکفایی به مددجویان پرداخت شده که مبلغ این تسهیلات 38 میلیارد و 500 میلیون تومان بوده است.
ولیئی درخصوص ارائه آموزشهای فنی و حرفهای به مددجویان اظهار کرد: تمامی مددجویان تحت پوشش علاقهمند به دریافت آموزشهای فنی و حرفهای و فراگیری این دورهها میتوانند از خدمات کمیته امداد در این زمینه استفاده کنند هرچند برخی از افراد نیازمند تحت پوشش نیز تاکنون از این خدمات بهرهمند شدهاند.
وی افزود: در 10 ماهه نخست سال جاری 9873 نفر این آموزشها را در زمینه پایدارسازی و توسعه اشتغال، کارآفرینی و همچنین مهارتآموزی دانشآموزان با اعتبار 733 میلیون تومان دریافت کردهاند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان تهران افزود: در ده ماهه نخست سال جاری برای 2354 نفر از افراد تحت پوشش در موسسات و شرکتهای خصوصی و دولتی اشتغال ایجاد شده است که هم برای تامین هزینههای کاریابی و هم حمایت از کارفرمایانی که در جذب نیروی انسانی با کمیته امداد امام خمینی (ره) همکاری میکنند، حدود 15 میلیون تومان هزینه شده است.
ولیئی در ادامه به تسهیل روند هزینهکرد این رقم پرداخت و گفت: به منظور اشتغالآفرینی بیشتر برای مددجویان با دو گروه کاریابان و کارفرمایان ارتباط داریم که به ازای استخدام هر مددجو کاریابان رقم 450 هزار تومان پرداخت میشود.
وی درخصوص کارفرمایان نیز اظهار کرد: برای حمایت از کارفرمایانی که با کمیته امداد همکاری میکنند تا 2 سال حق بیمه سهم کارفرما توسط کمیته امداد پرداخت خواهد شد به طوری که در سال اول هر ماه 20 درصد این رقم به کارفرما پرداخت میشود و سال دوم 10 درصد از سهم بیمه به کارفرما پرداخت میشود.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان تهران با بیان اینکه در حال حاضر 14 هزار و 700 دانشآموز و 3700 دانشجو تحت پوشش کمیته امداد استان تهران هستند و تمامی خدمات به آنها ارائه میشود گفت: اداره حقوقی کمیته امداد امام خمینی (ره) مسوولیت حفاظت از حقوق مددجویان را در تمامی زمینهها برعهده دارد و هر زمانی که احساس کنیم که حق مددجو تضعیف شده است واحدهای حقوقی به آن محل وارد و پرونده را بررسی خواهند کرد.
ولیئی درخصوص بیمه زنان سرپرست خانوار نیز اظهار کرد: سالی که هدفمندی یارانهها آغاز شد، رقمی برای بیمه زنان سرپرست خانوار تا 50 سال در اختیار کمیته امداد گذاشته شد و در آن سال توانستیم 9556 مورد از زنان سرپرست خانوار واجد شرایط را تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دهیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر کماکان حق بیمه این زنان به سازمان تامین اجتماعی پرداخت میشود، به طوری که در 10 ماهه سال جاری، 5 میلیارد و 398 میلیون تومان به سازمان تامین اجتماعی استان تهران تحت عنوان حق بیمه 9556 زن سرپرست خانوار واریز شده است.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان تهران ادامه داد: در بخشنامه این طرح بیمه زنان سرپرست خانوار 45 تا 50 سال اولویت بود که در حال حاضر در این گروه سنی پشت نوبتی نداریم و اولویت دوم نیز برای زنان سرپرست خانوار در گروه سنی 40 تا 45 سال بوده که بخشی از آنان را نیز تحت پوشش قرار دادهایم؛ در حال حاضر آن دسته از زنان سرپرست خانواری که نسبت به عدم بیمه شدنشان معترض هستند، کسانی هستند که تحت پوشش کمیته امداد نبوده و امداد در قبال آنها وظیفهای ندارد.
به گزارش ایسنا، ولیئی در ادامه گفت: در 10 ماهه امسال حدود 20 میلیارد تومان بابت اسناد بیماران بستری و سرپایی به تحت پوششان پرداخت و حدود 2 میلیارد تومان نیز از سرفصلهای بیمه مکمل برای افرادی که تحت پوشش بیمه پایه کمیته امداد نبودهاند، پرداخت شده است.
وی در این خصوص تصریح کرد: با وجود آنکه تمام مددجویان ساکن در شهرها و روستاهای کمتر از 20 هزار نفر به علت پوشش سراسری بیمه سلامت از پوشش بیمه کمیته امداد خارج شدهاند اما با این حال برخی از مددجویانی که امکان پرداخت هزینههای درمانی خود را نداشتهاند، توسط کمیته امداد مورد حمایت قرار گرفتهاند.
شناسایی 900 کودک زیر 6 سال دارای سوءتغذیه در استان تهران
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان تهران در ادامه به طرح کودکان دارای سوءتغذیه نیز اشاره کرد و گفت: در 10 ماهه نخست سال جاری با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی 900 نفر از کودکان زیر 6 سال دارای سوءتغذیه استان تهران شناسایی و با اعتبار 518 میلیون تومان مورد حمایت قرار گرفتهاند.
ولیئی درخصوص طرحهای غربالگری سلامت نیز عنوان کرد: در 10 ماهه نخست سال جاری 1000 خانوار درخصوص سرطان پروستات مردان و 650 خانوار درخصوص سرطان سینه خانمها و دهانه رحم مورد غربالگری قرار گرفتهاند.
وی درخصوص عیدی مددجویان نیز اظهار کرد: عیدی مددجویان برابر با یک ماه مستمری خانواده است؛ در 10 ماهه نخست سال جاری 43 میلیارد تومان رقم کلی مستمری مددجویان استان تهران بوده که این رقم برای خانوادههای یک نفره 53 هزار تومان، 2 نفره 60، 3 نفره 72، 4 نفره 82 و 5 نفره 100 هزار تومان است.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان تهران درخصوص نحوه خروج مددجویان از چرخه حمایتگری نیز اظهار کرد: مددجویان براثر عواملی چون اشتغال و خودکفایی، ازدواج، فارغالتحصیلی و فوت از چرخه حمایتگری امداد خارج میشوند که در 10 ماهه نخست سال جاری 10 درصد از مددجویان حدود 7000 نفر از چرخه حمایتگری خارج و به همان نسبت نیز وارد چرخه حمایت شدهاند.
ولیئی درخصوص جشن نیکوکاری سال جاری نیز اظهار کرد: شعار جشن نیکوکاری امسال «بهار همدلی، شکوه مهربانی و جشن نیکوکاری» است.
این جشن از چهارشنبه 12 اسفندماه با به صدا در آوردن زنگ نیکوکاری در مدارس آغاز و 14 اسفندماه مصادف با سالروز تاسیس این نهاد، پایان مییابد.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان تهران به تصریح برنامههای 3 روز جشن نیکوکاری پرداخت و گفت: در سال جاری با بررسیهای صورت گرفته تعداد پایگاهها را کمتر و کیفیت آنها را افزایش دادهایم به طوری که 459 پایگاه در سراسر استان تهران ایجاد شده که کار جمعآوری کمکهای نقدی و غیرنقدی مردم نیکوکار را برعهده دارند.
ولیئی ادامه داد: حدود 340 مدرسه در امر جمعآوری کمکهای نیکوکاری به کمیته امداد کمک میکنند که البته آنها جزو پایگاههای این نهاد به حساب نمیآیند.
وی ادامه داد: در حال حاضر قلک و پاکت در اختیار تمامی مدارس کشور قرار گرفته است و روز 13 اسفندماه نیز به طور سراسری در مدارس برگزار و دانشآموزان میتوانند پاکتهای خود را جهت کمک به نیازمندان به مدرسه یا پایگاههای کمیته امداد اهداء کنند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان تهران افزود: مدارس این اجازه را دارند که کمکهای جمعآوری شده را میان نیازمندان شناسایی شده و همچنین دانشآموزان نیازمند خود توزیع کنند.
ولیئی افزود: همچنین افراد میتوانند کمکهای خود را به حساب جاری جام بانک ملت به شماره 7355 واریز و یا از طریق شمارهگیری 7355 از طریق سامانه تلفنی نسبت به پرداخت کمکهای نقدی خود اقدام کنند.
وی افزود: همچنین در شهر تهران جشن نیکوکاری به طور مستقیم توسط شبکههای 2، 3 و قرآن صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران با استقرار در 3 مرکز باغموزه قصر، پارک دانشجو و میدان شهرری پخش خواهد شد.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان تهران ادامه داد: تمامی حامیان حوزه اکرام ایتام و محسنین نیز با حضور در مراکز کمیته امداد سراسر کشور کمکهای خود را برای جشن نیکوکاری ارائه خواهند داد که در حال حاضر 53 هزار نفر خیر در طرح محسنین و 55 هزار نفر در طرح اکرام ایتام استان تهران حضور دارند.
ولیئی به رقم مشارکت خیرین در حوزه اکرام ایتام و محسنین در 10 ماهه نخست سال جاری اشاره کرد و گفت: در 10 ماهه نخست سال جاری حدود 20 میلیارد تومان از محل اکرام ایتام و 15 میلیارد تومان از محل اکرام محسنین جمعآوری شده است.
وی همچنین به اعزام 120 زن سرپرست خانوار استان تهران در 14 اسفندماه، به مناسبت سالروز تاسیس کمیته امداد به مشهد مقدس اشاره کرد و گفت: همچنین به مناسبت سالروز تاسیس کمیته امداد از 14 تا 22 اسفندماه 60 غرفه، در قالب نمایشگاه عرضه توانمندیهای مددجویان در زیرگذر متروی ولیعصر به کمک متروی تهران برگزار خواهد شد.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان تهران همچنین خبر داد: در سالهای گذشته در تقاطع صیاد و پاسداران نمایشگاه نوروزیای ویژه مددجویان کمیته امداد برگزار میشد که در سال جاری این نمایشگاه برگزار نخواهد شد.
ولیئی ادامه داد: در سال جاری با فروشگاه اتکا قرارداد بسته و حدود 4 میلیارد تومان بن کارت برای توزیع میان مددجویان استان تهران دریافت کردهایم که این بنکارتها از 8 اسفندماه فعال و توزیع آن میان مددجویان آغاز شده است و آنها میتوانند از این تاریخ تا 30 فروردین سال 95 با مراجعه به فروشگاههای اتکا از آن بهرهمند شوند.
وی ادامه داد: تمام رقم هزینه شده برای تامین این بنکارتها از محل مشارکتهای مردمی و خیرین تامین شده است و ریالی از آن منابع دولتی نیست. مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان تهران در پایان از راهاندازی سامانه «سیستم آنی پرداخت نیکوکاری» از امروز خبر داد و گفت: نیکوکاران میتوانند از امروز با شمارهگیری *8877* بر روی تمامی سیمکارتهای اعتباری و دائمی همراه اول و ایرانسل نسبت به پرداخت کمکهای نقدی خود اقدام کنند.
انتهای پیام