آغاز برنامه مداخله بهنگام در آسیبها
رئس سازمان بهزیستی کشور گفت: برنامه مداخله بهنگام که به مجلس نیز ارائه شده شامل راهاندازی خطوط مشاوره میشود تا افرادی که دچار بحران، اضطراب و عدم آرامش هستند و برخی از آسیبها مثل اعتیاد را دارند، کنترل شوند.
وی ادامه داد: بیهدفی فاصله گرفتن از آموزههای دینی و اخلاقی، طرد زندگی اجتماعی و ... موجب شده برخی آسیبها مثل اعتیاد،طلاق افزایش یابد که البته روندی جهانی اما چون ما از آموزههای دینی برخورداریم باید آن را کنترل کنیم.
بندپی با اشاره به سه برنامهای که بهزیستی به مجلس داده است گفت:برنامه اول پیشگیری از معلولیتها، طلاق، آموزههای زندگی و اجباری شدن ژنتیک بوده که تا کنون موفق بودهایم برنامه دوم مداخله به هنگام که مرکز مشاوره در این برنامه جای دارد و سومین طرح استفاده از ظرفیت مردمنهاد است که امیدواریم موفق باشیم.
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: در مداخلات بهنگام افرادی که دچار بحران،اضطراب، عدم آرامش میشوند نیاز به مشاوره دارند که خط مشاوره تلفنی «1480» در این راستا ایجاد شده است.
وی افزود: ما در گذشته فضای استانداردی برای مشاوره نداشتیم افراد پشت خط میماندند و نمیتوانستیم به خوبی خدمات ارائه دهیم به همین دلیل رئیسجمهور دستور داد خدمات مشاوره مورد حمایت قرار گیرد.
محسنی بندپی گفت:باید بر اساس رصد آسیبها جلو برویم، استانداردسازی و تقویت برنامه پیشگیری در اولویتها است این در حالی است که در برنامه ششم توسعه برخلاف برنامههای قبلی به بهزیستی توجه بیشتری شده است.
وی گفت:امیدواریم خدمات مشاوره نیز در قالب مشاغل سخت تعریف شود چرا که مشاوران بار مسائل افراد را به همراه دارند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: در سیستان و بلوچستان روی 150 کودک زیر 17 سال که دچار اعتیاد بوده و والدین معتاد داشتهاند تحقیق شد و نشان داد 9.3 درصد مادران معتاد و 3.7 درصد پدران معتاد داشتهاند. این امر نشاندهنده 3 برابری اعتیاد در مادران بوده است بنابر این بدون رصد آسیبها پیشبینی و پیشگیری راه به جایی نخواهیم برد.
وی گفت: در برنامه ششم توسعه و در بند 90 پیشگیری از معلولیتها و در بند 95 برای کاهش طلاق پیشگیری و پذیرش کودکان خیابانی بسته خدمات جامع پیشگیری از اعتیاد، درمان و حمایت از آنها جزو وظایف بهزیستی قلمداد شده که امیدواریم با همکاری NGOها آن را محقق کنیم.