شمانیوز
شما نیوز

انرژی پاک، هدیه بزرگان فناوری به جهان

گرمایش کره زمین و تغییرات آب و هوایی، یکی ازموضوع‌هایی است که در جهان در کانون توجه قرار دارد و علاوه بر فعالان محیط زیست که دغدغه زیادی در این زمینه دارند، حالا دیگر موضوع گرمایش زمین و سوخت‌های فسیلی رنگ سیاسی نیز به خود گرفته است.

گرمایش کره زمین و تغییرات آب و هوایی، یکی ازموضوع‌هایی است که در جهان در کانون توجه قرار دارد و علاوه بر فعالان محیط زیست که دغدغه زیادی در این زمینه دارند، حالا دیگر موضوع گرمایش زمین و سوخت‌های فسیلی رنگ سیاسی نیز به خود گرفته است.
نمونه آن نیز خروج دونالد ترامپ رئیس جمهوری امریکا از توافق پاریس است؛ موضوعی که البته فعالان عرصه محیط زیست نسبت به آن اعتراض زیادی داشتند و غول‌های فناوری جهان که عمدتاً در «سیلیکون ولی» امریکا حضور دارند و مدت‌هاست برنامه‌های زیادی برای مقابله با گرمایش کره زمین داشته‌اند نیز با وجود اعلام خروج امریکا از این معاهده پاریس، همچنان طرح‌های در دست اقدام خود را اجرا کرده و طرح‌های جدیدی نیز کلید زده‌اند.
انرژی پاک، هدیه بزرگان فناوری به جهان
انرژی‌های نوین «اپل» در 23 کشور جهان برای مقابله با گرمایش کره زمین، تاکنون 123 کمپانی بزرگ جهان در تعهدی به نام RE100 شرکت کرده و متعهد شده‌اند که تا چند سال آینده، به طور صددرصد از انرژی‌های نوین و پاک استفاده کنند. گفتنی است که در میان این کمپانی‌ها نام غول‌های تکنولوژی ازجمله اپل، گوگل و مایکروسافت و فیس بوک و نیزAdobe کمپانی چندملیتی نرم افزاری واقع در امریکا و همچنین HPدیده می‌شود. به‌عنوان مثال اپل که با آیفون، ‌آی پد، مک و ساعت اپل و تلویزیون اپل یکی از پیشتازان ابتکار و نوآوری در جهان محسوب می‌شود اکنون در 23کشور جهان از انرژی‌های پاک استفاده می‌کند و 96درصد از مصرف الکتریسیته این کمپانی در این کشورها از منابع انرژی تجدیدپذیر حاصل شده و البته اپل متعهد شده است که پا را از این نیز فراتر گذاشته و این رقم را به صد درصد برساند. اپل همچنین متعهد شده که به کمپانی‌های همکار خود کمک کند تا آنها هم با استفاده از انرژی‌های پاک، میزان گازهای گلخانه‌ای خود را کاهش دهند و به این ترتیب این کمپانی‌ها تا سال 2020 بیش از 4گیگاوات انرژی پاک را در سراسر جهان تولید کنند. انتشار گازهای گلخانه‌ای در حد صفر یکی دیگر از غول‌های فناوری که برای محیط زیست تاکنون گام‌های بلندی برداشته، فیس بوک است. این شبکه اجتماعی که در سال 2004 پایه‌گذاری شد هدف خود را ایجاد جهان متصل به اینترنت دانسته و عنوان کرده بود که می‌خواهد در دورافتاده‌ترین نقاط جهان نیز اینترنت را در دسترس مردم قرار دهد. این کمپانی که برای تحقق این هدف تاکنون گام‌های بزرگی برداشته حالا هم در راستای اهداف اجلاس پاریس و مقابله با گرمایش کره‌زمین، متعهد شده است که این ارتباط اینترنتی را با حداقل تولید گاز گلخانه‌ای ایجاد کند. فیس بوک هدف‌گذاری کرده است که تا پایان سال 2018 تولید انرژی‌های نوین را تا 50درصد افزایش دهد و درنهایت نیز میزان این انرژی‌ها را به صد درصد برساند.
انرژی پاک، هدیه بزرگان فناوری به جهان
گوگل این غول دنیای فناوری هم که در اطلاع‌رسانی به مرد جهان با موتور جست و جوی خود نقشی عمده ایفا می‌کند و تبلیغات را نیز در کنار آن انجام می‌دهد، به عرصه انرژی‌های پاک وارد شده است. گوگل که یکی از برندهای مهم تکنولوژی در جهان محسوب می‌شود نیز در کنار سایر غول‌های فناوری جهان، متعهد شده است که در تولید انرژی الکتریسیته مورد نیاز این شرکت و شعبه‌های مرتبط با آن و نیز مراکز تحقیقاتی و...، به انرژی‌های پاک و نوین روی بیاورد و سوخت‌های فسیلی را بتدریج حذف کند هرچند هنوز زمان خاصی برای رسیدن به این هدف مشخص نکرده است. یکی دیگر از کمپانی‌های فعال در عرصه فناوری که دغدغه محیط زیست و حفاظت از آن را دارد، مایکروسافت است. این کمپانی از سال 2014 تلاش خود را برای کاهش گازهای گلخانه‌ای آغاز کرد و همه تلاش خود را به کار گرفت که با کمتر کردن میزان استفاده از سوخت‌های فسیلی، میزان این گازها را در پروژه‌های تحقیقاتی، دیتاسنترها و برنامه‌های مختلف به صفر برساند هرچند هنوز این هدف به طور کامل محقق نشده ولی مایکروسافت گام‌های بزرگی برداشته است. eBay نیز که یک کمپانی تجارت الکترونیک چندملیتی است و میلیون‌ها خریدار و فروشنده را در سراسر جهان به یکدیگر متصل می‌کند، به‌دنبال کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی و جایگزینی آن با انرژی‌های نوین و پاک تا سال 2025 است. طبق هدف‌گذاری این کمپانی، قرار است eBayبرای تأمین الکتریسیته مورد نیاز دیتاسنترها و دفاتر خود از انرژی‌های نوین بهره بگیرد. کمپانی نرم افزاریAdobe نیز یکی دیگر از شرکت‌های فناوری است که متعهد شده تا سال 2035، میزان استفاده از سوخت‌های فسیلی را به صفر برساند و آنها را با انرژی‌های نوین ازجمله باد و خورشیدی جایگزین کند. این کمپانی، جایگزینی سوخت‌های فسیلی را یکی از 5 هدف بزرگ خود برای یک آینده پایدار می‌داند. T-Mobile نیز یک کمپانی فناوری امریکایی است که با وجود مخالفت ترامپ، در مسیر مقابله با گرمایش کره زمین گام برداشته و متعهد شده است که تا سال 2021 به طور صد درصد از انرژی نوین استفاده کند و دیگر اثری از سوخت‌های فسیلی نباشد. از دیگر شرکت‌های فناوری که در این طرح گام گذاشته و همه تلاش خود را در راستای تحقق اهداف اجلاس پاریس به کار گرفته‌اند می‌توان به کمپانی‌های مخابراتی ازجمله BT, KPN, Proximus و نیز Telefonica اشاره کرد. این شرکت‌های ارتباطی و مخابراتی که در جمع 123 شرکت طرفدار محیط زیست جای گرفته‌اند، قرار است از انرژی‌های باد و خورشیدی نهایت استفاده را ببرند. 50هزار خانه خورشیدی در استرالیا «ایلان ماسک» یکی از میلیاردرهای امریکایی که تاکنون در زمینه فناوری دوستدار محیط زیست تلاش گسترده‌ای داشته و مالک شرکت خودروسازی تسلا و تولیدکننده خودروهای برقی و قطعات موردنیاز ترن‌های برقی است نیز تاکنون برای افزایش استفاده از انرژی‌های نوین تلاش‌های گسترده‌ای داشته است. این میلیاردر امریکایی این بار تصمیم گرفته در تولید انرژی خورشیدی در استرالیا گام‌های بزرگی بردارد. قرار است تسلا و استرالیا با همکاری یکدیگر 50هزار خانه را به کمپانی تولید انرژی خورشیدی تبدیل کنند.
انرژی پاک، هدیه بزرگان فناوری به جهان
رویترز در گزارش خود نوشت: با کمک پنل‌های خورشیدی تسلا و باتری‌های Powerwall، در جنوب استرالیا شبکه‌ای از هزاران خانه متصل به انرژی خورشیدی ایجاد خواهد شد. فازهای ابتدایی این کمپانی تولید انرژی در حال اجراست و درنهایت قرار است این رقم در عرض 4سال تا 50هزار خانه گسترش یابد و به این ترتیب بزرگ‌ترین کارخانه تولید انرژی جهان ایجاد شود. جالب اینجاست که با وجود پیشتاز بودن استرالیا در زمینه گاز و زغال سنگ در جهان، این کشور در حال تغییری بزرگ است و به مرور زمان، کارخانه‌هایی که با این سوخت‌ها کار می‌کنند را می‌بندد تا آینده‌ای با انرژی‌های نوین و پاک را برای نسل‌های بعدی به ارمغان بیاورد. درواقع هر یک از این کارخانه‌های تولید انرژی خورشیدی (خانه‌های جنوب استرالیا) می‌توانند تا 250 مگاوات انرژی خورشیدی تولید کنند. «ایلان ماسک» درباره این کارخانه تولید انرژی گفت: کارخانه تولید انرژی ما به این معناست که در جهان پیشتاز انرژی خورشیدی می‌شویم و به خانوارها کمک خواهیم کرد تا دسترسی ساده‌تری به تأمین این انرژی پاک زیستی داشته باشند. گفتنی است که این پنل‌های خورشیدی و باتری‌ها هیچ هزینه‌ای برای خانوارها ندارد و این طرح از محل بودجه چند میلیون دلاری و وام «بنیاد انرژی‌های نوین» و نیز فروش انرژی مازاد خانه‌ها تأمین مالی خواهد شد. دولت استرالیا یک سایت برای ثبت‌نام اعلام کرده که علاقه مندان می‌توانند با مراجعه به آن، اطلاعات خود را ثبت کنند و درعمل به این برنامه نوین انرژی بپیوندند. کارشناسان علاوه بر تولید انرژی‌های پاک به موضوع دیگری نیز اشاره دارند و عنوان کرده‌اند که این برنامه می‌تواند امنیت شبکه‌های انرژی را نیز تضمین کند ضمن اینکه علاقه مندان می‌توانند بر هزینه انرژی خود کنترل داشته باشند. پنل‌های خورشیدی که قرار است بر پشت بام خانه‌های جنوب استرالیا نصب شود به کاربران کمک می‌کند تا علاوه بر استفاده از انرژی خورشیدی و کاهش فوق‌العاده میزان هزینه‌های مربوط به انرژی، بخشی را نیز به فروش برسانند و درواقع به نوعی درآمدزایی هم برای این خانوارها تبدیل خواهد شد. گفتنی است که بعد از استرالیا نیز آفریقای جنوبی از این طرح به‌عنوان راهی برای کاهش استفاده از انرژی‌های فسیلی مورد توجه تسلا قرار خواهد گرفت.
آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی