گردهمایی فعالان عرصه گیاهان دارویی کشور
چهارمین دوره جشنواره گیاهان دارویی، فراوردههای طبیعی و طب ایرانی (سنتی) به همت ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی امسال ۲۱ تا ۲۴ آبان ماه ۹۷ در مصلی بزرگ امام خمینی (ره) تهران برگزار خواهد شد.
به گزارش شمانیوز، مشاور ترویج و توسعه نوآوریهای علمی در تولید و عرضه فرآوردههای طبیعی و غذای سازمان غذا و دارو، تأسیس ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی توسط معاونت علمی را اقدامی در راستای همسویی ارگانهای مختلف مرتبط با عرصه گیاهان دارویی کشور عنوان کرد و گفت: هماکنون این ستاد با برگزاری جشنواره و نمایشگاه گیاهان دارویی، فرآوردههای طبیعی و طب ایرانی (سنتی) توانسته تمامی فعالان و مخاطبان این عرصه را یکجا گردهم آورد.
امیرحسین جمشیدی مشاور ترویج و توسعه نوآوریهای علمی در تولید و عرضه فرآوردههای طبیعی و غذای نوزادان، در راستای سیاستگذاری گیاهان دارویی کشور گفت: گیاهان دارویی و داروهای طبیعی مبحثی نیست که در حیطه یک وزارت خانه و یا سازمان و یا ارگان بگنجد. وزارت خانههای مختلف و گروههای زیادی با این موضوع در ارتباط هستند. بهعنوان مثال در تولید دانش دارویی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هم درگیر است. در صنعتی کردن آن وزارت صنعت، معدن و تجارت درگیر است. در کل ساختار آن وزارت بهداشت درگیر میشود و در تهیه مواد اولیه و تولید آن وزارت جهاد کشاورزی و باقی ارگانها مانند محیطزیست درگیر خواهند شد. وی ادامه داد: به علت درگیری ارگانها و سازمانهای مختلف با مقوله گیاهان دارویی، در سالهای گذشته حرکت همسو وجود نداشت و تفکیک وظایف صورت نگرفته بود. تا اینکه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی را ایجاد کرد. پسازآن در شورای این ستاد ماهیانه و حتی چند هفتهای جلسات مختلفی تعیین میشود تا تمامی سازمانهای درگیر سیاستهای واحدی را دنبال کنند. جمشیدی فعالیتهای ستاد توسعه
فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی را منجر به صنعتیتر شدن عرصه گیاهان دارویی کشور دانست و گفت: در جلسات شورا این ستاد مشخص میشود که هر ارگان و گروهی چهکاری را دنبال کند. تشدد و تداخل کاری صورت نمیگیرد و در این میان کارهای جدید هم تعیین خواهد شد. همچنین برای اقدامات بدون متولی نیز متولی مشخص تعیین میشود. وی حرکت در راستای برنامه عملیاتی را علاوه بر عدم تداخل سیستمی اقدامی دانست که میتوان بهمرور زمان به بازرسی و بررسی اقدامات صورت گرفته پرداخت. همچنین با برگزاری دوسالانه جشنواره گیاهان دارویی، فرآوردههای طبیعی و طب ایرانی (سنتی) تمامی گروههای فعال در این عرصه را تحت لوای واحد در یکجا جمع میکند. این عضو شورای ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی، معتقد است جشنواره گیاهان دارویی، فرآوردههای طبیعی و طب ایرانی (سنتی) شرایطی را ایجاد میکند که بضاعت کشور نمایان شود. در این رویداد گروههای مختلف با هرآنچه در چنته دارند حضور پیدا میکنند. وی توضیح داد: در جشنواره و نمایشگاههای مختلف از شرکتکنندگان هزینههایی بعضاً سرسام آور میگیرند، همین موجب میشود تا شرکتهایی که کوچک و در
ابتدای راه هستند و توان پرداخت هزینه را ندارند نتوانند در آن شرکت کنند و به معرفی خود و توانمندی هایشان بپردازند. این در حالی است که در جشنواره گیاهان دارویی، فرآوردههای طبیعی و طب ایرانی (سنتی) بدون دریافت هزینه تلاش میشود تا تمامی گروههای فعال حضور به هم رسانند. جمشیدی این رویداد را محیطی برای برآورد استعدادهای موجود در کشور عنوان کرد و افزود: مراجعهکنندگان این رویداد زیاد و از گروههای متفاوتی هستند. همچنین گروههای بازدیدکننده هم اعم از افراد متخصص و عادی حضور پیدا میکنند و گروههای هدف گسترده است. میتوان گفت: مخاطبان با حضور در این نمایشگاه بهطور حتم چیزی را که به دنبالش آمدهاند نیز پیدا میکنند. مشاور ترویج و توسعه نوآوریهای علمی در تولید و عرضه فرآوردههای طبیعی و غذای نوزادان گفت: داروهای طبیعی، صنایع غذایی، بسته بندی گیاهان دارویی، داروهای دامپزشکی، آرایشی بهداشتی، خوراکی و آشامیدنیهایی که در آنها از گیاهان دارویی استفاده شده است و صنایع وابسته آنها، همه در این رویداد دیده میشود. تنوعی که به سمت تنوع بازدیدکنندگان میرود و هرروز نیز تعداد آن بیشتر میشود.
در همین راستا و بهمنظور فرهنگسازی درراه حمایت از سرمایههای مادی و معنوی داخلی و زیرساختهای بومی در راستای خوداتکایی، اشتغالزایی و بهرهمندی حداکثری از توان داخلی در بخش گیاهان دارویی و طب سنتی جشنواره گیاهان دارویی، فراوردههای طبیعی و طب ایرانی (سنتی) به همت ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی برگزار میشود. چهارمین دوره این رویداد امسال ۲۱ تا ۲۴ آبان ماه ۹۷ در مصلی بزرگ امام خمینی (ره) تهران برگزار خواهد شد.