'برایان تریسی' برای چه به تهران میآید؟
شبکه مردمی اطلاع رسانی(شما نیوز):حضور نویسنده آثاری چون «قورباغه ات را قورت بده» در یک همایش مدیریتی در تهران، موجب واکنش برخی صاحب نظران و منتقدان نظام سرمایه داری و عرفان های نوظهور شده است
شبکه مردمی اطلاع رسانی(شما نیوز): برایان تریسی (Brian Tracy) خالق اثر معروف «قورباغه را قورت بده» قرار است، در همایشی تحت عنوان «مدیریت به سبک برایان تریسی» در روزهای 21-22 مهر ماه با حضور بیش از 1700 مدیر برجسته کشور در مراکز همایشهای بینالمللی صدا و سیما کارگاه آموزشی خود را با موضوعیت باورها و ارزشها برگزار کند.
وی حدود 30 کتاب تألیف کرده است که تعدادی از آنها به 12 زبان ترجمه شده است، برنامههای آموزشی سمعی و بصری وی در سراسر جهان برای آموزش مدیران، فروشندگان، موفقیت شخصی و مدیریت زمان استفاده میشود.
یکی از قانونهایی که تریسی مطرح میکند، «قانون انگیزه» است که بیان میدارد: هر چه میگویید یا انجام میدهید، از تمایلات درونی، خواستهها و غرایز شما سرچشمه میگیرد، این کار ممکن است به صورت خودآگاه یا ناخودآگاه انجام شود.
با این حال برخی کارشناسان داخلی معتقدند متون تریسی اندیشههای سکولار غرب را تبلیغ میکند. آنها معتقدند اندیشههای تریسی انسانمحور است و در قوانینش برای زندگی بهتر و ثروتاندوزی، جایگاهی برای خداوند وجود ندارد.
* اشاعه ارزشهای نظام سرمایهداری در آثار برایان تریسی
حجتالاسلام حمیدرضا مظاهری سیف، رییس مؤسسه علمی فرهنگی «بهداشت معنوی» معتقد است: مباحث تریسی عمدتاً در زمینه مدیریت فروش، مدیریت مالی، مدیریت زمان و موفقیتهای اقتصادی است که اهدافی نظیر افزایش بهرهوری، افزایش بازدهی سازمانهای بزرگ و کوچک حتی زندگی فردی را در بر میگیرد.
این کارشناس ارشد عرفانهای نوظهور با بیان اینکه در افکار برایان تریسی ارزشهای نظام سرمایهداری بسیار مهم است، ابراز میدارد: در این دیدگاه پول و ثروت هدف نهایی انسان میشود، به طوری که در تمام تکنیکها و برنامههای آموزش تریسی بالاترین ارزش زندگی خوشبختی، کمال و سعادت انسان به این پول و ثروت بر میگردد. برای مثال برایان تریسی میگوید: «شما آن سرمایه اصلی که دارید از دست میدهید زمان و عمر شماست، در مقابلش باید بهترین چیز را به دست آورید که ارزشش را داشته باشد و آن پول و ثروت بیشتر است.» این مبانی، نظام ارزشی را عوض میکند و انسانها را از فضیلتهای اخلاقی به سوی مادیگرایی و دنیوی شدن پیش میبرد.
*جامعهای که عالیترین ارزش آن پول شود به اجتماع گرگها تبدیل میشود
وی با اشاره به اینکه ممکن است در نگاه اول گفته شود که تریسی موفقیت مالی را مطرح میکند، ادامه میدهد: ولی وقتی در لایههای عمیقتر بحثهای تریسی وارد میشوید، متوجه میشوید آموزشهای وی به سمت و سویی میرود که عالیترین ارزش زندگی را پول و لذت و خوشی دنیوی معرفی میکند، این ایده خیلی فسادآور است، اگر چه ممکن است به طور مستقیم فساد در آن نباشد، اما شما جامعهای را فرض کنید که مردم آن جامعه عالیترین ارزششان پول باشد، چنین جامعهای به اجتماع گرگها تبدیل خواهد شد!
*لزوم حضور منتقدین آثار تریسی در همایش «مدیریت به سبک برایان تریسی»
مظاهری سیف در پایان صحبتهایش درخواستی را مطرح میکند که در خور توجه است، وی حضور کارشناسان مؤسسه بهداشت معنوی در همایش «مدیریت به سبک برایان تریسی» را خواستار میشود تا آنها هم بتوانند نظرشان را به مخاطبان برایان ترسی برسانند و در نهایت مردم با آگاهی کامل دست به انتخاب بزنند.
* طرح مباحث تریسی برای مخاطب مسلمان، استرس ذهنی ایجاد میکند
سید کاظم موسوی رئیس موسسه مطالعاتی روشنگر و مدیر مسئول نشریه شفافیت نیز معتقد است: افکار تریسی مبتنی بر خلق خویشتن است و اهل دانش میدانند که این ایده بر اساس مکتب فلسفی اگزیستانس پدید آمده، مکتبی که دیگر در جهان معاصر جایگاهی ندارد، افکار تریسی برخاسته از مسیحیت مدرن است که هیچ تناسبی با فرهنگ اصیل اسلامی ندارد، طرح اینگونه مباحث برای مخاطب مسلمان، تضادهای درونی و استرسهای ذهنی ایجاد میکند.
مدیر مسئول نشریه شفافیت با هشدار نسبت به برگزاری چنین همایشی در کشور، خاطرنشان میکند: شرکت در این گونه همایشها گرچه موجب هیجانات آنی میشود، اما بعد از گذشت تنها یک هفته و روبهرو شدن با واقعیات جامعه، تمامی آن ایدهها به تاریکی میروند و مخاطب میماند و پول از دست رفته!
* اندیشههای برایان تریسی تسهیل کننده نفوذ افکار فرقههای گوناگون است
وی ادامه میدهد: اندیشههای برایان تریسی تسهیل کننده نفوذ افکار فرقههای گوناگونی است که در جامعه رواج پیدا کرده و یا میکنند که نمونههای آن را میتوان در عرفانهای نوظهور به خوبی ملاحظه کرد، به راستی کسانی چون برایان تریسی، جان گری، اسپنسر جانسون و آنتونی رابینز که مدعی مصلح بشریت هستند، چگونه توانستهاند جامعه غربی را به آرامش برسانند که امروز کشور ما را مورد هدف قرار دادهاند؟