شمانیوز
شما نیوز

جزئیات حادثه در پالایشگاه لاوان

شبکه مردمی اطلاع رسانی(شمانیوز): شرکت پالایش نفت لاوان در اطلاعیه ای با اشاره به مهار آتش سوزی جزئی در کمپرسور گردشی واحد تصفیه فرآورده های میان تقطیر پالایشگاه لاوان، اعلام کرد: این حادثه هیچ گونه صدمه جانی نداشته است و عملیات تولید بدون وقفه ادامه دارد.

به گزارش خبرنگار شبکه مردمی اطلاع رسانی(شمانیوز):

به نقل از روابط عمومی شرکت پالایش نفت لاوان، حدود ساعت ٢� روز چهارشنبه (١٤ بهمن ماه) متعاقب بروز نقص فنی در کمپرسور گردشی واحد تصفیه فرآورده های میان تقطیر شرکت پالایش نفت لاوان که از جمله واحدهای تازه احداث شده این شرکت است، به دلیل وقوع آتش سوزی جزیی بلافاصله واحد از سرویس خارج شد که پس از بررسیهای اولیه و ارزیابیهای فنی، اقدامهای لازم برای راه اندازی دوباره واحد در دست انجام است.

شایان یادآوری است که این واحد عملیاتی از یک ماه پیش به صورت آزمایشی در سرویس بوده است.

بروز این مشکل عملیاتی، هیچگونه آسیب یا صدمه جانی در پی نداشته و خسارت مالی نیز بسیار جزئی برآورد شده است، همچنین هیچگونه وقفه ای در روند عملیات تولید پالایشگاه رخ نداده است.

وزارت نفت هم اعلام کرد: آتش سوزی جزئی در یکی از کمپرسورهای واحد تصفیه گازوئیل پالایشگاه نفت لاوان در کمتر از هفت دقیقه مهار شد و این کمپرسور ظرف 10 روز آینده دوباره به مدار تولید باز می گردد.

پالایشگاه لاوان شامگاه چهارشنبه (١٤ بهمن ماه) به دلیل نقص فنی در یکی از کمپرسورهای واحد بهبود کیفیت گازوئیل که در مرحله پیش راه اندازی بوده است، با یک آتش سوزی جزئی روبرو شد که با هوشیاری واحدهای ایمنی و آتش نشانی، این آتش سوزی جزئی در طول هفت دقیقه مهار شد.

به گفته شاهدان عینی، آتش سوزی در پالایشگاه لاوان در محوطه ای کوچک رخ داده و با توجه به مهار فوری آن هیچ گونه آسیبی به واحد تولید فرآورده نفتی نرسیده است.

بر اساس این گزارش، همه واحدهای پالایشگاه لاوان هم اکنون بدون هیچ گونه مشکلی در مدار تولید قرار دارند و کمپرسور آسیب دیده طی 10 روز آینده دوباره وارد مدار تولید می شود.

کمپرسور آسیب دیده در واحد بهبود کیفیت گازوئیل پالایشگاه لاوان در مرحله پیش راه اندازی بوده، بنابراین وقوع این حادثه جزئی در این بخش، دیگر بخشها را تحت تاثیر قرار نمی دهد و هیچ گونه کاهش تولید گازوئیل صورت نگرفته است.

گزارش خبرنگار تسنیم حاکی استی، در حالی که قرار بود امروز از شش طرح زیر پروژه پالایشگاه لاوان بهره برداری شود، این واحد پالایشی حدود ساعت 20 شب گذشته - 14 بهمن ماه - دچار انفجار و برنامه افتتاح این پروژه ها نیز لغو شد.

نشت گاز در کمپرسور واحد 1600 موجب انفجار در پالایشگاه لاوان شده است. البته گفته می شود که مدیران پالایشگاه لاوان مشکل نشت گاز را به مدیران شرکت ملی پالاش و پخش گزارش کرده بودند اما اصرار آنها مبنی بر راه اندازی این واحد در دهه فجر منجر به بروز چنین حادثه ای شده است. تاکنون میزان خسارات جانی و مالی این حادثه مشخص نشده است.

طبق برنامه شرکت ملی پالایش و پخش قرار بود امروز، پروژه های واحد تصفیۀ هیدروژنی فرآورده های میان تقطیر، واحدتصفیۀ آب های ترش، واحد تصفیۀ گاز های ترش با آمین، واحد تولید و توزیع کاستیک و مواد شیمیایی، تأسیسات و خطوط لوله های انتقال فرآورده و تعویض سیستم کنترل توربین های گازی به بهره برداری برسد.

طرح بهبود فرآیند و بهینه سازی ظرفیت شرکت پالایش نفت لاوان طبق برنامه قرار بود در سال 1390 به پایان برسد اما این طرح علی‌رغم وعده‌های متعدد بعد از گذشت حدود هشت سال هنوز به اتمام نرسیده است.

علی‌رغم اینکه در مهرماه سال 1393 عباس کاظمی اعلام کرده بود که پیشرفت این طرح به 96 درصد رسیده است، در اواخر سال 1393 نیز پیشرفت طرح بر روی این عدد ثابت ماند و بر خلاف وعده تکمیل طرح تا پایان آن سال محقق نشد.

افزایش ظرفیت و بهبود فرآیند پالایشگاه لاوان با هدف افزایش ظرفیت پالایش نفت خام از 30 هزار بشکه به 60 هزار بشکه در روز در سال 1386 اجرایی شد.بر این اساس با اجرای این پروژه ها، تولید بنزین پالایش لاوان از 1.08 میلیون لیتر به 2.8 لیتر، گازوییل از 1.7 میلیون لیتر به 4 میلیون لیتر و گاز مایع از 30 تن به 200 تن در روز افزایش می یابد. همچنین کیفیت فرآورده‌های تولیدی این پالایشگاه به یورو4 ارتقاء خواهد یافت.

از سوی دیگر با اجرای این طرح حجم تولید نفت کوره تولیدی پالایشگاه از 37 درصد خوراک تحویلی به 20 درصد کاهش می‌یابد؛ در واقع کاهش تولید فرآورده‌های سنگین مانند نفت کوره و افزایش تولید فرآورده‌های سبک با ارزش مانند گاز مایع، بنزین ، سوخت جت و گازوییل، کاهش آلاینده‌های زیست محیطی و بهبود عملکرد اقتصادی شرکت و بهینه سازی مصرف انرژی از دیگر مزایای طرح است.

75 درصد تولید فرآورده نفتی ( بنزین، گازوییل و بخش از گاز مایع) پالایشگاه لاوان برای تامین نیاز استان‌های بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان اختصاص می‌یابد و 25 درصد از فرآورده‌ها ( نفت کوره و بخشی از گاز مایع) تولید این پالایشگاه به بندر فجیره امارات و کشورهای آسیای شرقی و پاکستان صادر می‌شود.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی