زعفران خراسان، بیرغبت به رقابت با دیگر استانها
پشتیبان فروش پیاز زعفران در استان زنجان گفت: متأسفانه زعفرانکاران خراسانجنوبی تمایل چندانی به فروش پیاز و کشت زعفران مرغوب در سایر استانها ندارند، از همینرو، پشتیبانهای کشور حمایت بایستهای دریافت نمیکنند.
پشتیبان فروش پیاز زعفران در استان زنجان گفت: متأسفانه زعفرانکاران خراسانجنوبی تمایل چندانی به فروش پیاز و کشت زعفران مرغوب در سایر استانها ندارند، از همینرو، پشتیبانهای کشور حمایت بایستهای دریافت نمیکنند.
«محسن نورمحمدی» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه زنجان، اظهار کرد: برای خرید پیاز زعفران از استان خراسانجنوبی باید با مشقت و سختی زیادی دست و پنجه نرم کنیم، چون مقدار زیادی از این پیازها در فصول کاشت به کشورهایی مثل افغانستان و پاکستان قاچاق میشود. در حالیکه اگر خراسانجنوبی فروش پیاز به همه مناطق قابل کشت کشور را حمایت میکرد، امروزه استان زنجان یکی از موفقترین مناطق در رابطه با تولید انبوه این طلای سرخ بود.
وی ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی و شورای ملی زعفران باید اهتمام خود را برای هدایت فروش پیاز این محصول بیشتر کنند. برای این منظور نیز اگر همه پشتیبانها از جانب وزارتخانه مجوز رسمی داشته و حمایت شوند بهراحتی میتوانند زمینه را برای گسترش اراضی تحت کشت فراهم کرده و موجب ارتقای رتبه ایران در تولید و صادرات زعفران شوند.
نورمحمدی تصریح کرد: کشت هر هکتار زعفران در وهله نخست به حدود 250 تا 350 میلیون ریال سرمایهگذاری نیاز دارد، اما طی هشت سال بعدی(در شرایط استاندارد) به صورت پیاپی محصول قابل برداشت داده و به تزریق اعتبار نیاز ندارد. از اینرو، اگر کسی بتواند برای تأمین سرمایه اولیه حمایت شود سود خوبی عایدش میشود. در واقع، هر هکتار زعفران در طول سال اول زراعی، 3 تا 5 برابر کشت یک هکتار گندم سوددهی دارد و این رقم در طول سال پنجم به 5 تا 7 برابر میرسد.
این پشتیبان افزود: یکی از مهمترین مشکلات زعفرانکاران استان، بهرهمند نشدن از تسهیلات بانکی در زمان مطلوب و هنگامی است که باید در خصوص برنامههای کاشت اقدام کنند. به عبارتی، متأسفانه تأخیر در ارائه تسهیلات بانکی به متقاضیان موجب شده زارعان آنطور که باید در پیشبرد اهداف خود موفق نباشند. البته این مسأله ممکن است به خاطر نبود اعتبار و سختگیری برای ارائه ضمانتنامه بانکی باشد که در هر صورت جلوی پیشرفت استان از بابت کشت زعفران را تا حد زیادی گرفته است.
وی تصریح کرد: سقف تسهیلات بانک کشاورزی برای کاشت هر هکتار زعفران 300 میلیون ریال(مناطق محروم 10 درصد و سایر مناطق 12 تا 14 درصد) است اما رقم سال آینده را قیمت پیاز در بازار تعیین میکند. این در حالی است که متأسفانه زارعان تاکنون از صندوق کارآفرینی امید استان زنجان هیچگونه حمایتی دریافت نکردهاند و بانک کشاورزی نیز طی دو سال گذشته نتوانسته بیش از چند نفر را تحت پوشش قرار دهد.
نورمحمدی یادآور شد: خوشبختانه هماکنون 300 زعفرانکار در سطح استان مشغول به فعالیتاند که حدود 85 درصد آنها خردهمالک هستند و کشت خود را در اراضی زیر 2000 مترمربع انجام میدهند. در واقع، این قشر کسانی هستند که اگر مورد حمایت بیشتری(افزایش سقف تسهیلات و تعداد سالهای تنفس) قرار گیرند بسیار موفقتر عمل میکنند. همچنین، پشتیبانها معتقدند که ارائه تسهیلات نباید نقدی بلکه بهصورت حواله خرید پیاز زعفران باشد، چون در این صورت نتیجه بهتری دارد.
انتهای پیام