مبارزه با دیابت، اولویت سال اقتصاد مقاومتی است
رئیس دانشگاه علومپزشکی استان زنجان گفت: مبارزه با دیابت، کاهش هزینههای بیماری و رنج بیماری از اولویتهای سال اقتصاد مقاومتی است.
رئیس دانشگاه علومپزشکی استان زنجان گفت: مبارزه با دیابت، کاهش هزینههای بیماری و رنج بیماری از اولویتهای سال اقتصاد مقاومتی است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه زنجان، «علیرضا بیگلری» پیش از ظهر امروز در همایش «خودمراقبتی در بیماری دیابت»، با اشاره به اینکه دیابت پرهزینهترین بیماری غددی است، عنوان کرد: این بیماری کیفیت زندگی و امید به زندگی را در افراد پایین آورده است، بهطوری که در حال حاضر 345 میلیون نفر در دنیا به این بیماری مبتلا هستند که از این تعداد در هر 10 ثانیه دو نفر به دیابت مبتلا میشوند، در هر30 ثانیه قطع عضو وجود داشته و هر 10 ثانیه یک نفر بر اثر ابتلاء به این بیماری جان خود را از دست میدهند.
وی ادامه داد: پیشبینی میشود 14 سال بعد این آمار دو برابر خواهد شد و عوارض آن بیشتر در کشورهای کمتر توسعهیافته نمود پیدا کرده است و در نتیجه میزان مرگ و میر در این کشورها روند صعودی را طی خواهد کرد و باید فکری برای این فاجعه قابل پیشگیری قرن اخیر دیابت انجام داد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه 90 درصد دیابت از نوع دوم است، تاکید کرد: بیتحرکی، مشکلات تغذیه، عدم اطلاعرسانی و آموزش صحیح، از مهمترین علل ابتلا به دیابت است؛ در این راستا، عادت ندادن ذائقه کودکان به شیرینی و شوری در طعم غذا بزرگترین خدمتی است که مادران در حق فرزنداشان میتوانند داشته باشند. همچنین در راستای پیشگیری از ابتلاء به بیماری دیابت پیادهروی روزانه 30 دقیقه در کاهش 40 درصدی ابتلا به این بیماری بسیار موثر خواهد بود.
رئیس دانشگاه علومپزشکی استان زنجان تصریح کرد: بهترین راه برای رهایی و نجات از این بیماری توجه به سبک زندگی است که در صورت عدم توجه به این موضوع باعث میشود، هزینه اداره دیابت نوع دو، 24 برابر بیشتر از پیشگیری از آن باشد و از آنجاییکه عوارض دیابت شامل 50 درصد قلب و عروق،20 درصد کلیه و 10درصد چشمی بیشتر از خود بیماری برای ما اهمیت دارد که باید تلاش کنیم تا عوارض این بیماری را کاهش دهیم.
در ادامه، رئیس هیئت مدیره انجمن دیابت استان زنجان با اشاره به اینکه دیابت یک بیماری متابولیک است که تنها مشخصه آن قند خون بالا است، اظهار کرد: در حالت عادی قندخون ناشتا باید بین 70 تا 100 باشد و در صورتیکه این عدد بین 100 تا 120 باشد، سیستم بدنی فرد، مختل محسوب شده و مشکوک به دیابت است و مهمترین علت ابتلا به دیابت افزایش قندخون بالاست که این موضوع به دلیل کاهش، عدم تولید و یا مقاومت در برابر انسولین است که باید کنترل شود.
«حسین چیتی» تاکید کرد: شایعترین علامت ابتلا به دیابت بیعلامتی آن است و مهمترین علامتی که میتواند باعث مراجعه افراد به پزشک شود پرادراری، پرخوری، پرنوشی، کاهش وزن با وجود تغذیه و اشتهای بالا، خستگی، خارش دست و پا، گزگز دست و پا و در واقع همه علائم را میتوان به این بیماری نسبت داد، چراکه دیابت در خون و رگ افراد تاثیر میگذارد و تمام اندام بدن را درگیر میکند.
وی عنوان کرد: در دیابت نوع یک، بدن به کلی انسولین تولید نمیکند و در افراد کمتر از 30 سال بیشتر رخ میدهدکه باید انسولین تزریق شود، ولی در افرادی که دارای دیابت نوع دو هستند ابتدا با ورزش و سپس با دارو و در مرحله آخر اقدام به درمان میکند و همچنین هزینه مبارزه با این بیماری بسیار بالاست بهطوریکه در سال 75 بودجهای بالغ بر 700 میلیارد ریال صرف این بیماری شد و دیابت جرو چهار بیماری بزرگ در دنیا است که موجب مرگ و میر میشود.
همچنین رئیس مرکز بهداشت استان زنجان با بیان اینکه فقر اطلاعاتی در حوزه کنترل دیابت یکی از بزرگترین مشکلات اساسی این قرن است، خاطرنشان کرد: ارائه یک رژیم غذایی درست برای دیابت که شامل 55 درصد کربوهیدرات،30 درصد پروتئین و 15درصد چربی باشد.
محمدرضا صائینی افزود: حوزه سلامت خصوصا در بخش روستایی در کشور تحول عظیمی داشته و تاثیر آن در استان نیز داده شده نمود عینی داشته است.
وی یادآور شد: طبق آمار اعلام شده حدود 91 درصد مردم استان میوه و سبزیجات استفاده نمیکنند و همینطور امید به زندگی در استان زنجان در بین خانمها 76 سال و در آقایان 73 سال بوده است که تلاش شده این آمار را به 80 سال ارتقا داده شود.
در ادامه، سیدحسین حسینی مدیر عامل انجمن دیابت استان، گفت: نزدیک به 1700خانواده دیابتی در استان تحت پوشش این انجمن قرار گرفتهاند و از آنجاییکه عوارض ناشی از بیماری دیابت به اقتصاد ملی کشور لطمه وراد میکند، تلاش شده است تا با اجرای طرحهای سلامت و ایجاد انجمنها سلامتی گامی برای این مشکل برداشته شود.
انتهای پیام