قیمت دلار افزایش یافت
دلار گران شد. شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه میگیرد، در معاملات امروز افزایش یافت.
به گزارش پایگاه خبری نامه نیوز: طی ماههای آینده شدت حجم نقدینگی تزریق شده توسط بانکهای مرکزی به بازار کاهش پیدا میکند که این مساله در مهار تورم و قیمت دلار تاثیر زیادی میگذارد.
هم بانک مرکزی آمریکا و هم بانک مرکزی اروپا از تصمیم خود برای پایان بخشیدن تدریجی به رویکرد فعلی که از زمان شدت گرفتن شیوع کرونا اتخاذ شد، خبر داده اند. انتظار میرود از نیمه دوم سال آینده شاهد افزایش نرخ بهره از محدوده پایین فعلی باشیم.
تلاش چین برای جهانی شدن یوان
چین به تلاشهای خود برای جهانی شدن یوان شدت بخشیده و در همین راستا، بانک مرکزی این کشور اعلام کرد در حال تلاش برای ترغیب شرکای تجاری و سرمایهگذاری این کشور برای استفاده از یوان در مبادلات دو جانبه است.
چین پیشتر قراردادی را با کشورهای عضو اتحادیه جنوب شرق اسیا به امضا رسانده بود که بر اساس آن، معافیتها و مشوقهایی برای تجارت بر حسب یوان در نظر گرفته شده بود. چین همچنین از افزایش سهم یوان از بازپرداختهای بینالمللی خبر داده است.
افزایش سریع بدهی آمریکا
افزایش سریع بدهی آمریکا، ابهاماتی را در خصوص چشمانداز آتی اقتصادی این کشور ایجاد کرده است. به ویژه آنکه دولت بایدن مجبور خواهد شد رویکرد محتاطتری در حمایت از کسب و کارهای آسیبدیده از کرونا اتخاذ کند.
کسری بودجه دولت آمریکا به ۲۸.۵ تریلیون دلار رسیده و این در حالی است که مقامات دولت بایدن تلاش دارند تا قانونگذاران را برای تصویب یک لایحه ۳.۵ تریلیون دلاری مجاب کنند. با توجه به این وضعیت و مخالفت تعداد زیادی از نمایندگان هر دو حزب، احتمال تصویب این بسته پایین است.
کاهش برآوردها از متوسط رشد اقتصادی جهان
با ریشهکن نشدن کرونا، موسسه رتبه بندی فیچ در گزارشی اعلام کرد برآورد خود از متوسط رشد اقتصادی جهان را کاهش داده است. طبق اعلام فیچ، متوسط رشد اقتصادی جهان در سال جاری ۶.۳ درصد خواهد بود که نسبت به برآورد قبلی ۰.۳ درصد کمتر شده است.
چشمانداز خوب اقتصادی چین
چشمانداز خوب اقتصادی چین سرمایه خارجی زیادی را به خود جذب کرده تا جایی که دادههای منتشر شده از سوی وزارت بازرگانی این کشور نشان میدهد که سرمایهگذاری خارجی مستقیم در چین در هشت ماه امسال به ۷۸۵.۰۵ میلیارد یوان ( ۱۱۳.۷۸ میلیارد دلار) رسیده است.
این رقم در مقایسه با مدت مشابه منتهی به سال قبل ۲۵.۸ درصد افزایش نشان می دهد. بیشترین افزایش در سرمایهگذاری خارجی طی این مدت مربوط به کشورهای عضو اتحادیه آ. سه. آن با ۳۶.۸ درصد کل سرمایه گذاری ها بوده است.
احتمال بهبود وقعیت پوند مقابل دلار
وضعیت بازار کار بهتر شده و این مساله روی موقعیت پوند مقابل دلار تاثیر مثبتی خواهد داشت: مرکز آمار انگلیس اعلام کرد که نرخ بیکاری این کشور در ١٢ ماه منتهی به جولای با ۰.۱ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه ماه قبل به ۴.۶ درصد رسید که ۰.۱ درصد کمتر از انتظار کارشناسان قبلی و کمترین بیکاری ثبت شده در این کشور طی ۱۲ ماه اخیر بوده است.
از سوی دیگر نیز شمار بیکاران این کشور طی این مدت با ۸۶ هزار نفر کاهش به یک میلیون و ۵۵۰ هزار نفر رسید.
موقعیت خوب رئیس بانک مرکزی آمریکا
به نظر نمیرسد جروم پاول، رئیس کنونی بانک مرکزی آمریکا کار دشواری برای کسب رای اعتماد سنا و باقی ماندن در این کرسی داشته باشد؛ به ویژه آنکه وی دارای پشتیبانی چهرههای قدرتمند جمهوریخواه نیز هست و ژانت یلن، وزیر خزانهداری به صراحت از وی حمایت کرده است.
پاول که با وجود اختلاف دیدگاه فراوان با ترامپ در دوره ریاستجمهوری وی به ریاست بانک مرکزی رسید، در هفتههای اخیر بر ضرورت پایان تدریجی به سیاستهای انبساطی و حمایتی تاکید کرده است.
مخالفت جمهوریخواهان با بسته پیشنهادی بایدن
در حالی که مخالفت جمهوریخواهان با لایحه پیشنهادی دولت بایدن برای اجرایی شدن یک بسته عظیم محرک ۳.۵ تریلیون دلاری بالا گرفته است، دموکراتها در کنگره از پیشنویس طرحی رونمایی کردند که نرخ مالیات را افزایش خواهد داد تا بخشی از هزینههای این طرح تامین شود.
گزارشی از وضعیت اقتصاد انگلیس
مرکز آمار انگلیس در گزارشی اعلام کرد، اقتصاد این کشور در سه ماه منتهی به جولای ۳.۶ درصد رشد کرده که این عملکرد ۰.۲ درصد کمتر از رشد ثبت شده بازه منتهی به ماه قبل بوده است.
سال قبل اقتصاد انگلیس ۱۰ درصد کوچک شده بود که بدترین عملکرد اقتصاد این کشور طی سه قرن اخیر و یکی از پایین ترین سطوح رشد در بین کشورهای اروپایی و جهان بود. امسال اما آمارهای تولید و تجاری رفته رفته وضعیت امیدوار کننده تری پیدا کرده است.
تسریع روند بهبودی اقتصادی در اروپا
بانک مرکزی اروپا در گزارشی با اعلام رضایتمندی از تسریع روند بهبود اقتصادی در کشورهای اروپایی، برآورد خود از متوسط رشد اقتصادی منطقه یورو و اتحادیه اروپا در سال جاری را افزایش داد.
طبق پیشبینی این نهاد، متوسط رشد اقتصادی ۱۹ کشور عضو منطقه یورو در سال جاری پنج درصد خواهد بود که این رقم، ۰.۴ درصد بیشتر از پیش بینی قبلی است.
با این حال بانک مرکزی اروپا اعلام کرده است نرخ تورم در سال جاری احتمالا بالاتر از محدوده دو درصدی هدف گذاری شده قرار می گیرد.
تداوم بیماری کرونا و انتظارات تورمی
تاکنون بیش از ۲۳۰ میلیون و ۸۷۰ هزار و ۳۸۹ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین چهار میلیون و ۷۳۲ هزار و ۷۰۵ نفر جان خود را از دست دادهاند.
در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۶۹۹ هزار و ۷۴۸ نفر، برزیل با ۵۹۲ هزار و ۳۵۷ نفر، هند با ۴۴۶ هزار و ۸۰ نفر، مکزیک با ۲۷۳ هزار و ۳۹۱ نفر و روسیه با ۲۰۰ هزار و ۶۲۵ نفر بوده است.
گریگ مخوروس، استراتژیست ارشد ارزی در موسسه کارمینیاک گفت: مشخص نیست که چه زمانی شاهد بازگشت مجدد نرخ تورم در کشورهای مختلف به محدوده هدف دو درصدی خواهیم بود اما با بالا باقی ماندن نرخ تورم، انتظارات تورمی نیز نسبت به قبل از آغاز کرونا به میزان قابل توجهی بیشتر شده است. در این شرایط، داراییهای امن مقصد جذابی برای سرمایهگذاری باقی خواهند ماند و رشد قیمت داراییهای پرریسکتر آهسته خواهد بود.
شاخص دلار
شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه میگیرد، در معاملات امروز با ۰.۲۶ درصد افزایش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۳.۳۹۵ واحد بسته شد.
(نرخهای فوق بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است. شاخص دلار معمولا در برابر شش ارز مهم جهانی یا ۱۰ ارز برتر جهانی بیان می شود که شاخص دلار، شاخص ۱۰ ارزی و در بردارنده تغییرات قیمتی دلار مقابل ارزهای: یورو، پوند انگلیس، روپیه هند، دلار استرالیا، دلار کانادا، دلار سنگاپور، فرانک سوییس، رینگت مالزی، ین ژاپن و یوان چین است.)
ارزهای اروپایی
در تازهترین دور از معاملات، پوند با ۰.۲۴ درصد کاهش نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۳۶۲ دلار مبادله شد. یورو ۰.۲ درصد پایین رفت و با ماندن در کانال ۱.۱۷ به ۱.۱۷۰ دلار رسید.
نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل ۱.۰۷۹ دلار اعلام شد.
ارزهای آسیایی
در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با ۰.۳۷ درصد افزایش به ۱۰۹.۸۶۰ ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۳۸۴ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۶.۴۶۷ یوان چین اعلام شد.