رپورتاژ آگهی/
ارز دیجیتال یا فارکس؟ تفاوت و شباهت بازار فارکس و کریپتو چیست؟
ارز دیجیتال یا فارکس؟ تفاوت و شباهت بازار فارکس و کریپتو چیست؟ در این مقاله با پرداختن به پاسخ این سوالات، شما در ادامه مسیر خود، برای کسب درآمد دلاری، راهنمایی میکنیم.
بازار فارکس و بازار ارزهای دیجیتال، دو بازار مالی بزرگ در جهان هستند که بسیاری از افراد از طریق سرمایهگذاری در این بازارها، توانستهاند به درآمدهای بسیار بالایی دست یابند. برای بسیاری از علاقهمندان به فعالیت در بازارهای مالی بزرگ در جهان، این سوال به وجود میآید که بازار کریپتو یا بازار فارکس، کدام یک برای سرمایهگذاری انتخاب بهتری است؟
در پاسخ باید بگوییم هر دو این بازارهای مالی دارای ریسکهای خاص خود هستند؛ به طوری که به همان اندازه که فرصت کسب درآمد در آن زیاد است، امکان ضرر و به خطر افتادن سرمایه نیز در آن وجود دارد. با این حال برای تصمیمگیری بهتر، توصیه میکنیم تا انتها همراه ما باشید تا با مقایسه این دو بازار مالی، در نهایت تصمیم آگاهانهای گرفته و از دوراهی بازار کریپتو یا فارکس، خارج شوید.
بازار فارکس و ارز دیجیتال چیست؟
ارز دیجیتال و فارکس، بازارهای مالی هستند که با سرمایهگذاری و ترید در آنها، میتوان به درآمدهای دلاری رسید. در بازار ارزهای دیجیتال که تحت عنوان بازار رمز ارزها و یا کریپتوکارنسیها نیز شناخته میشوند، داراییهایی دیجیتال مانند بیت کوین، اتریوم و … معامله خواهند شد. این دسته از ارزهای دیجیتال بر اساس مفاهیم رمزنگاری و رایانهای ایجاد و مدیریت میشوند؛ به همین دلیل هیچ شخص و یا سازمانی روی آنها کنترلی ندارد. همچنین قیمت رمز ارزها صرفا بر اساس عرضه و تقاضا مشخص میگردد.
بازار فارکس اما به عنوان بزرگترین بازار مالی در جهان، بستری برای خرید، فروش و مبادله ارزهای بینالمللی فراهم میکند. معامله در این بازار، در قالب جفت ارز صورت میگیرد و علاوه بر ارزهای واقعی نظیر یورو، یوان، پوند و …، کالاهای ارزشمندی از جمله طلا، نفت، سنگهای گران قیمت و … در این بازار معامله میشوند.
شباهت های بازار ارز دیجیتال و فارکس
1. نوسانات قیمتی
از مهمترین شباهتهایی که میان بازار ارزهای دیجیتال و بازار فارکس وجود دارد، نوسانات قیمتی است. در هر دو این بازارها، مفاهیمی مانند میزان عرضه و تقاضا تعیینکننده ارزش یک دارایی هستند. در صورتی که تعداد خریداران یک جفت ارز در بازار فارکس و یا یک رمز ارز در بازار کریپتو، بیشتر از فروشندگان آن باشد، تقاضا برای آن دارایی نیز افزایش پیدا میکند.
در شرایط برعکس، در صورتی که تعداد فروشندگان نسبت به خریداران بیشتر باشد، قیمتها کم میشوند. نوساناتی که در این بازارهای مالی وجود دارد، فرصتهای سودآوری را برای سرمایهگذاران ایجاد میکند و آنها میتوانند از نوسانات به وجود آمده، برای شرکت در معاملات استفاده کنند.
2. معاملات غیرمتمرکز
هر دو بازار کریپتو و فارکس، غیرمتمرکز هستند؛ در واقع هیچ مقررات مرکزی برای این بازارها وجود ندارد. همین ویژگی موجب شده تا تریدرها در این دو بازار مالی، آزادی بیشتری در معاملات خود داشته باشند. به طوری که افراد میتوانند داراییهای خود را در بازار فارکس و ارز دیجیتال با قیمت پایین بخرند و با فروش آنها در قیمت بالا، به سود برسند.
3. تأثیر اخبار و رویدادها
بازار ارزهای دیجیتال نیز مشابه با بازار فارکس، نسبت به خبرها و دادهها حساس است. به طوری که هرگونه خبر در مورد رمز ارزها، منجر به بروز تغییرات قیمتی چشمگیری میشود. بطور مثال مواردی نظیر جنگ، بلایای طبیعی و … بر روی قیمت جفتارزها در بازار فارکس تاثیر میگذارند. در حالی که اخباری شامل ممنوع شدن استخراج در چین روی قیمت بیت کوین و دیگر رمز ارزها در بازار کریپتو تاثیر منفی را گذاشته است.
تفاوت های بازار کریپتو و فارکس
1. اندازه بازار و نقدینگی
بازار فارکس بزرگترین بازار مالی در جهان است که میانگین حجم معاملات روزانه آن، به بیش از شش تریلیون دلار میرسد. بازار ارزهای دیجیتال در مقایسه با بازار فارکس، از حجم معاملات بسیار کمتری برخوردار است و کل ارزش بازار ارزهای دیجیتال یا کریپتو به دو تریلیون دلار میرسد. به همین دلیل بازار فارکس در مقایسه با بازار کریپتو، دارای نقدشوندگی بهتری است و نوسانات کمتری دارد. بنابراین اگر جزو تریدرهای مبتدی هستید، بازار فارکس بستر مناسبتری برای حفاظت از سرمایه اولیه و کسب سود از معاملات در بازار مالی برای شما فراهم میکند.
2. میزان نوسان
باید توجه داشت که بازار ارزهای دیجیتال، دارای نوسانات شدید و غیرقابل کنترلی هستند و در جریان این نوسانات، ممکن است به یکباره، قیمت یک رمز ارز، تغییرات قابل توجهی را داشته باشد. در مقابل بازار فارکس دارای دامنه نوسانات کمتری نسبت به بازار کریپتوکارنسیها است.
3. قانونمندی یا رگوله
یکی از مهمترین موضوعات در سرمایهگذاری در بازارهای مالی، دریافت خدمات از بروکر یا صرافیهای قانونمند مانند بروکر اوربکس است که برخی نهادهای مرجع، روی فعالیت این دسته از کارگزاریها، نظارت دارند. در بازار مالی فارکس، برخی نهادهای نظارتی و قانونگذار، فعالیت بروکرها و معاملهگران را زیر نظر دارند تا اینگونه از کلاهبرداری آنها جلوگیری شود. این در حالی است که بسیاری از بخشهای بازار ارزهای دیجیتال، قانونمند نیست و نهادهای نظارتی دخالتی روی فعالیت صرافیها ندارند.
4. ساعت های معامله
بازار ارزهای دیجیتال در تمامی روزهای هفته و به صورت 24 ساعته فعالیت دارد. در این بازار خبری از تعطیلی نیست. معاملهگران این بازار حتی میتوانند در آخر هفتهها نیز به معاملات دلخواه خود بپردازند. این در حالی است که بازار فارکس در روزهای دوشنبه تا جمعه فعال است. افراد میتوانند در این بازه زمانی، داراییهای مدنظر خود را معامله کنند. البته لازم است اشاره کنیم که در بازار فارکس نیز در روزهای کاری، امکان معامله به صورت 24 ساعته وجود دارد. همچنین در مقاله بهترین ساعت های معامله فارکس برای ایرانیان راهنمای جامعی برای معاملهگران ایرانی قرار دادهایم که مطالعه آن خالی است لطف نیست.
5. دارایی های مورد معامله
در بازار فارکس، دارایهای متعددی در اختیار معاملهگران قرار میگیرد؛ به طوری که تریدرهای این بازار مالی، ضمن اینکه میتوانند روی جفت ارزهای بازار فارکس معامله کنند، امکان معامله روی فلزات گرانبها، شاخصها، کالا، انرژی و غیره را نیز دارند. اما در بازار رمز ارزها و کریپتو، فقط ارزهای دیجیتال خرید و فروش میشوند. بنابراین در بررسی تنوع داراییهای قابل معامله نیز بازار ارزهای دیجیتال از بازار فارکس شکست میخورد.
فارکس یا ارز دیجیتال؛ کدام بهتر است؟
هر دو بازار مالی، فرصتهای خوبی را برای رسیدن به درآمد دلاری، در اختیار شما قرار میدهند؛ با این حال هر دو بازار نیز دارای ریسکهای مخصوص به خود هستند. در نهایت انتخاب هر کدام از دو بازار ارز دیجیتال یا فارکس، کاملاً به استراتژی معاملاتی، خصوصیات اخلاقی و شرایط شما، بستگی دارد. اگر شخصیت کم صبری دارید و نمیتوانید ضررهای احتمالی در بازار را تاب بیاورید، بهتر است به سراغ بازار فارکس به عنوان یک بازار با دامنه نوسان کمتر بروید. همچنین این بازار برای افراد قانونمندی که امنیت سرمایه برایشان اهمیت دارد، انتخاب بهتری است.
در صورتی که شخصیت شما ریسکپذیر است و میخواهید با معامله روی داراییهای پرریسک، شانس خود را برای سودآوری بیشتر امتحان کنید، بازار پرنوسانی همچون بازار ارزهای دیجیتال و کریپتوکارنسی، انتخاب مناسبی برای شما خواهد بود. از سویی دیگر بازار ارزهای دیجیتال با چالشهایی از جمله انتقال رمز ارز از کیف پول به صرافی و یا نقد کردن سودهای حاصل از این بازار نیز همراه است.
به طور کلی بازار ارزهای دیجیتال یک بازار جدید است و با ریسک بالایی نیز همراه است و ممکن است یک اتفاق در این بازار، کل سرمایه شما را به خطر بیاندازد. در حالی که این اتفاق در بازار فارکس، به ندرت اتفاق میافتد.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و این پایگاه خبری در محتوای آن هیچ نظری ندارد