رپرتاژ آگهی/
چرا خام فروشی بلای جان صنعت بسته بندی شده؟
خام فروشی یکی از معضلات بزرگ کشور ما محسوب میگردد. بیشتر محصولات با داشتن ارزش مالی بالا به صورت فله و خام فروخته می شوند و اکثرا به کشورهای دیگر ارسال گردیده و با نام و برند تجاری آنها بسته بندی شده و به کشورهای دیگر عرضه می شوند.
با این کار اقتصاد کشور دچار رکود شده و بیشتر محصولات بدون ارزش افزوده به کشورهای دیگر ارسال می گردند. فروش محصولات بصورت فله و خام ضرر زیادی به صنعت بسته بندی و اقتصاد کشور به خصوص قلب صادرات وارد می کند. بسته بندی یکی از مهم ترین نکات عرضه محصولات می باشد که می تواند هم از کالا محافظت کند و هم نشانگر برند و نام تولیدکننده باشد.
ولی متاسفانه اکثر محصولات و کالاهای ایرانی بصورت خام و فله عرضه می شوند که این کار پیامدهای زیان باری به همراه دارد. در این مقاله می خواهیم درباره خام فروشی و ضررهای آن به صنعت بسته بندی توضیحاتی بدهیم.
چرا بسته بندی به جای خام فروشی؟
بسته بندی در وهله اول نوعی پوشش و محافظ برای محصولات می باشد که آنها را از آسیب های محیطی مانند نور، گرما و ضربه حفظ می کند و در مرحله بعد باید به صورتی طراحی شود که به نوعی برای محصول بازرایابی کرده و بتواند مشتری را به خود جذب کند.
حال محصولی که بدون پک عرضه می شود و هیچ نام و نشانی در خود ندارد نمی تواند تبلیغی برای تولیدکننده باشد و چه بسا بسیاری از افراد که هیچگونه تلاشی برای تهیه محصول نکرده اند و با پرداخت مبلغی آن را با نام خود بسته بندی و عرضه می کنند. پس بسته بندی نکته بسیار مهمی در معرفی برند تولید کننده می باشد.
یکی از محصولاتی که در انواع خام و فله عرضه می شود زعفران است. این محصول با ارزش، در مقادیر زیاد به صورت باز فروخته می شود و در کشورهای دیگر با نام و برند آنها عرضه می گردد که این موضوع خود ضرر زیادی به صادرات زعفران کشور وارد کرده است و باید تلاش کرد تا جلوی فروش زعفران به صورت خام گرفته شود و این محصول با ارزش با نام و برند ایرانی بسته بندی شده و به جهان عرضه گردد.
چه افرادی سبب خام فروشی می شوند؟
وجود افرادی به عنوان دلال و واسطه سبب شده بیشتر محصولات تولیدی کشورمان به صورت خام و فله در داخل کشور و همچنین در کشورهای دیگر فروخته شوند. در برخی مواقع تولیدکنندگان با مشکلات زیادی مانند وام های معوقه، هزینه های آب، برق، حقوق کارمندان و بسیاری موارد دیگر روبه رو هستند که همین امر سبب می شود تا به ناچار محصولشان را با قیمت کمتر به دلالان و واسطه ها بفروشند، این افراد محصولات را با قیمت بالاتر و بدون بسته بندی به شهرهای داخلی و یا کشورهای دیگر ارسال می کنند که همین امر خود سبب گسترش خام فروشی در سطح داخلی و خارجی شده و مانعی بر سرراه رشد صنعت بسته بندی گردیده است.
انواع بسته بندی محصولات
تولید کنندگانی هم هستند که محصولشان را فقط در بسته بندی عرضه می کنند ونام و برند خود را در بازارهای فروش به مشتریان معرفی می نمایند. محصولات را می توان در انواع بسته بندی ها مانند شیشه ای، فلزی، مقوایی و کارتنی عرضه کرد که در بین این موارد پک های مقوایی و کارتنی مناسب ترین گزینه می باشند زیرا این پک ها سبک بوده و به راحتی جابجا می شوند، نسبت به بسته بندی های دیگر قیمت مقرون به صرفه ای دارند و نکته مهم اینکه قابل بازیافت بوده و به محیط زیست آسیبی نمی رسانند.
مرتبط بخوانید: استعلام آنلاین قیمت جعبه و کارتن بسته بندی در کمتر از 2 دقیقه
بسته بندی های مقوایی: مقوا نوعی ورق نازک با گرماژ ( ضخامت) مختلف می باشد که انواع متفاوت نیز دارند و برای بسته بندی محصولات در وزن کم مورد استفاده قرار می گیرند.
بسته بندی های کارتنی: کارتن ها در انواع دولایه (سینگل فیس)، سه لایه و پنج لایه به مشتریان عرضه می شوند. جنس ورق های مصرفی در تولید کارتن ها متفاوت می باشد. کارتن ها برای بسته بندی محصولاتی که درای ابعاد بزرگ و سنگین هستند بکار می روند.
استفاده از بسته بندی های مقوایی و کارتنی میتواند محصولات را از آسیب های در حین جابجایی حفظ کرده و همچنین با چاپ برند و لوگو کالاها با نام تولیدکننده به دست مشتری می رسند.
مرتبط بخوانید: نمونه جعبه و کارتن بسته بندی انواع محصولات داخلی و خارجی
طراحی، چاپ و نقش آنها در بسته بندی
همانطور که گفتیم محصولات باید بسته بندی شده و سپس عرضه شوند ولی یک بسته بندی بدون هیچ چاپ و لوگویی نمی تواند جذاب و معرف برند تولید کننده باشد پس در کنار بسته بندی باید به موضوع چاپ و طراحی نیز اهمیت داد.
انجام چاپ افست و فلکسو بر روی بسته بندی ها آنها را جذاب تر کرده و همچنین مشتریان با دانستن نام و برند تولید کننده به محصول اعتماد کرده و آن را خریداری می کنند. محصولاتی که به شکل خام و فله فروخته می شوند این اطمینان و اعتماد را به مشتری نمی دهند و در ذهن او این فکر را تداعی می کنند که آیا محصول کیفیت خوبی دارد یا نه، تاریخ تولید و انقضا دارد یا خیر و بسیاری موارد دیگر که همه آنها سبب پایین آمدن ارزش محصولات به صورت خام و فله می شود.
چگونه جلو خام فروشی را بگیریم؟
در ابتدا تولید کننده باید از محصول خود دفاع کرده و آن را به دلالان و واسطه ها نفروشد. دولت باید تا حدود زیادی از تولیدکنندگان حمایت کرده و با دادن وام هایی با سود کم به آنها کمک کند تا آنها در گیر و دار مشکلات، محصولشان را با قیمت پایین و بدون بسته بندی نفروشند.
به صنعت بسته بندی نیز باید توجه بیشتری شود اکثر مواد اولیه این صنعت از کشورهای دیگر وارد می شوند و قیمت بالایی دارند و موادی هم که در داخل کشور تولید می شوند کیفیت نسبتا خوبی ندارند بنابراین اگر تولید کننده بخواهد یک پک خوب و باکیفیت تهیه کند باید مبلغ بیشتری بپردازد بنابراین تولیدکنندگان یا کلا محصولشان را بسته بندی نمی کنند و یا از پکی با کیفیت پایین استفاده می کنند.
در این زمینه دولت باید از صنعت بسته بندی حمایت کرده و برای واردات مواد اولیه کارتن و مقوا هزینه کمتری دریافت کند و یا با وارد کردن دستگاه های مدرن تولید بسته بندی و ارائه آنها بصورت اقساط و با سود کم به شرکت های تولید کننده پک های کارتنی و مقوایی، آنها را در تولید بهتر تشویق کرده و همچنین در کم کردن خام فروشی کمک نماید.
مشتریان نیز از خرید انواع محصولات بصورت خام و فله خودداری کنند تا اینگونه فروش این محصولات کمتر شده و تولیدکنندگان کالاهای خود را بصورت بسته بندی عرضه نمایند.
جمع بندی
خام فروشی یکی از بزرگترین موانع بر سر راه رشد صنعت بسته بندی کشور می باشد که باید بطور جدی با آن برخورد شود زیرا عرضه محصولات بدون بسته بندی از ارزش آنها کاسته و همچنین هر فرد در داخل و یا خارج کشور می تواند آن را بسته بندی و به نام خود ثبت نماید.
پس هر تولیدکننده برای ماندگاری نام و برند خود باید محصولش را بسته بندی کرده و سپس عرضه نماید با این کار کم کم بساط خام فروشی از کشور برداشته شده و استفاده از بسته بندی برای محصولات فراگیر می شود.
شرکت های کارتن سازی زیادی در زمینه تولید بسته بندی فعالیت دارند از جمله آنها می توان کارتن سازی آوین پک، زرین کارتن، کارتن پک و کارتن ساز را نام برد که در تهیه انواع پک ها می توانند به تولیدکنندگان محصولات مشاور داده و پک مناسب را برایشان تولید کنند.