شمانیوز
شما نیوز

جعفری در نشست با کارگروه بهینه سازی انرژی و محیط زیست در صنعت فولاد اعلام کرد:

آمادگی همکاری ایمیدرو با نهادها برای اجرای طرح های بهینه سازی مصرف انرژی

آمادگی همکاری ایمیدرو با نهادها برای اجرای طرح های بهینه سازی مصرف انرژی

رئیس هیات عامل ایمیدرو اعلام کرد: این سازمان آماده همکاری با نهادهای ذیربط برای اجرای طرح های بهینه سازی مصرف انرژی است.

وجیه ا... جعفری در نشست اعضای کارگروه بهینه سازی انرژی و محیط زیست مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن بیان این مطلب گفت: صنعت فولاد به عنوان یک صنعت استراتژیک با وجود اختصاص حداکثر 10 درصد انرژی مصرفی کشور به خود، اما در فصل تابستان با کمبود برق و در زمستان با کمبود گاز و متعاقب آن، افت تولید مواجه است.

وی ادامه داد: در حال حاضر، صنعت فولاد ظرفیت تولید سالانه بیش از 40 میلیون تن را دارد و برنامه های توسعه ای برای 55 میلیون تن فولاد تا 1404 تکمیل می شود اما به دلیل کمبود انرژی، تولید سالانه از حدود 30 میلیون تن فراتر نمی رود.

وی افزود: این در حالی است که صنعت فولاد از تولید، اشتغال و صادرات مناسبی برخوردار است و در شرایط تحریم، درآمد ارزی قابل توجهی را برای کشور به همراه داشته است.

ضرورت تضمین مصارف کاهش یافته

رئیس هیات عامل ایمیدرو با اعلام آمادگی بر اینکه این سازمان تمایل دارد با نمایندگان وزارت نیرو و نفت برای اجرای طرح های کاهش مصرف برق خانگی و صنعتی (استفاده از فناوری های جدید) به توافق برسد، گفت: پیشنهاد ما این است که تا قبل از فصل سرما، یک برنامه عملیاتی را در این زمینه شروع کنیم و به سرانجام برسانیم.

وی افزود: انتظار ما این است که وزارتخانه های مربوطه تضمین دهند که مصارف کاهش یافته (گاز و برق) را در اختیار این صنعت قرار دهند و برق و گاز این واحدها را قطع نکند. چرا که این امر، علاوه بر افت تولید و کاهش صادرات و ارزآوری، سبب خسارت های قابل توجه به کوره ها می شود.

احداث 24 نیروگاه با ظرفیت 11 هزار مگاوات

جعفری با بیان اینکه ایمیدرو با مشارکت شرکت های بزرگ معدنی و صنایع معدنی، برنامه احداث 11 هزار مگاوات نیروگاه برق را از مهر 1400اجرایی کرده است، تصریح کرد: طبق تفاهم نامه منعقد شده، 24 نیروگاه با سرمایه گذاری حدود 7 میلیارد دلار طی 3 سال احداث می شود.

وی ادامه داد: نخستین نیروگاه 380 مگاواتی با 130 میلیون سرمایه گذاری تابستان امسال وارد مدار تولید می شود.

ایران دارای بدترین شدت انرژی جهان

کاظم کاشفی، دبیر کارگروه بهینه سازی انرژی و محیط زیست مجمع تشخیص مصلحت نظام در این نشست با بیان اینکه در جهان بدترین شاخص شدت انرژی را داریم، گفت: با روند فعلی مصرف، در سال 1411 علاوه بر اینکه مزیت درآمد ارزی را از دست می دهیم، واردکننده گاز و نفت خواهیم شد.

وی ادامه داد: در سال 56، حدود 540 هزار بشکه نفت تولید و در سال 97 این رقم به 6.5 میلیون بشکه رسید. این مصرف در سال 1412 به 12 میلیون و در سال 1420 به 20 میلیون بشکه نفت می رسد.

کاشفی بیان داشت: به رغم اینکه قوانین مطلوبی در زمینه بهینه سازی مصرف انرژی تدوین شده، اما به نحو مناسبی اجرایی نشده است.

وی افزود: برای اصلاح رفتار مصرف انرژی، نیاز به آیین نامه اجرایی است تا بتوانیم این آیین نامه را با همکاری نهادهای پرمصرف تدوین کنیم.

مصرف برق و گاز فولاد مبارکه

عباس اکبری محمدی، معاون بهره برداری فولاد مبارکه در این نشست با اشاره به سهم مصرف برق در کشور گفت: از کل برق مصرفی کشور، سهم بخش خانگی 32.9 درصد، صنعت 30.3 درصد، عمومی 17.5 درصد، کشاورزی 14.7 درصد، صادرات 2.3 درصد و مجتمع فولاد مبارکه 2.3 درصد است.

وی ادامه داد: مجموع مصرف گاز طبیعی در صنعت فولاد، 4 تا 6 درصد است. به طوری که سهم بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده 34 درصد، نیروگاه 28.3 درصد، صنایع عمده 16 درصد، صادرات 5.8 درصد، تزریق گاز سبک به میادین نفتی 5.1 درصد، تلفات انتقال و توزیع 4.2 درصد، حمل و نقل 3.2 درصد، مصرف داخلی (عملیاتی) 1.8 درصد، کشاورزی 1.1 درصد و فولاد مبارکه نیم درصد است.

 

روابط عمومی ایمیدرو

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی