آغاز بهرهبرداری رسمی از طرح خط لوله انتقال گاز به کیش از طریق ویدئو کنفرانس
آئین بهره برداری رسمی از طرح انتقال گاز به نیروگاه های جزیره کیش در آستانه هفته دولت توسط جواد اوجی وزیر نفت کشور از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد.
این طرح پس از 14 سال تاخیر با پیگیری های مهدی کشاورز مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش و تاکید ویژه سعید محمد دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی و برگزاری جلسات متعد با وزارت نفت و نیرو، دیروز دوشنبه 31 مردادبه صورت رسمی به شبکه پایدار گاز سراسری کشور متصل شد.
سازمان منطقه آزاد کیش با نقش حمایتی و مالی از این طرح در هموار کردن مسیر های خط لوله، اختصاص زمین و اراضی برای ایستگاه های گاز و اقداماتی در حوزه های دریایی و ساحلی کیش، عملیات خط لوله در داخل جزیره به مسافت بیش از 10 کیلومتر، گام های موثری برداشته است.
این طرح در سه بخش خط لوله ۵۶ اینچ خشکی، ۳۲ اینچ دریایی و خشکی و خط لوله ۲۰ اینچ با سرمایه گذاری بالغ بر ۳۵۰ میلیون دلار عملیاتی و با اتمام پروژه احداث خط لوله و ایستگاههای تقویت فشار جزیره کیش به صورت رسمی به شبکه پایدار گاز سراسری کشور متصل شد.
اجرای طرح گاز رسانی به عنوان سوخت مطمئن و پایدار با استفاده از خط لوله هفتم سراسری کشور تحقق یافته و پروژهای در تراز ملی است که ضمن تأمین پایدار نیاز جزیره، سبب اثربخشی بر دیگر حوزههای پیرامونی میشود.
عبدالله مهرابی مجری طرح توسعه میدان گازی کیش در خصوص خط لوله ۱۲۷ کیلومتری، گفت: با احداث ۹۴ کیلومتر خط لوله ۵۶ اینچ توسط شرکت مارونکاران، به عنوان پیمانکار و عبور از مناطق کوهستانی مرتفع، حجیمترین عملیات خاکی و انفجاری در مسیر خط لوله صورت گرفته و تا بندر آفتاب امتداد دارد.
مهرابی با اشاره به عملیات ساخت بخش دوم این طرح تصریح کرد: در بخش دوم با اجرای ۱۸ کیلومتر خط لوله ۳۲ اینچ در بستر دریا و ۶ کیلومتر در خشکی توسط شرکت تأسیسات دریایی ایران و با اجرای ۹ کیلومتر خط لوله ۲۰ اینچ توسط شرکت ارشک مکانیک حد فاصل بندر آفتاب تا جزیره کیش، گاز از ایستگاه تقلیل فشار جزیره تا نیروگاههای کیش ارسال شد.
به گفته مهرابی ساخت ایستگاههای دریافت و ارسال توپک، ۸ ایستگاه گاز میانی، ایستگاه تقلیل فشار، اجرای فیبر نوری، برقرسانی به ایستگاهها و اتصال به خط لوله ۱۲ اینچ گاز ارسالی به نیروگاهها و اجرای مسیر در تقاطع جادهها و معابر اصلی داخل جزیره، از سایر فعالیتهای اجرایی مهم در مسیر این خط لوله ۱۲۷ کیلومتری می باشد.
بر اساس این گزارش، با صرف حدود هزار نفر ساعت کار در روز، کلیه مراحل طراحی پایه و تفصیلی، عملیات اجرایی و ساخت، پیشراهاندازی، راهاندازی و بهرهبرداری با تکیه بر دانش و تجارب کارگران و متخصصان داخلی به ثمر رسیده است.
مجری طرح توسعه میدان گازی کیش با اشاره به اینکه در بخش تأمین تجهیزات نیز با استفاده حداکثری از ظرفیت تولید سازندگان داخلی و شرکتهای دانشبنیان بیش از ۸۰ درصد اقلام از منابع داخلی تأمین و بومیسازی شده اظهار داشت: فعالیتهای اجرایی این طرح با آغاز دولت سیزدهم، تسریع شده و تکمیل و بهرهبرداری آزمایشی آن از ابتدای تیرماه ۱۴۰۱ با مصرف روزانه یک الی ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار مترمکعب گاز در نیروگاهها آغاز شده است.
این طرح مزیت هایی مانند کاهش اثرات آلاینده های هوا و محیط زیست، گاز رسانی به جزیره، تأمین انرژی پاک و پایدار، توسعه شبکه گاز شهری، صنعتی، خدماتی و مصرف کنندگان بخش خانگی، تفریحی، اقامتی و جلوگیری از قاچاق سوخت مایع را برای کشور در پی خواهد داشت.
همچنین با اجرای آن،صرف هزینه های سنگینی همچون حمل و نقل گاز مایع به میزان ۴ میلیارد تومان در سال و هزینه حمل و نقل گازوئیل به جزیره بالغ بر ۱۵۰ میلیارد تومان در سال را برطرف خواهد کرد و صرفهجویی و آزادسازی بیش از ۷ هزار تن گاز مایع (LPG) با توسعه گاز رسانی در جزیره کیش را بدنبال خواهد داشت.
محسن خجسته مهر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران نیزدر این مراسم با تاکید بر اینکه نیروگاه های جزیره کیش سال های زیادی در انتظار سوخت پاک و ارزان بود گفت: ساکنان جزیره کیش با طرح انتقال گاز از این پس در شرایط زیست محیطی بسیار بهتری قرار خواهند گرفت و شرایط فضای کسب و کار و اشتغال نیز مطلوب تر خواهد شد.
وی افزود: طرح گاز رسانی به نیروگاه های این جزیره ظرفیت تولید و تامین آب و برق این منطقه آزاد را نیز به شکل محسوسی افزایش خواهد داد و این در حالی است که میزان درآمد حاصل از اجرای این پروژه به ۴۰۰ میلیون دلار در سال خواهد رسید.
گفتنی است جزیره کیش یکی از بخشهای شهرستان بندر لنگه در استان هرمزگان و یکی از قطب های گردشگری و تجاری این استان در جنوب ایران می باشد که سالانه بهطور میانگین، پذیرای بیش از 2 میلیون نفر مسافر از اقصی نقاط کشور است.
روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش