شمانیوز
شما نیوز

توصیه‌ی دکتر اردشیر سعدمحمدی به دانشجویان و فعالان صنعت؛

لزوم تسلط به دانش‌های نوین و نرم‌افزارهای روز دنیا

لزوم تسلط به دانش‌های نوین و نرم‌افزارهای روز دنیا

اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری توسعه‌ی معادن و فلزات (ومعادن)، ضمن اشاره به فعالیت حدود ۷ هزار معدن از یازده هزار معدن دارای پروانه بهره‌برداری، بیان کرد: در صورتی که محصولات شن و ماسه را در نظر نگیریم، حدود ۶۹ درصد از تولیدات معدنی ما تنها از ۳۰۰ معدن دارای پروانه‌ی بهره‌برداری است؛ سالانه تقریباً ۴۵۰ میلیون تن تولیدات معدنی (منهای محصولات مربوط به شن و ماسه) در کشور داریم که بیان‌گر این است که به طور متوسط تولید ما به ازای هر معدن فعال بسیار پایین است.

اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل «ومعادن» که با وجود فعالیت‌های مدیریتی متعدد در صنعت، همچنان ارتباط پررنگ خود را با دانشگاه و دانشجویان حفظ کرده، معتقد است که با توجه به پتانسیل‌های فراوان کشور در بخش معدن، ما هنوز جای کار زیادی داریم و در واقع در ابتدای مسیر هستیم؛ این خود نویدبخش فرصت‌های فعالیت مؤثر و مولد برای دانشجویان و فعالان جوان بخش معدن است.

وی با اشاره به این که مدیران آینده‌ی بخش معدن باید با تعاریف و الزامات اقتصادی به خوبی آشنا باشند، بیان کرد: هر معدن با توجه به مقدار ذخایر آن عمر مشخصی دارد که متناسب با آن باید برنامه صحیحی را برای برداشت سالانه از آن، مدون کرد و در صورتی که سیاست‌گذاری دقیق برای استخراج سالیانه از معادن صورت نگیرد، فعالیت مدنظر صرفه اقتصادی بهینه نخواهد داشت.

سعدمحمدی تاکید کرد: تمام فعالیت‌های مهندسی در همه زمینه‌ها باید به نحوی منجر به توسعه و رشد اقتصادی شود. مبنای تصمیم‌گیری‌های ما باید توجیه‌پذیری فعالیت علمی به لحاظ اقتصادی باشد. دانشجویان معدن باید در نظر داشته باشند که پذیرش مقالات ISI مشروط به لحاظ کردن دو موضوع اساسی است: افزایش ایمنی و کاهش هزینه‌ها؛ تنها در این صورت است که مقالات وارد جریان بررسی‌های بعدی و پذیرش می‌شود. افزایش ایمنی علاوه بر نگاه انسانی، اخلاقی، شرعی و حرفه‌ای، خود موجب کاهش هزینه‌های مالی و جانی خواهد شد.

مدیرعامل «ومعادن» گفت: با توجه به نیاز روزافزون معادن بزرگ فعال ما به اکتشافات عمقی، پرداختن به علوم روز دنیا یک ضرورت جدی است تا بتوان با داده‌های علمی و دقیق به طراحی اکتشافات پرداخت.

سعدمحمدی افزود: در دنیا تغییرات علمی مانند جریان آب جاری و توقف‌ناپذیر است و این تغییرات به قدری گسترده و باشتاب صورت می‌گیرد که ما نیازمند تغییرات جدی در سیلابس‌های درسی دانشگاهی هستیم؛ به طور مثال در دانشگاه‌های ما، در رشته مهندسی اکتشاف هنوز واحدی برای طراحی اکتشاف وجود ندارد.

وی تاکید کرد: آشنایی با تغییرات علمی و تکنیکی دنیا یک رکن اساسی برای پرورش نیروی متخصص و دستیابی به شرایط اقتصادی بهتر است.

مدیرعامل سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات ضمن اشاره به ریزش‌های متعدد معادن در سطح کشور، تصریح کرد: شاید بتوان گفت یکی از بزرگ‌ترین ریزش‌های دنیا، در کشور ما و در معدن انگوران رخ داد که به دلیل عدم رعایت مسائل فنی و محاسبات دقیق علمی در تعیین پایداری شیب معدن و پله‌های معدنی صورت گرفت و منجر به ریزش ۲۵ میلیون تن ماده معدنی و به خطرافتادن شرایط ایمنی شد.

وی افزود: این حوادث بیانگر آن است که اگر ما دقت علمی کافی در محاسبات تخصصی معدنی نداشته باشیم، تصمیم‌گیری‌های درستی در اجرا نیز نخواهیم داشت که این مهم باعث افزایش هزینه‌ها و ضربه بر پیکره اقتصاد خواهد بود.

سعدمحمدی بیان کرد: اینکه ما بتوانیم تعیین کنیم که بیشترین میزان سوددهی و بهره‌وری از چه میزان تولید به دست می‌آید یک ضرورت است و تشخیص اینکه این میزان از تولید چه تمهیداتی را به لحاظ ژئوتکنیکی نیاز دارد و شناسایی رفتار سنگ در معادن روباز و زیرزمینی، موضوعاتی کاملاً فنی و علمی هستند که باید از طریق متخصصان این حوزه به مدیران ارشد انتقال یابد که این مسئله خود بیانگر فضای باز و پذیرای بخش معدن برای دانشجویان و فعالان علمی این حوزه است.

مدیرعامل «ومعادن» ادامه داد: دانشجویایی که تصور می‌کنند معدن فضای محدودی دارد و ممکن است امکان کار و فعالیت نداشته باشند، باید توجه کنند که به عنوان مثال ما تنها در بخش فولاد، هدف‌گذاری ۵۵ میلیون تنی برای سال ۱۴۰۴ در نظر گرفته‌ایم که دستیابی به ظرفیت تولید آن قطعی است اما رسیدن به این میزان از تولید، نیازمند استخراج سالانه حدوداً ۱۶۰ میلیون تن سنگ آهن است که با توجه به تولید فعلی ۱۰۰ میلیون تنی، نیازمند افزایش ۶۰ درصدی در تولید این ماده معدنی هستیم. علاوه بر آن، حدود ۱۵ میلیون تن ظرفیت فولادسازی با پیشرفت بالای ۲۰ درصد نیز در دست ساخت داریم که به معنای افزایش نیاز ما به استخراج سنگ آهن و به دنبال آن توجه ویژه به فعالیت‌های اکتشافی و پیگیری علوم و تکنولوژی‌های روز دنیا و پرورش متخصصان معدنی است.

مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات، به دانشجویان و فعالان جوان معدنی توصیه می‌کند که نه تنها توجه ویژه به مسائل اقتصادی را در کنار توسعه علمی خود مد نظر قرار دهند، بلکه به تمام حواشی و صنایع تاثیرگذار در حوزه فعالیت خود نیز توجه ویژه‌ای داشته باشند؛ به عنوان مثال تامین انرژی پایدار و توسعه حمل‌ونقل نیز از جمله مسائل تعیین‌کننده در افزایش بهره‌وری در این صنعت است.

اردشیر سعدمحمدی با اشاره به معاهده پاریس و تغییر روند تامین انرژی بیان کرد: در صورت تحقق این برنامه تا سال ۲۰۵۰ میزان استفاده از نفت برای تامین انرژی از ۳۹ درصد به ۴ درصد کاهش یافته و نقش‌آفرینی انرژی برق از ۱۹ درصد به بیش از ۴۹ درصد ارتقا پیدا می‌کند.

مدیرعامل «ومعادن» در پایان بیان کرد: یک فعالیت اقتصادی موثر نیازمند نگاه همه جانبه بوده و تمرکز بر یک حیطه خاص در بلندمدت پاسخگوی نیاز ما نخواهد بود. پرداختن به مسائل زیست‌محیطی، ارتقاء کیفیت حیات و نگاه اخلاقی و انسانی به فعالیت‌های علمی و اقتصادی الزاماتی را ایجاد کرده و خواهد کرد که مستلزم اتخاذ جهت‌گیری مناسب در فعالیت‌ها در زمان درست و همچنین رصد پیوسته‌ی تغییرات علم و فناوری در دنیا است. دانشجویانی که مسلط به دانش‌های نوین و نرم‌افزارهای روز دنیا هستند، همواره فرصت فعالیت مولد و مؤثر را خواهند داشت.

 

معدن مدیا

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین