شمانیوز
شما نیوز

رئیس مرکز ارتباطات و بین‌الملل حوزه‌های علمیه کشور در دومین نشست تخصصی فرصت‌های نوین بانکداری قرض الحسنه در نظام بین الملل عنوان کرد؛

قرض الحسنه یک موضوع ارزشی است

قرض الحسنه یک موضوع ارزشی است

مفید حسینی کوهساری عنوان کرد: قرض الحسنه یک موضوع ارزشی است، اگر چه در ابتدای قرن بیستم تلاش برای حذف دین از مقوله زندگی بود اما یک بازگشت به مبنای اخلاقی و دین را در چندین سال اخیر مواجه هستیم و ارتباط‌های میان رشته‌ای در این زمینه مطرح شده و این بازگشت در دنیای اسلام و شیعه هم وجود دارد.

امروز دومین نشست تخصصی فرصت‌های نوین بانکداری قرض الحسنه در نظام بین الملل برگزار شد، حسن چنارانی دبیر کمیسیون اقتصاد دولت در این نشست تخصصی گفت: دو رویکرد در برنامه ریزی دولت می‌تواند وجود داشته باشد؛ یکی جمع آوری برنامه‌ها و انتخاب از بین آنها است، دوم برنامه نویسی توسط خبرگان و نقد و اجرا به دست مجریان.

چنارانی تشریح کرد: دولت سیزدهم روش دوم را اجرا کرد، خبرگان برنامه را نوشته و مجریان آن را اجرا کنند، سند تحول در این زمینه نوشته شده و تمرکز ویژه ای بر اصلاح ساختاری بانک‌ها است، یکی از موضوعات مهم تمرکز بر بانکداری قرض الحسنه است و جایگاه بانک قرض الحسنه به صورت جداگانه بررسی می‌شود، دولت سعی کرد تا بار تسهیلات تکلیفی را از نظام بانکداری قرض الحسنه برداشته شد تا بتوانند با سهولت بیشتری به مردم تسهیلات پرداخت کنند.

این مقام مسئول گفت: اعتقاد داریم تا با مدل سازی جدید بانک‌های قرض الحسنه را بزرگ، قوی و ریشه دار کرده تا بتوانیم تعاملات منطقه‌ای بانکی در زمینه قرض الحسنه داشته باشیم، شاخص‌های عملکردی و ثبات در تصمیم گیری بانک‌های قرض الحسنه به شدت مهم بوده و این موضوع می‌تواند ابزار مهمی برای چانه زنی بانک‌ها برای تعاملات بین المللی باشد.

در ادامه نشست مفید حسینی کوهساری رئیس مرکز ارتباطات و بین‌الملل حوزه‌های علمیه کشور به قرض الحسنه را با نگاه دینی بررسی کرده و از چانه زنی این موضوع با مسلمانان جهان سخن گفته و تشریح کرد: مقوله قرض الحسنه یک مقوله جهانی است و در تمام دنیا فعالیت بدون ربا متوجه است، حتی ادیان غیرتوحیدی هم نگاه قرض الحسنه وجود دارد این مقوله بین المللی است. قرض الحسنه یک موضوع ارزشی است، اگر چه در ابتدای قرن بیستم تلاش برای حذف دین از مقوله زندگی بود اما یک بازگشت به مبنای اخلاقی و دین را در چندین سال اخیر مواجه هستیم و ارتباط‌های میان رشته‌ای در این زمینه مطرح شده و این بازگشت در دنیای اسلام و شیعه هم وجود دارد.

مفید حسینی در ادامه گفت: فرهنگ خانواده قرض الحسنه خانوادگی در ایران به شدت رایج بوده و قرض الحسنه محدود به دو بانک نیست، بانکداری اسلامی در پاکستان و عربستان به شدت رایج بوده و حتی در اروپا نیز شعب بانک‌های قرض الحسنه وجود دارد. نیازمند نهادسازی برای فرهنگ قرض الحسنه هستیم و می‌شود با زیر ساخت‌هایی جذب سرمایه خارجی داشته باشیم و حتماً برای این باید برنامه ریزی شود.

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی