نشست فعالان مسئولیت اجتماعی در بنیاد علوی؛
از هماندیشی تا تبادل تجربیات
در دنیای پرشتاب امروز، دیگر تنها هدف کسبوکارها دستیابی به سود نیست؛ بلکه مسئولیتپذیری در برابر جامعه و محیط زیست به یکی از وظایف اصلی آنها تبدیل شده است. بحرانهایی مانند آلودگی هوا، فقر، و بحران آب، نیاز به ایفای نقش شرکتها در حل این مسائل را بیش از پیش روشن کرده است. مسئولیت اجتماعی شرکتی( CSR، چارچوبی است که به سازمانها کمک میکند تا در کنار اهداف اقتصادی خود، به بهبود زندگی اجتماعی و حفاظت از منابع طبیعی نیز متعهد بمانند و تأثیری مثبت و پایدار در جامعه برجای بگذارند.
به گزارش روابط عمومی و رسانه بنیاد علوی؛ با توجه به اهمیت موضوع مسئولیت اجتماعی، سالن همایش های بنیاد علوی، میزبان دورهمی و هم اندیشی فعالان مسئولیت اجتماعی با حضور محمد مولایی نسب مدیر مسئولیت اجتماعی بنیاد علوی و جمعی از اعضای کانون هم اندیشی مسئولیت اجتماعی سیمرغ بود.
شکوه علیزاده مقدم عضو هیات علمی دانشگاه تهران سخنران نخست این دورهمی با موضوع معرفی مدل ها، مفهوم مسئولیت اجتماعی و اهمیت آن بود، وی عنوان کرد: مفهوم مسئولیت اجتماعی بهعنوان یکی از ارکان اصلی در توسعه پایدار، نقشی کلیدی در بهبود تعامل میان شرکتها و جامعه ایفا میکند.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران افزود: برای نهادینهسازی مسئولیت اجتماعی در سازمانها، ایجاد ساختارهای مدیریتی، تخصیص بودجه و تدوین منشور اخلاقی ضروری است.
وی اظهار داشت: شرکتها با اتخاذ این رویکرد میتوانند به رفع چالشهای اساسی اجتماعی مانند فقر، کودکان کار، آلودگی هوا و بحران آب کمک کنند.
او تأکید کرد که همراهی و همافزایی شرکتها با نهادهای مدنی و اجتماعی میتواند گامی مؤثر در جهت بهبود شرایط جامعه باشد و نشاندهنده تعهد واقعی آنها به مسئولیت اجتماعی است.
در ادامه ابوحمزه، دبیر کارگروه مسئولیت اجتماعی هلدینگ انرژی سینا، گزارشی از فعالیتهای مسئولیت اجتماعی شرکتهای زیرمجموعه خود ارائه کرد و به تشریح فرایندهای کارگروه برای تحقق مسئولیت اجتماعی پرداخت.
همچنین، جمشیدی مدیر مسئول رسانه مسئولیت اجتماعی، در سخنانی به معرفی استاندارد ISO 26000 و کتاب خود با عنوان “خیر جمعی و مسئولیت اجتماعی” پرداخت و اهمیت این استاندارد را در بهبود عملکرد مسئولیت اجتماعی شرکتها برجسته ساخت.
در بخش پایانی این دورهمی، نشست دوستانهای برگزار شد که طی آن حاضران به تبادل نظر پرداختند.