شمانیوز
شما نیوز

اجرای مدل حیات توسط بنیاد علوی برای توسعه اقتصادی روستاها

اجرای مدل حیات توسط بنیاد علوی برای توسعه اقتصادی روستاها

بنیاد علوی به عنوان بازوی توانمندسازی و محرومیت‌زدایی بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، با اجرای مدل حیات، گام مهمی در مسیر اشتغال‌زایی و توسعه اقتصادی روستاها برداشته است. این مدل که همان حمایت یکپارچه اشتغال و تولیدات است، با تشکیل کارگروه‌های شهرستانی و تدوین اسناد توانمندسازی اقتصادی، برنامه‌ای جامع برای بهبود معیشت روستاییان ارائه می‌دهد.

به گزارش مدیریت روابط عمومی و رسانه بنیاد علوی؛ محسن مردعلی جانشین مدیرعامل بنیاد علوی و معاون برنامه‌ریزی و منابع در گفت وگویی با رادیو اقتصاد اظهار داشت: بنیاد علوی در سه حوزه اشتغال‌زایی، ارتقای سلامت محرومان و عدالت آموزشی فعالیت های اثرگذار و پرحجمی در مناطق محروم و کمتر برخوردار دارد.

به گفته معاون برنامه ریزی و منابع بنیاد علوی، در مدل حیات (حمایت یکپارچه اشتغال و تولید) که متشکل از 16 مرحله است ابتدا نهادسازی در سطح شهرستان انجام می‌شود و یک کارگروه به ریاست فرماندار و با حضور دستگاه‌های اجرایی مرتبط تشکیل می‌گردد.

عضو هیات مدیره بنیاد علوی توضیح داد: در این فرآیند، روستاها میان نهادهای مختلف تقسیم می‌شوند تا هرکدام مسئولیت مشخصی در زمینه اشتغال‌زایی بر عهده بگیرند. سپس برای هر شهرستان سند توانمندسازی اقتصادی تدوین می‌شود که بر اساس ظرفیت‌ها، اولویت‌ها و نرخ بیکاری منطقه طراحی شده و در کارگروه به تصویب می‌رسد. این سند به عنوان میثاق‌نامه توسعه اقتصادی شهرستان شناخته می‌شود.

مردعلی افزود: تمامی اقدامات بنیاد علوی در هماهنگی کامل با سیاست‌های دولت انجام می‌شود. با توجه به وجود حدود ۲۷ هزار روستای بالای ۵۰ خانوار و بیش از ۳۹ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار، لازم است که میان دستگاه‌ها تقسیم کار صورت گیرد تا هماهنگی لازم برای اجرای پروژه‌ها فراهم شود.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: بر همین اساس، روستاها به عنوان محور اصلی کار در نظر گرفته شده‌اند و در هر روستا کارگروهی شامل دهیار، اعضای شورای روستا، معتمدین و سایر افراد تأثیرگذار محلی تشکیل می‌شود. این کارگروه با همکاری مردم، سند توسعه روستا را تدوین می‌کند تا مسیر پیشرفت اقتصادی روستا مشخص شود.

جانشین مدیرعامل بنیاد علوی در بخش دیگری از این گفت وگو با اشاره به بحران کم‌آبی در کشور، اظهار داشت: در بسیاری از مناطقی که بنیاد علوی ورود کرده، مدیریت منابع آب به عنوان یکی از چالش‌های اساسی مطرح شده است. بر این اساس، ۲۰ درصد از پرتفوی کسب‌وکارهای روستایی به مدیریت منابع آب اختصاص یافته است.

احداث استخرهای ذخیره آب، اجرای سیستم‌های آبیاری تحت فشار و بارانی و افزایش سطح زیرکشت زمین‌های کشاورزی از جمله اقداماتی است که به گفته مردعلی منجر به افزایش بهره‌وری، بهبود معیشت کشاورزان، کاهش مهاجرت از روستاها و رشد اشتغال‌زایی شده است.

وی همچنین به اهمیت فناوری‌های نوین و دانش‌بنیان در توسعه روستایی اشاره کرد و افزود: بنیاد علوی با ارائه مشاوره‌های فنی و تخصصی، کسب‌وکارهای روستایی را به بهره‌وری بالا و دانش روز مجهز می‌کند.

مردعلی تصریح کرد: این اقدامات نه‌تنها به رونق اقتصادی مناطق محروم کمک می‌کند، بلکه زمینه‌ساز توسعه پایدار روستاها خواهد بود.

وی افزود: هدف این است که تولیدات روستایی از کیفیت لازم برخوردار باشند و در قفسه فروشگاه‌های بزرگ کشور قرار گیرند تا درآمدزایی پایدار برای تولیدکنندگان فراهم شود.

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین