شمانیوز
شما نیوز

نامه های بی جواب ۵۱۰۰ خانواده مالباخته به آخوندی

نامه های بی جواب ۵۱۰۰ خانواده مالباخته به آخوندی

اکثر ساخت و سازهای مسکن تعاونی کارکنان صنایع هوایی (شیده) در شهر جدید پرند متوقف شده تا جایی‌که از سال ۸۸ تاکنون ۵۱۰۰ خانواده همچنان منتظر تحویل واحدهایی هستند که تمام مبلغ آن را پرداخت کرده اند اما همچنان پروژه در مرحله خاکبرداری باقیمانده است.

وزیر راه و شهرسازی از ابتدای دولت یازدهم تا کنون بیش از پنج بار برای پاسخگویی در خصوص وضعیت مسکن در کشور به مجلس فرخوانده شده تا جاییکه مجلس نهم یکبار آخوندی را در مرحله استیضاح قرار داد اما با کمک اصلاح طلب های مجلس باردیگر آخوندی از زیربار پاسخگویی قاطع به وضعیت واحدهای در حال ساخت شهرهای جدید و بلاتکلیفی مردم شانه خالی کرد.

دراین بین ۵۱۰۰ خانواده از سال ۸۸ تا کنون چشم به راه تحویل واحدهایی هستند که به دلیل بی توجهی شرکت تعاونی مسکن کارکنان صنایع هوایی بارها برای حل موضوع به وزارت راه و شهرسازی نامه نوشته اند و تنها پاسخ به این نامه‌ها، بی توجهی به این موضوع بوده است.
در پی نامه هایی که بارها و بارها به سازمان های مختلف نوشته شد، هنوز خانه های مسکونی به صاحبان اصلی آنها تحویل داده نشده است. نماینده معترضین معتقد است که باید حسابرسی جدی و کارشناسی از شرکت شیده انجام شود تا مشخص شود سرمایه مردم چه شده است؟
در سال ۸۲ تفاهم نامه‌ای میان وزرات مسکن و وزارت راه با شرکت تعاونی انبوه سازان مسکن حمل ونقل هوائی (شیده) امضا شد. در این تفاهم نامه قرار بر این شد که پرسنل صنعت هوایی براساس مبالغی که ارائه می‌دهند آپارتمان‌هایی را در شهر جدید پرند دریافت کنند.
ابتدا ۳۱۰ واحد در فاز صفر پرند ساخته شد که غالبا برای مدیران صنعت هوایی بود. در واقع این پروژه در واقع ویترینی برای پروژه‌های دیگری بود که کلید خورد و نیمه کاره رها شد.
پس از ۵ سال همزمان با تحویل این آپارتمان ها پروژه هزارو ۱۰۰ واحدی در فاز ۳ پرند کلید خورد که طی ابلاغیه ای در حکم دو وزیر، سازمان هواپیمایی موظف شد که در چارچوب تفاهم نامه هیئت مدیره‌ای را تشکیل دهد که از مدیران ارشد سازمان هواپیمایی کشوری بودند. رضا قدیمی که در حال حاضر شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهرداری است به عنوان مدیرعامل این هئیت مدیره انتخاب شد.
با شروع کار این هیئت مدیره پروژه هزار و ۱۰۰ واحدی هم کلید خورد. اعضا پول هایی را به حساب مشترک سه شخص حقیقی واریز کردند. شروع پروژه در قسمت شمالی فاز ۳ پرند به خوبی آغاز شد و زمینی به مساحت ۱۱ هکتار به این امر تخصیص داده شد. احداث این پروژه تا سال ۸۷ پیش رفت اما به ناگاه سال ۸۷ بدون اطلاع اعضا (بنا به درخواست کتبی قدیمی به رئیس اسبق سازمان هواپیمایی کشوری کاپیتان خانلری) این شرکت (شیده) از شرکت دولتی به یک شرکت خصوصی مبدل شد. در همین سال همزمان با تغییر مالکیت این شرکت پروژه ۴ هزار واحدی (۶۷ هکتار) نیز عضوگیری کرد که این پروژه نیز در جنوب فاز ۳ پرند قرار دارد.
علی اکبر راکعی عضو هیات نمایندگان شرکت تعاونی مسکن کارکنان صنعت حمل و نقل هوایی و نماینده مالباختگان است، او در گفت و گو با «پارسینه» گفت: پروژه ۴ هزار واحدی در حال حاضر تلی از خاک است! بخش اعظم این پروژه (۴ هزار واحدی) از سال ۸۸ حتی گود برداری هم نشده است! از نزدیک که مشاهده می کنیم شاید تنها ۵ درصد پیشرفت داشته باشد.
او افزود: ۱۸ ماه در حال پیگیری هستیم و حدود ۲۰ صورتجلسه به مدیر عامل شیده ارائه دادیم. رضا قدیمی سال ۹۰ بدون اطلاع اعضا و بدون هیچ حسابرسی از این شرکت استعفا داد و منصور باقر زاده بر جای او نشست. این تغییر بر سرگردانی مالباختگان افزوده و آنها را کمی نا امید کرده است. اما آنها هر روز با نوشتن نامه ای درخواست پیگیری این جریان را دارند.
خلف وعده های پی در پی
راکعی ادامه داد: ما نمایندگان پیگیر هستیم و متاسفانه هیچ اقدام عملی از سوی مدیر عامل فعلی شیده صورت نگرفته و تنها خلف وعده‌های مکرر بوده است. در پروژه ۱۱۰۰ واحدی وام مسکنی گرفته شد که در حال حاضر با سود مشارکت و جریمه دیرکرد ۶۵ میلیارد تومان خسارت دارد و این ارمغان واگذاری شرکت شیده است!
در حال حاضر این دو پروژه نیمه کاره به حال خود رها شده اند و وضعیت پروژه ها و خریداران این آپارتمان‌ها روی هواست! متاسفانه دو سال می گذرد و در این دو پروژه هیچ تغییری ایجاد نشده است. افرادی که سرمایه خود را برای این آپارتمان ها گذاشتند سرگردان شده اند. مالباختگان مدام در حال اعتراض به این سازمان و آن سازمان هستند و پی در پی نامه‌هایی می‌نویسند اما هیچ گشایشی حاصل نمی‌شود!
عضو هیات نمایندگان شرکت تعاونی مسکن کارکنان صنعت حمل و نقل هوایی و نماینده مالباختگان است، می‌گوید: تا کنون از این پیگیری‌ها هیچ جواب قانع کننده ای دریافت نکردیم. "شیده" یا به مردم وعده می‌دهد یا فرافکنی می کند و یا با سفسطه می‌خواهد برای خود زمان بخرد.
او با اشاره به دلایلی که شرکت شیده برای به اتمام نرسیدن این پروژه می‌آورد، گفت: این شرکت ، تحریم ها، رکود بازار مسکن و بدهی اعضا را از عوامل اصلی توقف پروژه می داند. با توجه به اینکه اکثر اعضا هزینه دریافت آپارتمان را پرداخت کردند و شاید تنها ۶ یا ۷ درصد آنها بدهکار باشند. دلایل شرکت شیده واهی و پوشالی است. زیرا مسکن مهر در همین وضیعت تحریم و رکود بازار به اتمام رسیده است.
راکعی معتقد است پشت این جریان کلاهبرداری بزرگی است. حتی پس جابه جایی مدیران عامل تعاونی که ۱۸ ماه از آن زمان می گذرد تامل کردیم اما مسیر همچون گذشته طی می شود. رئیس هیئت مدیره فعلی (باقرزاده) در پاسخ به مالباختگان گفت پولی برای بازگرداندن وجود ندارد!
راکعی گفت: ۵۰ روز پیش این خریداران و به نوعی مالباختگان تعاونی صنایع هوایی شکایت کیفری خود را به دادگستری رباط کریم رساندند اما هنوز این نامه به ثبت نرسیده است. بنده و تمام اعضا پیگیر هستیم و به وزارت راه و اداره تعاون نامه نگاری کردیم. اما متاسفانه باقر زاده رئیس فعلی شرکت شیده تمکین نمی کند. اعضا تعهدات خود را انجام دادند اما حتی ۱۰ درصد این پروژه (۴ هزار واحدی) هم پیشرفت نداشته است.
شیده شفافیت و صداقت ندارد!
راکعی اذعان داشت: حدس ما این است که سواستفاده گسترده مالی صورت گرفته است. این شرکت مسائل را صادقانه مطرح نمی کند و شفافیت لازم را ندارد. همچنین از ۲ سال پیش تا کنون حرف های متناقض زده است. پس از ۱۸ ماه دوندگی بر سر پله اول قرار داریم. امیدواریم نامه نگاری‌هایی که با ارگان های مختلف (اداره کل تعاون، وزارت خانه ها ، مجلس و...) انجام داده ایم سرانجامی داشته باشد. راکعی افزود: خواسته ما از دادگستری انجام حسابرسی دقیق و کار کارشناسی است تا مشخص شود واریزی‌های خریداران چه شده است! او تاکید داشت: این شرکت به تعهدات خود پایبند نبوده و با این کارها می خواهد زمان بخرد. از دادگستری رباط کریم آقای رشید زاده درخواست داریم شکایت ما را پیگیری کند و در وهله اول از شرکت شیده حسابرسی صورت گیرد.
شرکت عمران پرند بر اساس تفاهم نامه زمین ها را در اختیار شرکت هواپیمایی قرار داده است و آنها مسئول اند. سوال اینجاست: چرا این پروژه‌ها به نام سه نفر عضو هئیت مدیره تعاونی هواپیمایی کشوری ثبت شده و چرا به اسم سازمان هواپیمایی کشوری به ثبت نرسیده است.
در حال حاضر بر اساس مستندات شرکت شیده به شرکت عمران پرند برای پروژه ۴ هزار واحدی بدهکار است و بسیاری از تعهدات خود را پرداخت نکرده و این شرکت با پیمانکاران تهاتر کرده و بدهی خود را به آنها نپرداخته است. بنابراین تاکنون شیده به اعضا و سهامداران، بانک، پیمانکاران و شرکت عمران پرند از بدهکار است!
شیده اصلا همکاری نمی کند
در حال حاضر خریداران و یا همان مالبختگان به حدود هزار نفر می‌رسند(مطمئنا بیش از این تعداد است) البته این تنها افرادی هستند که شناسایی شده اند. همانطور که در گزارش بیان شد شرکت شیده همکاری نمی کند و هنوز لیست تمامی افراد به دست را ارائه نداده است. با توجه به اینکه مقصران اصلی این موضوع وزارت راه و شهرسازی و به دنبال آن شرکت هواپیمایی کشوری به شمار می روند، آخوندی وزیر راه باید هر چه سریعتر به این موضوع ورود کند. منبع:پارسینه
آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین