اختصاصی/شمانیوز گزارش می دهد
سود 233 میلیارد دلاری گردشگری حلال در 2020
در حالی که پیش بینی می شود سود جهانی از توریسم حلال در بازار جهانی گردشگری به بیش از 233 میلیارد دلار در سال 2020 برسد اما این صنعت در ایران همچنان مورد غفلت واقع شده است.
به گزارش شمانیوز: در سالیان اخیر به دلیل اهمیت گردشگری از آن بهعنوان یک صنعت نام برده میشود و این صنعت به اندازه ای درآمدزا و پرسود است که بسیاری از کشورها به اندازه درآمد نفتی کشورمان ایران از این صنعت کم هزینه و پرسود درآمدزائی کرده اند. رقم یک هزار و 400 میلیارد دلار درآمد حاصل از صنعت گردشگری در نقاط مختلف جهان از رونق و اهمیت این صنعت در کشورهای مختلف حکایت دارد و این در حالی است که در ایران اسلامی، این صنعت که می تواند در کنار درآمد های نفتی منبعی پایدار برای تولید ثروت ملی باشد مورد غفلت قرار قرار گرفته است.
در واقع ایران و استانهای مختلف آن بهترین مقصد برای گردشگرانی به شمار میرود که در اقصی دنیا به دنبال گردشگری حلال و اسلامی هستند اما کشورمان با وجود داشتن قواعد اسلامی نتوانسته در بین کشورهای برتر مقصد گردشگری حلال درجهان جایگاه ویژه ای را به خود اختصاص دهد؛ زیرا توسعه گردشگری حلال در ایران همواره موافقان و مخالفانی داشته است؛ موافقان میگویند این نوع گردشگری فرصت خوبی را برای ایران فراهم میکند که گردشگران مسلمان را از کشورهای اسلامی و غیراسلامی به خود جذب کند. در همین حال مخالفان معتقدند گردشگری حلال در شرایطی معنا پیدا میکند که موردی مقابل آن نیز وجود داشته باشد و گردشگران امکان انتخاب داشته باشند. رقابت کشورها برای جذب بازار گردشگری جهان مسافرت مسلمانان در سال 145 میلیارد دلار گردش مالی دارد اما سهم ایران در بازار محصولات حلال ناچیز بوده است و حتی در این رقابت، کشورهای غیرمسلمان مانند اسپانیا و ژاپن گوی سبقت را ربوده اند. در حال حاضرکشورهای مالزی، اندونزی، بنگلادش، امارات متحده عربی، ترکیه، مراکش، اردن، قطر، تونس و مصر جزو کشورهای مسلمانی هستند که در زمینه گردشگری حلال پیشرو هستند. گردشگری
اسلامی که در حدود 10 درصد از کل بازار گردشگری جهانی را دراختیار دارد، حتی باعث شده کشورهایی مانند ژاپن، کره جنوبی، ایتالیا و استرالیا در صدد راهاندازی تور مطابق با شرع اسلام برای مسلمانان باشند. این مسئله نشان میدهد درحال حاضر بخش عمدهای از گردشگران دنیا را گردشگران مسلمان تشکیل دادهاند و جمعیت یک میلیارد و 600 میلیون مسلمانان که بازار هدف جذابی برای ارائه محصولات اسلامی هستند، بسیاری از کشورهای مسلمان و حتی غیر مسلمان را به این صرافت انداخته که در صنعت گردشگری بتوانند بیشترین سهم را از توریستهای مسلمان داشته باشند. سود 233 میلیارد دلاری گردشگری حلال در 2020 بر اساس تحقیقات موسسه تحقیقاتی« DINAR STANDARD »، ارزش مالی گردشگری حلال در سال 2014 رقمی معادل 142 میلیارد دلار بوده که این رقم 11 درصد از بازار جهانی گردشگری را شامل شده و در حال حاضر یکی از بخش های صنعت است که سریعترین سرعت رشد را تجربه می کند و پیش بینی شده است که سود جهانی از توریسم حلال در بازار جهانی گردشگری به بیش از 233 میلیارد دلار در سال 2020 برسد. مالزی را می توان پیشرو به عنوان یک مقصد گردشگری حلال در سطح جهانی معرفی کرد که ارزش
صادراتی سالانه این بازار چیزی معادل1/5 درصد کل صادرات مالزی را تشکیل می دهد. این کشور در میان کشورهای اسلامی توانسته است گوی سبقت را از سایرین ربوده و همچنین خود را بعنوان مقصد اول گردشگری در بین کشورهای اسلامی معرفی کند.