یک کارآفرین با تولید قارچ سالانه ۵۰ میلیون تومان درآمد کسب کرد
یک کارآفرین با استفاده از تسهیلات خرد توانست از شغل برق کشی ساختمان به پرورش قارچ خوراکی روی آورد و سالانه ۵۰ میلیون تومان درآمد کسب کرد.
علی قهاری در شهر خرم دره استان زنجان با ایجاد واحد تولید و پرورش قارچ خوراکی قدم در وادی کار تولیدی گذاشته است.
آن طور که خود میگوید از سال 87 کار خود را آغاز کرده، اما به طور رسمی شرکتش را سال 90 ثبت کرده است. او پیش از اینکه وارد کار تولیدی شود، کارهای زیادی را تجربه کرده است. کاردانی الکترونیک و کارشناسی مدیریت بازرگانی دارد. سالانه نزدیک 70 تن قارچ تولید میکند و هر کیلو را به قیمت 5 هزار تومان میفروشد.
علی قهاری میگوید، انجمن کشوری قارچ محاسبه کرده که هر کیلو قارچ 5 هزار و 600 تومان هزینه تولید دارد، اما من بدون محاسبه استهلاک دستگاه و مکان و بدون محاسبه اجرت خودم، هزینه تولید هر کیلو قارج را 4 هزار تومان برآورد کردهام.
او میگوید قیمت قارچ ظرفیت افزایش تا 10 هزار تومان را دارد؛ اما فعلا کشش خرید با این قیمت وجود ندارد. به گفته قهاری وی سالانه بین 40 تا 50 میلیون سود خالص از پرورش قارچ بدست میآورد. علی قهاری به پیشنهاد خواهرش وارد این حوزه شده و با پرورش قارچ آشنا شده است.
او میگوید: «به دنبال کار تولیدی بودم که امکانات زیادی نخواهد و پس از مدتی بررسی به پرورش قارچ رسیدم. شاید بین کارهای تولیدی، کمریسکترین کار، پرورش قارچ باشد.» او بازاریاب ندارد و قارچهایش را خودش میفروشد. چند وقتی است که بیشتر محصولش را به جزیره کیش میفرستد. نسبت به وضعیت بازار تولیدش را تنظیم میکند، گاهی شده که در تمامی فصول سال تولید دارد و گاهی هم در بعضی فصلها خط تولیدش را غیرفعال میکند. از کمک خانوادهاش میگوید که اگر نبود، نمیتوانست با پیچیدگی کار تولید کنار بیاید و پس از چندماه کارش را رها میکرد. پدرش زمین و بخشی از سرمایه در گردش را در اختیارش گذاشته است. البته میگوید که درخواست وام سی میلیون تومانی از بسیج سازندگی کرده که هنوز به دستش نرسیده، اما مراحل آخر اداری را برای اخذ وام طی میکند. از مزیتهای قارچ نسبت به سایر مواد خوراکی مشابه که امروزه در گلخانهها پرورش میدهند، ارزش بالای غذایی آن است. علی قهاری میگوید که در قارچ مواد مفید زیادی وجود دارد. مانند ویتامین B ویتامین K، آهن، فسفر، منیزیوم، منگنز، روی و مواد آنتی اکسیدان ضد سرطان. قهاری میگوید که چند ماهی را به کارهای شرکتی و پیمانکاری گذرانده، اما لذتی که در کار تولیدی وجود دارد با هیج چیز دیگر قابل مقایسه نیست.
او مدتی هم برق کار ساختمان بوده و کارهای برقی ساختمانهای زیادی را در شهر خود انجام داده است. او البته یک بار هم در همین زمینه پرورش قارچ با شکست مواجه شده و تمامی سرمایهاش از بین رفته، اما نا امید نشده و دوباره شروع کرده و حال زمینه کاریاش به ثبات و سوددهی رسیده است.
او میگوید: «اینکه چندین ساعت و چندین روز و چندین ماه وقت صرف کنی و نتیجه تلاشت را در یک محصول ببینی، لذتی وصف ناشدنی است. علاقه در کار مهمترین پارامتر است.» قهاری بستهبندی قارچ هایش را خودش انجام میدهد. شش نفر را مستقیما شاغل کرده و 10 نفر هم بازاریاب دارد./فارس