مخالفت رئیس کل بانک مرکزی با افزایش نرخ سود
رئیس کل بانک مرکزی در صفحه شخصی فضای مجازی خود خطاب به بانکهایی که قصد افزایش نرخ سود دارند نوشت: در شرایط حاضر افزایش نرخ سود کارکردی جز افزایش هزینههای تولید و فشار بیشتر بر ترازنامه بانکها را نخواهد داشت.
به گزارش خبرنگار شمانیوز و به نقل از خبرآنلاین، عبدالناصر همتی در ادامه یادداشت اینستاگرامی خود در خصوص برداشت از صندوق توسعه ملی برای سیلزدگان نوشت: نیاز به برداشت از منابع صندوق توسعه ملی برای تامین بخشی از خسارتهای سیل اجتناب ناپذیر است.
فروش این منابع موجب عرضه بیشتر ارز در بازار شده و منابع ریالی لازم را تامین میکند. برای تسهیل این فرآیند بانک مرکزی نقش ثباتسازی در بازار را ادامه خواهد داد و منابع حاصل را صرف کنترل هدفمند نرخ و تنظیم عرضه و تقاضا خواهد کرد. بانک مرکزی در سال جاری بر تغییر ترکیب ترازنامه خود (پایه پولی) تاکید دارد. همزمان با کنترل اضافه برداشت بانکها، افزایش خالص ذخایر ارزی بانک مرکزی به دلیل تعدیل نرخ ها، افزایش فروش ارز توسط صادرکنندگان و... تحقق خواهد یافت. این شیوه میتواند منابع ریالی لازم جهت کارکرد بهتر اقتصاد و رونق تولید از ناحیه رشد پایه پولی را فراهم آورد. در شرایط حاضر افزایش نرخ سود کارکردی جز افزایش هزینههای تولید و فشار بیشتر بر ترازنامه بانکها را نخواهد داشت. قطعاً کمک دولت در ارائه منظم اوراق در بازار و شکلگیری عملیات بازار باز نتایج خوبی را در سال جاری به دنبال خواهد داشت.
دکتر همتی: برداشت از منابع صندوق توسعه اجتناب ناپذیر است
رییس کل بانک مرکزی با اشاره به اجتناب ناپذیر بودن برداشت از منابع صندوق توسعه ملی برای تامین بخشی از خسارت سیل، از ایفای نقش بانک مرکزی در ثبات سازی بازار ارز خبر داد.
عبدالناصر همتی در یادداشت اینستاگرامی خود از برنامه بانک مرکزی در بازار سازی منابع برداشتی تامین خسارت سیل از صندوق توسعه ملی خبر داد و افزود: نیاز به برداشت از منابع صندوق توسعه ملی، برای تامین بخشی از خسارتهای سیل، اجتناب ناپذیر است فروش این منابع، موجب عرضه بیشتر ارز در بازار شده و منابع ریالی لازم را تامین میکند. برای تسهیل این فرآیند، بانک مرکزی نقش ثبات سازی در بازار را ادامه خواهد داد و منابع حاصل را صرف کنترل هدفمند نرخ و تنظیم عرضه و تقاضا خواهد کرد. بانک مرکزی در سال جاری بر تغییر ترکیب ترازنامه خود (پایه پولی) تاکید دارد. همزمان با کنترل اضافه برداشت بانک ها، افزایش خالص ذخایر ارزی بانک مرکزی به دلیل تعدیل نرخ ها، افزایش فروش ارز توسط صادرکنندگان و ... تحقق خواهد یافت. این شیوه میتواند منابع ریالی لازم جهت کارکرد بهتر اقتصاد و رونق تولید از ناحیه رشد پایه پولی را فراهم آورد. در شرایط حاضر افزایش نرخ سود کارکردی جز افزایش هزینههای تولید و فشار بیشتر بر ترازنامه بانکها را نخواهد داشت. قطعا کمک دولت در ارائه منظم اوراق در بازار و شکل گیری عملیات بازار باز نتایج خوبی را در سال جاری به دنبال
خواهد داشت.