غریب پور امروز در حاشیه مراسم روز صنعت و معدن اعلام کرد:
حفظ بازارهای صادراتی بخش معدن با وجود تحریم ها
بخش معدن با توجه به وابستگی کمتر نسبت به سایر بخشهای اقتصادی به خارج از کشور، توانست با وجود همه تحریم ها و فشارهای اقتصادی تولید و بازارهای صادراتی خود را حفظ کند؛ غریب پور در عین حال خبر از برنامه ایجاد صندوق جسورانه حوزه اکتشاف خبر داد.
به گزارش خبرنگار شمانیوز و به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو): خداداد غریب پور پیش از ظهر امروز در حاشیه مراسم گرامیداشت دهم تیرماه روز ملی صنعت و معدن افزود: نمیتوان گفت تحریمها در جذب سرمایه گذاری برای اجرای پروژههای بخش معدن و صنایع معدنی بی تأثیر بوده، اما در صنایع فولادی تمرکز ما بر بومی سازی دانش است که در اولویت قرار گرفته و تاکنون به موفقیتهای قابل قبولی نیز دست یافتهایم.
وی با بیان اینکه ایمیدرو در سال جاری ۳۰۰ هزار کیلومتر مربع برنامه اکتشافی جدید در برنامه دارد گفت: ایمیدرو با همکاری سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور توانست به موفقیت هایی در بخش اکتشافات عمیق دست یابد و همچنین پیمانکاران حفاری نیز توانستند ظرفیتهای جدیدی ایجاد کنند.
کاهش خام فروشی
معاون وزیر صنعت خاطرنشان کرد: وابستگی کمتر صنایع معدنی به خارج از کشور به دلیل پیچیدگیهای صنعتی کمتر، سبب شد تحریمها تأثیر کمتری در این بخش داشته باشد.
غریب پور ادامه داد: در این زمینه سرمایه گذاریهایی که از قبل ایجاد شده بود، اکنون به شیوههای مختلف در حال اجرا است.
وی اظهار داشت: بخش معدن و صنایع معدنی طی سال گذشته توانست از خام فروشی فاصله بگیرد و امروز عمده تمرکز و اولویت ایمیدرو بر تولید محصولات با ارزش افزوده بالا است.
به گفته این مقام مسئول، بیش از ۲۰ درصد صادرات غیرنفتی کشور را محصولات معدنی تشکیل میدهد که رقمی در حدود ۱۰ میلیارد دلار است.
تامین ارز
وی گفت: عمده تمرکز ایمیدرو این است که ارز مورد نیاز بخش صنعت را از محل صنعت تأمین کند که شامل تجهیزات و پروژههای جدید میشود.
غریب پور خاطرنشان کرد: بانک مرکزی در این ارتباط همراهی داشته و توانستیم همه تعهدات ارزی را با کمک این بانک و گمرک اجرایی کنیم.
معاون وزیر صنعت بیان داشت: اکنون ماهانه بین ۲۰۰ تا ۳۶۰ میلیون دلار ارزش صادرات تولیدات فولادی است.
وی اضافه کرد: امروز در زمینه شناسایی ذخایر و پتانسیلهای معدنی کشور نیز ایمیدرو بر بحث اکتشافات تمرکز دارد و با اکتشافات جدید ذخایر جدید معدنی را شناسایی کرده است و متناسب با آن سرمایهگذاری خواهیم کرد.
تشکیل صندوق جسورانه
غریب پور اضافه کرد: برنامه شکل گیری صندوق جسورانه برای مباحث اکتشافات معدنی تدوین شده و در حال آماده سازی برای عرضه در بورس است و با آماده شدن این صندوق، سهامداران میتوانند برای سرمایهگذاری بیشتر در بخش معدن مشارکت کنند.
معاون وزیر صنعت گفت: بخش معدن و صنایع معدنی از ارزش افزوده بالایی برخوردار است و که میتواند زمینه مشارکت و سرمایهگذاری مردم را با استفاده از این صندوق هرچه بیشتر فراهم کرد.
جذابیت برای سرمایه گذاری
وی تاکید کرد: جذابیت بخش معدن و صنایع معدنی برای سرمایه گذاری پایین نیست و شاید تاکنون به طور قابل قبولی معرفی نشده است.
غریب پور گفت: این بخش جذابیت بالایی در بازار سرمایه دارد و این مهم با توجه به سودهایی که صنایع معدنی توزیع میکنند و ارزش افزوده بالایی که دارند، مشخص است.