رپرتاژ اگهی
گزارش موزیکفا درباره بازار ریمیکس
گزارش موزیکفا درباره بازار ریمیکس در موسیقی ایران
همایون روی بیت، با تمپوی 130
حتما شما موزیکفایی ها هم می دانید که بازار ریمیکس و ریمیکس بازی در دنیای موسیقی بازار عجیبی است. مارکتی که در سایه مارکت اصلی حرکت می کند و ساز و کار خودش را هم دارد. در دنیا بسیاری از تنظیم کننده ها به عمد پایشان را در مارکت موسیقی نمی گذارند و تنها به بیت سازی و ریمیکس آهنگ های روز می پردازند. دلیلش هم این است که این مارکت توان و انرژی کمتری از شما می گیرد اما در عین حال به شدت سودآور است. در میهمانی های لاکچری هالیوودی دیگر کسی آهنگ فلان خواننده را پلی نمی کند، میزبان پول هنگفت می دهد تا بیت ها و ریمیکس های اختصاصی خودش را به رخ دیگران بکشد و بسیاری از یوتیوبرهای حال حاضر از تعداد کلیک های پای کارشان درآمد زایی میلیون دلاری دارند. آنها می توانند هفته ای چند آهنگ ریمیکس کنند و در حد یک خواننده درآمد داشته باشند. در ایران هم چنین بازاری وجود دارد. اگرچه نه به حد و اندازه خارجی اش. اما به هر حال تنظیم کننده ها و دی جی های زیادی وجود دارند که در سطح مقدماتی تا پیشرفته مشغول به ریمیکس آهنگ هستند و از این راه گذران زندگی می کنند. جالب اینجاست این روزها بعضی آهنگ ها اول ریمیکسشان هیت می شود و بعد تازه مردم دنبال خواننده و کار اصلی اش می گردند. نمونه اش همین آهنگ «داره میریزه» که اول از همه توسط یک ریمیکس هاوس معروف شد. این روزها اگر سری به سایت های دانلود و پخش موسیقی بزنید خواهید دید که چنل های متعدد ریمیکس بیشترین کلیک خور را دارند. به همین دلیل است که سایت ها این روزها روی این چنل ها مانور زیادی می دهند و آنها را در کتگوری های مختلف قرار می دهند و جلوی چشم مخاطبان می گذارند. ریمیکس هایی که معمولا یک ساعته هستند و تعداد زیادی از قطعات روز موسیقی ایران را در آنها پیدا خواهید کرد. مثالش هم همین پلتفرم موزیکفای خودمان که کلی ریمیکس برای دانلود دارد
شما شاید بگویید سهراب پاکزاد , حمید هیراد، حامد همایون، ماکان بند و... این روزها موزیکشان هیت است و طبیعتا تعداد دی جی هایی هم که آهنگ آنها را ریمیکس می کنند بیشتر از هرکس دیگر است. از جهاتی درست می گویید. الان شما اگر «هر بار این درو» ماکان بند را سرچ کنید به تعداد زیادی ریمیکس از این آهنگ برمی خورید که در ژانرها و سلایق مختلف و توسط افراد متفاوتی تولید شده اما اگر بخواهید در مجموع حساب کنید سلطان ریمیکس ایران در حال حاضر کسی جز همایون شجریان نیست. باور نمی کنید؟ هر آهنگی از او را سرچ کنید حداقل چند ورژن ریمیکس روی آن انجام شده. باور نکردنی است که یک خواننده سنتی رکورد بیشترین ریمیکس روی آهنگ هایش را در ایران داشته باشد. همایون به تنهایی تا به حال ورود به عرصه موسیقی الکترونیک را تجربه نکرده. کاری که برای یک خواننده سنتی سخت تر از آن است که تصورش را بکنید. تا همینجایش هم در کارش جسارت زیادی به خرج داده. بسیاری از طرفداران پرو پا قرص موسیقی اصیل ایرانی از فرم جدیدی که در چند آلبوم اخریش تجربه کرده راضی نیستند و اعتقاد دارند او دیگر یک خواننده سنتی محسوب نمی شود. اما با تمام اینها همایون شجریان در چند سال اخیر تنها خواننده موسیقی ایرانی بوده که توانسته پای آهنگ هایش را به گوشی و پخش طیف های مختلف سنی و اجتماعی باز کند و جان تازه ای در این موسیقی بدمد. با این حساب شاید طرفداران سابقه دار موسیقی اصیل دیگر همایون شجریان را یک آرتیست پاپیولار ببینند اما واقعیت این است که مگر پاپیولار بودن همایون چه ایرادی دارد.
شاید هم به همین خاطر باشد که بسیاری از موزیسین های آماتور تا حرفه ای دوست دارند روی کار همایون بیت جدیدی خلق کنند و پای او را به صورت غیر مستقیم به فرم های دیگری از موسیقی هم باز کنند. همایون شجریان مسلما تا امروز متوجه این نکته شده و شاید به همین دلیل هم باشد که خودش مستقیما در فضای الکترونیک کاری تولید نمی کند. جدا کردن صدای همایون از روی موسیقی اش کار سختی نست. افکت خاصی روی صدایش نیست و برای همین هم جدا کردن صدا از روی کارش نیاز به ترفند های عجیب غریب ندارد. عمده کارهای جدیدش را در فضایی خلوت می خواند و از این حیث هم که نگاه کنید بستر مناسبی برای یک ریمیکس درست و حسابی را فراهم می کند. البته با روحیه جوانی که از همایون سراغ داریم هیچ بعید نیست تا چند سال آینده در فضاها و سبک های موسیقی دیگری هم از او کار بشنویم.
* مطلب فوق رپرتاژ اگهی می باشد وسایت خبری شمانیوز مسئولیتی بابت آن ندارد .