رپرتاژ آگهی
نقش مدیر محصول از تولید تا ارتقا محصول
مدیر محصول مسئولیت فرایند تولید یک محصول را از ایده تا عمل بر عهده دارد. در این فرایند گروه های متفاوتی نقش دارند.
گروه اول مشتریان که احساس نیاز میکنند. مشتریان حاضر به پرداخت پول، صرف وقت یا هر دوی این موارد میشوند تا نیازشان را برطرف کنند. گروه دوم کسبوکار(تجارت) سازمانی است که میخواهد با فروش محصولات و خدمات گوناگون به درآمد برسد تا افراد بیشتری را به استخدام خود درآورد و سپس باعث افزایش ثروت مدیران و صاحبان بشود. گروه سوم هم تیم توسعه، شامل مهندسان و طراحان است.
آنها میخواهند همین محصول یا سرویس عمری طولانی داشته و در گذر زمان قابل حفظ و توسعه هرچه بیشتر باشد. این سه گروه معمولا رابطه خوبی با یکدیگر ندارند و نمیتوانند بدون یک واسطه (مدیر محصول)، باهم تعامل کنند. ما در این مطلب یاد میگیریم چطور میتوان هر سه گروه را به هدف خود رساند.
مشکلات کسبوکارها و مشتریان
مشتریان ترجیح میدهند محصولات و خدمات را به صورت رایگان دریافت کنند ولی کسبوکارها ترجیح میدهند که مشتریان محصولات کنونی آنها را با قیمت بالا بخرند.
مشکلات تیمهای توسعه و مشتریان
مشتریان میخواهند تیمهای توسعه، قابلیتهای جدید را درست همانطور که خود دوست دارند پیادهسازی کنند. مشتریان فقط آن چیزی را میخواهند که راه حلی برای مشکلات خود به حساب میآورند، حتی اگر راهکار مورد نظر واقعا دوای درد آنها نباشد. تیمهای توسعه به دنبال ساخت قابلیتهای جدید و جذاب هستند، اما این قابلیتها و کارکردهای تازه به هیچ یک از نیازهای مشتریان پاسخ نمیدهند.
مشکلات تیمهای توسعه و کسبوکارها
کسبوکارها میخواهند تیمهای توسعه، مثل کارخانههای قابلیتسازی عمل کنند. هرچه قابلیتهای بیشتری توسعه یابد، کسبوکار قادر به درآمدزایی بیشتری خواهد بود. تیمهای توسعه معمولا با زمانبندیهای تجاری مقابله میکنند. چون میخواهند از سلامت فنی کدهای نوشته شده اطمینان حاصل شود یا اصلا میخواهند برای دستیابی به یکپارچگی ظاهری، برخی قابلیتها را از نو طراحی کنند.
مدیر محصول
مدیر محصول وظیفه برنامه ریزی و اجرای چرخه عمر محصول را دارد. او نیازهای محصولات و مشتریان را تنظیم و اولویت بندی میکند، با تیم های فروش، بازاریابی و مهندسی برای جنبه های مختلف همکاری میکنند. مدیر محصول فرد اصلی پروژه است که تصمیم میگیرد تیمهای محصول واقعاً روی چه چیزی کار کنند.
مدیر محصول بر روی عواقب و تاثیرات یک محصول تمرکز دارد و نه خروجی و محصول نهایی عرضه شده به بازار. برای اینکه یک مدیر محصول عالی باشید، نمی توانید فقط مراحل تولید یک محصول را دنبال کنید. شما باید محصولاتی موفق و با اطمینان بسازید و آنها را عرضه کنید.
در همین راستا مرکز آموزش های تخصصی-کاربردی جهاد دانشگاهی صنعتی شریف اقدام به برگزاری دوره آموزش مدیریت محصول کرده است. در دوره جامع آموزش مدیر محصول، مهارت هایی به شما آموزش داده می شود که با استفاده از آنها می توانید این جایگاه شغلی را بدست آورید. مهارت هایی همچون:
- داشتن توانایی مناسب در جهت ارتباط و درک عمیق از نیاز و سلیقه بازار، مخاطب و مشتریها
- نگاه کردن به محصول یا خدمت از جایگاه مشتری و بررسی کاربردهای خاص محصولات
- کنجکاوی درباره چالشهای احتمالی و پیگیری بهترین راه حل برای کاهش خطرات یا آسیبها
- تخصیص زمان کافی به کشف ایدههای جدید برای تولید محصول یا خدمات نوین و بهینه
- توسعه کسبوکار براساس جذب سرمایهگذاران جدید و بهبود فرآیند تولید محصولات
- توانمندی در قانع کردن افراد مختلف و مهارت نوشتاری و کلامی عالی
- داشتن تخصص فنی کافی برای توضیح درباره محصول و روند تولید که داشتن پیشزمینه فنی مهندسی در این زمینه مطلوب است.
کلام آخر
همهچیز نقش مدیر محصول به استراتژی بستگی دارد. مدیران محصولات، استراتژی محصول را توسعه میدهند و با آن ارتباط برقرار میکنند. سپس مطمئن میشوند که این استراتژی توسط کلیه تصمیمات مربوط به توسعه، بازاریابی و … منعکس و پشتیبانی میشود.
در این مرکز، میتوانید مهارتهای مدیریتی مورد نیاز برای این شغل را یاد بگیرید. تسلط بر این مهارتها شما را چند پله از افرادی که تسلطی بر این مهارتها ندارند، جلو میاندازد.
* این مطلب رپرتاژ آگهی میباشد و سایت شما نیوز هیچ مسئولیتی در قبال آن ندارد.