شمانیوز
شما نیوز

رپورتاژ آگهی/

مشخصات فنی انواع دیزل ژنراتور

مشخصات فنی انواع دیزل ژنراتور

دیزل ژنراتور ها ماشین آلات صنعتی هستند که به منظور تولید برق از سوخت های فسیلی مورد استفاده قرار می گیرند. دیزل ژنراتور از یک موتور دیزلی با سوخت گازوئیل تشکیل می شود که به یک آلترناتور (دینام) کوپل شده است. موتور دیزلی ژنراتور با سوزاندن گازوئیل سبب ایجاد انرژی جنبشی دورانی بر روی یک میل لنگ شده و انرژی دورانی خروجی موتور در یک آلترناتور به انرژی الکتریکی تبدیل می شود. دیزل ژنراتور ها دارای توان، آمپر و ولتاژ مختلفی هستند که بر حسب شرایط کاری و نوع صنعت انتخاب می شوند. 

به منظور خرید و یا اجاره ژنراتور می بایست با مشخصات فنی، انواع، برند ها و قابلیت های این مولد برق صنعتی آشنایی بیشتری پیدا کنید. در یک دسته بندی ساده دیزل ژنراتور ها را در دو نوع ساده و دیزل ژنراتور سایلت دسته بندی می کنند. با توجه به حجم بالای موتور های دیزل ژنراتور اغلب آلودگی صوتی ایجاد شده توسط آنها بالا بوده و از این رو در محیط های بسته به منظور به حداقل رساندن صدای تولیدی از دیزل ژنراتور های سایلنت استفاده می کنند. در واقع دیزل ژنراتور سایلنت دارای یک بدنه و باکس در اطراف موتور و آلترناتور بوده که کاهش صدای تولیدی اجزای ژنراتور کمک قابل توجهی می کند. برخی از مشخصات فنی دیزل ژنراتور ها که به منظور خرید، اجاره و یا کاربری صنعتی می بایست با انها آشنایی داشته باشید به قرار زیر هستند. 

 

  • کاوا KVA دیزل ژنراتور : کاوا که بصورت مخفف کیلو ولت آمپر می باشد یکی از مهمترین فاکتور های فنی دیزل ژنراتور است که بصورت عددی بیان می شود. دیزل ژنراتور ها دارای کاوا در بازه بسیار گسترده ای از 30 الی 3000 می باشند. کاوا هم تابع توان موتور و هم تابع توان آلترناتور ژنراتور می باشد. 
  • آمپراژ دیزل ژنراتور : آمپر خروجی دیزل ژنراتور ها معرف تعداد دستگاه هایی است که برق آنها را می توان توسط ژنراتور تامین نمود. آمپراژ دیزل ژنراتور از مهمترین مشخصات فنی در خرید و اجاره دیزل ژنراتور محسوب شده و با بالا رفتن کاوای ژنراتور این کمیت نیز بالاتر می رود. 
  • ولتاژ دیزل ژنراتور : اغلب ژنراتور های صنعتی دارای قابلیت ولتاژ 320 الی 400 ولت می باشند. ژنراتور های توان پایین مانند بسیاری از ژنراتور های بنزینی تنها قابلیت تولید برق تک فاز را دارند که اغلب دارای کاربری های خانگی هستند. 
  • میزان مصرف سوخت ژنراتور : یکی از مهمترین فاکتورهایی که به منظور خرید و یا اجازه ژنراتور می بایست مد نظر قرار گیرد میزان مصرف سوخت موتور دیزلی است. اغلب برند های تولید کننده دیزل ژنراتور میزان مصرف سوخت را در سه رده یعنی توان 50% ، 70% و 100% معرفی می کنند. برای ژنراتور هایی با کاوای بالا که در معادن و یا کشتی های بزرگ مورد استفاده قرار می گیرند مانند ژنراتور 2500 کاوا میزان مصرف گازوئیل در هر ساعت و در توان 100% بالای 400 لیتر در ساعت خواهد بود.
  • حجم و نوع موتور دیزلی ژنراتور : موتور دیزلی ژنراتور صنعتی در کاواهای پایین از 3 سیلندر و در کاواهای بالا تا 16 سیلندر مورد استفاده قرار می گیرد. انواع موتور خطی، موتور L و موتور های V در طراحی های مختلف با حجم های مختلف در اتصال ژنراتور ها مورد استفاده قرار می گیرند. حجم موتور دیزلی ژنراتور نه تنها بر روی میزان گازوئیل مصرفی بلکه بر روی میزان روغن روان کننده موتور و حجم تانک آب خنک کننده نیز تاثیر دارد.

 

معرفی برند های دیزل ژنراتور

اغلب برند های معتبر تولید کننده موتور های دیزلی در دنیا به تولید دیزل ژنراتور نیز می پردازند. در واقع با توجه به اینکه قلب دیزل ژنراتور ها موتور دیزلی آنها می باشد با بکارگیری یک سیستم کوپلینگ و یک آلترناتور در کنار موتور دیزلی یک ژنراتور مولد برق خواهیم داشت. از آنجا که مقایسه قابلیت های فنی و مشخصات مکانیکی ژنراتور ها برای تمامی کاربران میسر نیست، برند موتور دیزلی و برند آلترناتور اتصالی به سیستم کوپلینگ از فاکتورهایی هستند که کاربران در انتخاب دیزل ژنراتور ها مد نظر قرار می دهند. در زیر به معرفی دو مورد از معتبر ترین برند های تولید کننده ژنراتور می پردازیم.

دیزل ژنراتورکومنز CUMMINS محصول کشور آمریکا و یکی از شناخته شده ترین برند های تولید کننده موتور دیزلی در دنیا محسوب می شود. دیزل ژنراتور کومنز هم بصورت ساده و هم بصورت ژنراتور سایلنت و در بازه 30 الی 2500 کاوا تولید می شود. از مشخصات کیفی موتور دیزلی کومنز تولید گشتاور بسیار بالا و راندمان بالای 94% می باشد. دیزل ژنراتور کومنز در اتصال موتور از یک آلترناتور با برند Stamford محصول کشور انگلستان استفاده می کند. دینام یا آلترناتور استامفورد یکی از با دوام ترین و با کیفیت ترین نوع آلترناتور ها در سطح دنیا محسوب می شود. 

دیزل ژنراتور کاترپیلار CAT یکی دیگر از برند های شناخته شده با کاربری گسترده در سطح دنیا می باشد. برند کاترپیلار آمریکا از گذشته بسیار دور با بکارگیری موتور های دیزلی برند پرکینز PERKINS محصول کشور انگلستان به تولید ماشین های سنگین صنعتی و راهسازی از جمله انواع لودر، بیل مکانیکی و بولدوزر می پرداخته است. با خرید برند پرکینز تویز برند کاترپیلار و تولید موتور های دیزلی CAT توسط این برند تولید دیزل ژنراتور های کاترپیلار نیز در سطح وسیعی انجام می پذیرد. دیزل ژنراتور کاترپیلار بصورت گسترده ای بر روی سازه های درایی شامل انواع کشتی های باری، کشتی های غول پیکر مسافرتی و بارج ها مورد استفاده قرار می گیرد.

 

انواع فیلتر های اتصالی دیزل ژنراتور ها

بر روی موتور دیزلی ژنراتور ها از سه نوع فیلتر مختلف استفاده می شود. فیلتر هوای موتور که اغلب به شکل استوانه ای کارتریجی می باشد پیش از توربوشارژر نصب شده و مانع از ورود آلاینده ها به داخل توبوشارژر و به دنبال آن به داخل موتور دیزلی ژنراتور می شود. فیلتر روغن موتور دیزلی ژنراتور اغلب از نوع پیچی Spin-on انتخاب می شود. فیلتر روغن با حذف آلتینده های روغن لوبریکانت مانع از تجمع و رسوب آلاینده های روغن که اغلب به شکل دوده و پلیسه های فلزی جدا شده از موتور هستند شده به افزایش راندمان و طول عمر موتور دیزلی ژنراتور کمک می کند.

یکی از مهمترین فیلتر های اتصالی بر روی دیزل ژنراتور ها فیلتر گازوئیل می باشد. در اغلب موارد از فیلتر آبگیر و یا فیلتر سپرایتور آبگیر گازوئیل بر روی دیزل ژنراتور ها استفاده می شود که علاوه بر جذب و حذف ذرات و آلاینده های جامد به جذب قطرات آب معلق در گازوئیل نیز می پردازد. بکارگیری فیلتر سپرایتور آبگیر گازوئیل بر روی ژنراتور ها سبب افزایش دمای احتراق و افزایش گشتاور خروجی موتور دیزلی می شود. 

منبع : توان گستر

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی