شمانیوز
شما نیوز

معاون پذیرش و ناشران فرابورس ایران خبر داد

اعطای موافقت اصولی به 9 صندوق جسورانه به ارزش 305 میلیارد تومان

معاون پذیرش و ناشران فرابورس ایران اعلام که 9 صندوق VC که سرمایه آن‌ها در مجموع 305 میلیارد تومان است بررسی شده‌‌ و موافقت اصولی دریافت کرده‌اند و در حال طی کردن مقدمات مربوط به پذیره‌نویسی هستند که حوزه فعالیت این صندوق‌ها مواردی همچون سلامت، مواد و تجهیزات پیشرفته، زیست فناوری، تجارت الکترونیک، راه‌ و شهرسازی و حمل و نقل، فناوری‌های ساختمان و ... است.

به گزارش شمانیوز، معاون پذیرش و ناشران فرابورس ایران در چهل و یکمین نشست خبری «یک دیدار، یک عرضه» به تشریح آخرین وضعیت پذیرش شرکت‌ها و عرضه‌های اولیه در فرابورس، تامین مالی نوآوری از طریق بازار دارایی فکری و صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسورانه و تامین مالی جمعی پرداخت.

بنابراین گزارش، سید مهدی علم‌الهدی در این نشست ابتدا توضیحاتی در خصوص آخرین وضعیت تامین مالی نوآوری و اقداماتی که در فرابورس در حوزه دانش‌بنیان صورت گرفته است، ارائه کرد و گفت: در بازار داریی فکری فرابورس شاهد ثبت 262 اختراع، 12 طرح صنعتی و 4 علامت تجاری هستیم که ارزش 9 معامله انجام‌شده در این بازار نیز حدود 6 میلیارد تومان است.

به گفته وی در حوزه فعالیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسورانه نیز 5 صندوق در حال حاضر روی تابلو هستند که ارزش آن‌ها 145 میلیارد تومان است و در حوزه‌های مختلفی اعم از فناوری اطلاعات و ارتباطات، فناوری مالی، زیست فناوری، حوزه فرهنگ، آب، سلامت، پتروشیمی و ... به فعالیت مشغولند.

وی با اشاره به اینکه به زودی شاهد پذیره‌نویسی یک صندوق VCدیگر در فرابورس ایران خواهیم بود، افزود: صندوق بازنشستگی کشوری موسس این صندوق 10 میلیارد تومانی است و در حوزه بیمه و بازنشستگی اقدام به تامین مالی خواهد کرد.

معاون پذیرش و ناشران فرابورس ایران همچنین اعلام که 9 صندوق VC دیگر که سرمایه آن‌ها در مجموع 305 میلیارد تومان است بررسی شده‌‌ و موافقت اصولی دریافت کرده‌اند و در حال طی کردن مقدمات مربوط به پذیره‌نویسی هستند که حوزه فعالیت این صندوق‌ها مواردی همچون سلامت، مواد و تجهیزات پیشرفته، زیست فناوری، تجارت الکترونیک، راه‌ و شهرسازی و حمل و نقل، فناوری‌های ساختمان و ... است.

وی از بررسی 10 صندوق‌ سرمایه‌گذاری جسورانه دیگر برای اعطای موافقت اصولی خبر داد و گفت: برخی از این VCها حوزه فعالیت جدیدی برای تامین مالی دارند، به عنوان مثال یک صندوق جسورانه در حوزه فیلم و دو صندوق دیگر در حوزه‌های اکتشاف معادن و کشاورزی برای فعالیت به فرابورس درخواست که در دست بررسی است.

تصویب دستورالعمل صندوق‌های سرمایه‌گذاری خصوصی در هیات‌مدیره سازمان بورس خبر دیگری بود که معاون پذیرش و ناشران فرابورس ایران در جمع خبرنگاران مطرح کرد و در این باره گفت: اگر چه این دستورالعمل هنوز ابلاغ نشده اما در هیات‌مدیره سازمان بورس تصویب شده است و تاکنون 3 درخواست در این حوزه ارائه شده که حداقل 150 میلیارد تومان تامین مالی از طریق این صندوق‌ها صورت خواهد گرفت.

به گفته وی همچنین راه‌اندازی Fund Of Fund توسط سازمان بورس مصوب شده و یک درخواست در این رابطه ارائه شده است که 600 تا یک هزار میلیارد تومان سرمایه این صندوق است و به زودی پذیره‌نویسی خواهد شد.

علم‌الهدی در حوزه تامین مالی جمعی نیز خاظرنشان کرد: دستورالعمل Crowd Funding در شورای عالی بورس مصوب شده و بحث آماده‌سازی آن در فرابورس ایران در حال انجام است، همچنین چندین تقاضا در حوزه‌های مختلف Crowd Funding ارائه شده که به محض آنکه سازوکار اجرایی تامین مالی جمعی عملیاتی شود، فرایند اعطای مجوز به عاملین تامین مالی جمعی (صاحبان پلتفرم) صورت خواهد گرفت.

معاون پذیرش و ناشران فرابورس ایران از ارائه درخواست پذیرش 13 شرکت دانش‌بنیان به فرابورس ایران نیز خبر داد و گفت: به زودی یک شرکت دانش‌بنیان در فرابورس عرضه خواهد شد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر 6 شرکت در بازار شرکت‌های کوچک و متوسط پذیرفته شده‌اند که به زودی عرضه آن‌ها صورت خواهد گرفت و 3 شرکت نیز در گذشته در این بازار عرضه شده‌اند، ادامه داد: اما به هر ترتیب برای شکوفایی هرچه بیشتر این بازار بنا بر اینکه شرکت‌های SME بی‌شماری در سطح کشور به فعالیت مشغولند اما بخش کوچکی از آن‌ها در فرابورس پذیرش شده‌اند، پیگیر اصلاحات اساسی در این بازار هستیم.

علم‌الهدی همچنین آخرین آمار شرکت‌های پذیرش‌شده در فرابورس را برای خبرنگاران ارائه کرد و گفت: 13 شرکت در فرابورس پذیرش شده که برخی از آن‌ها در حوزه پتروشیمی هستند، برخی از آن‌ها در گروه دام و طیور قرار دارند که از این صنعت یک شرکت مرغداری برای نخستین بار در بازار سرمایه پذیرش شده است، همچنین یک شرکت پیمانکاری و یک شرکت معدنی به نام گوهر زمین نیز در فرابورس پذیرفته شده‌اند.

وی در همین حال اسامی چند شرکتی که نماد معاملاتی آن‌ها در بازارهای اول و دوم درج شده و آماده عرضه در فرابورس هستند را نیز اعلام کرد و گفت: نیروگاه برق گیلان، مادیران، بیمه معلم، ایمن خودرو شرق، اصفهان کشت، شرکت دشت خرمدره از جمله شرکت‌های درج‌شده و در صف عرضه در فرابورس هستند.

تسریع واگذاری سهام شرکت‌ها در سامانه مذاکره ادغام و تملیک فرابورس

از سوی دیگر علم‌الهدی در خصوص ظرفیت جدید فرابورس برای امکان معامله سهام شرکت‌های خارج از بازار سرمایه گفت: در بازار سوم فرابورس امکانی تحت عنوان سامانه مذاکره ادغام و تملیک ایجاد شده که که دارندگان شرکت‌ها به جای اینکه نفر به نفر در بازاری محدود و غیر شفاف بازاریابی و معامله کنند با امکانی جدید در بازار این بازار سهام شرکت‌های خود را عرضه کنند؛ چراکه مدل قبلی، منجر به مشکلات و حاشیه‌های متعددی شده بود و هزینه‌های نقل‌وانتقال را هم به دارندگان شرکت‌ها تحمیل می‌کرد.

به گفته وی بنیاد تعاون ناجا، سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی، بانک سپه و به تازگی بانک ملی از جمله نهادهایی هستند که از ظرفیت‌های این سامانه به منظور بازاریابی و فروش شرکت‌های تابعه خود استفاده کرده‌اند.

معاون پذیرش و ناشران فرابورس ایران در پایان انتقاداتی را که اخیرا در فضای مجازی در خصوص اعمال سلیقه در توقف و بازگشایی نمادها مطرح شده است اینگونه پاسخ داد که موضوع توقف و بازگشایی نمادها پس از نوسان مثلا 20 و 50 درصدی قیمت به صورت سیستماتیک صورت می‌گیرد و عامل انسانی در آن نقشی ندارد، بنابراین این موضوع که اخیرا مطرح شده کاملا منتفی است.

منبع:روابط عمومی فرابورس ایران

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین